۲۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۶
چادرملو در مسیر تحقق بودجه ۱۴۰۱؟

چادرملو در تیرماه با افت ۱۹ درصدی فروش مواجه شد. مدیران این شرکت اما از پوشش بودجه پیش‌بینی شده در ماه‌های آتی خبر می‌دهند.

فردای اقتصاد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با توجه به داشتن زنجیره کامل فولاد یعنی فرآیند بهره‌برداری از معدن تا تولید شمش و همچنین داشتن نیروگاه برق، یکی از قطب‌های تولیدی در این صنعت به شمار می‌رود. «کچاد» با ارزش بازاری ۱۶۲هزار میلیارد تومان و سرمایه ۱۱.۹ هزار میلیارد تومان (۲۲مرداد۱۴۰۱) در تابلوی اصلی بازار اول بورس به ثبت رسیده است. این شرکت در تیرماه امسال با ثبت فروش بیش از ۳هزار و ۴۰۰میلیارد تومان، افت ۱۹ درصدی را نسبت به خرداد ماه ۱۴۰۱ را تجربه کرد که دلیل آن بیشتر ناشی از مشکلات تولید و کاهش نرخ محصول صادراتی است.  به گفته مدیر بازرگانی این شرکت اما «کچاد» در ماه‌های آتی با ظرفیت بیشتری نسبت به گذشته گندله تولید خواهد کرد و نه تنها بودجه پیش‌بینی شده را در این زمینه پوشش می‌دهد، بلکه مازاد نیاز تولید خواهد داشت.

محصولات اصلی تولیدی این شرکت شامل  کنسانتره آهن، گندله و فولاد است که قیمت‌گذاری آن ها بر پایه نرخ‌های جهانی، قراردادها بین مجتمعی و میزان عرضه و تقاضا شمش فولاد خوزستان و در بورس کالا و برگزاری مزایده ها شناسایی می‌شود. از سوی دیگر مساله حائز اهمیت دیگر محصولات این شرکت وجود فولاد به عنوان تنها کالای صادراتی این شرکت است که با نرخ فوب خلیج فارس ایران و CIS همبستگی بالایی دارد.

از مزیت‌هایی که کارخانه فولاد چادرملو  نسبت به سایر تولیدکنندگان فولاد بزرگ کشور از آن برخوردار است، تولید مواد اولیه مصرفی برای تولید شمش فولاد است که سبب شده بهای تمام شده فولاد در بخش تولید پایین‌تر از شرکت‌های دیگر باشد.

وضعیت جهانی فولاد بیلت

محصولات فولاد که در سال گذشته با افزایش کم‌سابقه قیمت مواجه شد و در ادامه همزمان با تغییر سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی (فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا)، قیمت فولاد و کامودیتی‌ها نسبت به سال گذشته با کاهش همراه شده‌اند؛ به طوری که از قیمت‌های بالاتر از ۷۰۰ دلار در ماه مارس، به ۶۸۰ دلار در آوریل رسید و از ۲۲آوریل تا ۱۱ آگوست با افت ۲۲ درصدی به مسیر نزولی خود ادامه داد. از سوی دیگر بیلت فولادی چادرملو به علت بهای تمام شده پایین و کیفت بالاتر نسبت به محصولات سایر شرکت‌ها در برخی ماه‌ها با نرخ بالاتری نسبت به فوب ایران در بازارهای بین‌المللی به فروش رسیده است. به طوری که در نمودار قابل مشاهده است این روند قیمتی از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ تا پایان تیرماه، نرخ بالاتری را نسبت به نرخ فوب خلیج‌فارس در شمش فولاد تجربه کرده است.

چادرملو در مسیر تحقق بودجه ۱۴۰۱؟

وضعیت ماهانه فروش محصولات اصلی چادرملو

چادرملو ۳ محصول کنسانتره آهن، گندله و فولاد را تولید می‌کند که بخشی از کنسانتره تولید شده را وارد خط تولید گندله خود کرده و این ماده نیز پس از تبدیل به آهن اسفنجی در فرآیند تولید فولاد چادرملو قرار می‌گیرد. علاوه بر این، بخش دیگر کنسانتره با هدف تامین نیاز تولیدکنندگان داخلی برای عرضه به سایر شرکت اختصاص داده می‌شود تا در مجموع دو محصول کنسانتره و فولاد بیشترین سهم در میزان فروش ریالی این شرکت را داشته باشند.

حجم فروش فولاد این شرکت در تیرماه معادل ۹۳هزار و۳۷۲ تن بود که با افت ۱۶درصدی نسبت به خردادماه مواجه شد. از  دلایل اصلی آن می‌توان به مشکلاتی نظیر عوارض صادراتی اشاره کرد  که در نهایت سبب از دست دادن بخشی از بازار های صادراتی این شرکت شد (فروش صادراتی فولاد در تیر ماه با ۶ هزار و ۵۵۰ تن نسبت به خردادماه با کاهش ۸۹ درصدی مواجه شده است.)

دلیل کاهش صادرات فولاد «کچاد» چه بود؟

 به گفته حسین اطمینان، مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، دلیل کاهش صادرات فولاد این شرکت کمبود تقاضا و کاهش قیمت‌های جهانی است که سهم فولاد صادراتی خود را در بورس کالا عرضه کرده تا با سهم ۲۰ درصدی از بازار شمش فولادی در بورس کالا، بزرگترین عرضه‌کننده شمش بیلت در بورس کالا باشد. همه این عوامل سبب شد توام با کاهش ۶ درصدی تولید فولاد و کاهش نرخ فروش میانگین ۱۴.۶میلیون تومان در هر تن (قیمت متوسط در بازار های داخلی ۱۴.۵ میلیون تومان و صادراتی ۱۶.۹میلیون تومان در هر تن) نسبت به خردادماه و اردیبهشت‌ماه با کاهشی معادل  ۶ درصد مواجه شود. در بررسی دوره مورد گزارش از مرداد ماه سال ۱۴۰۰ تا تیرماه ۱۴۰۱ بالاترین میزان فروش بیلت فولادی این شرکت مربوط به اسفند ۱۴۰۰ بوده که رقم آن برابر با ۱۱۸  هزار تن ثبت شده است. فاصله ۲۱ درصد فروش فولاد این شرکت نسبت به اوج فروش این محصول در بازار های داخلی و خارجی نشان‌دهنده اثر زیان بار وضع عوارض صادراتی برای این محصول است. اختصاص بهای تمام شده ۶ تا ۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم بیلت فولادی برای شرکت چادرملو به دلیل دارابودن زنجیره کامل تولید فولاد گرم، نوعی مزیت در فروش این محصول  شرکت به حساب می‌آید.

چادرملو در مسیر تحقق بودجه ۱۴۰۱؟

وضعیت تولید کنسانتره آهن این شرکت نیز در تیرماه نسبت به ماه گذشته ۱۷درصد و نسبت به اردیبهشت ۳۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. از سوی دیگر، افزایش نرخ کنسانتره در خرداد ماه بیشتر از سوی اصلاحیه‌ای گزارش ۳ ماهه منتشر شده از سوی چادرملو  بود که در ادامه این  اصلاح، نرخ دو ماه اول بهار صورت گرفته است.

چادرملو در مسیر تحقق بودجه ۱۴۰۱؟

وضعیت فروش تیرماه دیگر محصول اصلی چادرملو، یعنی گندله، با کاهش چشمگیری مواجه شد و از تولید ۳۹۶هزارتن در خرداد ماه به ۶۹۰ تن در تیرماه رسید. به گفته حسین اطمینان مدیر بازرگانی چادرملو، دلیل آن به تعمیرات سالانه بخش تولید گندله بازمی گردد. وی اعلام کرد که شرکت در ماه‌های آتی با ظرفیت بیشتری نسبت به گذشته گندله تولید خواهد کرد و نه تنها بودجه پیش‌بینی شده را در این زمینه پوشش می‌دهد بلکه مازاد نیاز تولید خواهد داشت.

چادرملو در مسیر تحقق بودجه ۱۴۰۱؟

چشم انداز صنعت سنگ‌آهن و فولاد در ماه‌های آتی

با توجه دو عامل مهم تقاضا در بازار مسکن چین و سیاست‌های انقباضی رگولاتورهای بزرگ مالی همچون فدرال رزرو، وضعیت بازار محصولات فولادی و سنگ‌آهن در بازارهای جهانی روند نزولی را در ۳ماهه اخیر به خود دیده است. از سوی دیگر تغییراتی آمار ضعیف اقتصادی چین و وضعیت تورم ماهانه آمریکا که کمتر از انتظار گزارش شده است، سبب ایجاد بدبینی در روند آتی بازار کامودیتی‌ها شده است. حال اگر روند افزایش نرخ بهره آمریکا با سرعت کمتری پیش رود و کاهش نرخ بهره وام‌های مسکن چین صورت گیرد، این دو عامل بر بازار آهن و فولاد اثرگذار خواهد بود.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha