به گزارش فردای اقتصاد و به نقل ازسایپانیوز، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با بانک ملی، گفت: بانک ملی ایران به عنوان یک بانک بزرگ و توانمند در کشور، میتواند به توسعه صنعت خودرو، افزایش تولید و صادرات خودرو کمک کند.
محمدعلی تیموری، با اشاره به اینکه در همکاری مشترک و بلندمدت با بانک ملی ایران، میتوان در صنعت خودرو تحول ایجاد کرد، تصریح کرد: در نظر داریم که برای خودروهای برقی، اقدام به تولید باطری کنیم، چراکه هیچ شرکت خودروسازی در دنیا در حوزه تولید خودرو برقی موفق نبوده مگر اینکه خودش در حوزه باطری سرمایهگذاری کرده و توان تولید داشته باشد. میتوان با همراهی و سرمایهگذاری بانک ملی قرارداد چند جانبه منعقد کنیم تا در حوزه تکنولوژی های جدید و تولید خودروهای برقی پیشرفتهای مناسبی حاصل شود.
وی افزود: طی ۲۱ ماه اخیر با تلاش همه همکاران توانستیم تغییر و تحولات مناسبی در زیرساختهای گروه خودروسازی سایپا را فراهم کنیم و شرایطی را رقم بزنیم که تولید و کیفیت محصولات بیش از پیش افزایش پیدا کند. بر این اساس در گام اول تمام توان خود را بر روی افزایش کیفیت محصولات در دو پلتفرم X۲۰۰ و SP۱۰۰ گذاشتیم و همچنین بیش از ۲۴۰ پروژه کیفی اجرا شد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با تاکید بر اینکه اجرای پروژههای کیفیت موجب شده، در سال جاری و با وجود افزایش دو برابری نرخ دستمزد و قطعات، هزینه خدمات پس از فروش به ازای هر دستگاه خودرو به یک میلیون تومان برسد و این در حالی است که در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ این عدد ۳ میلیون تومان بوده است، خاطرنشان کرد: سال گذشته انصراف ماهانه برای خرید خودروی شاهین ۸۰ میلیارد تومان بود، اما با ارتقاء کیفیت محصول یاد شده، در هربار پیش فروش خودروی شاهین با وجودی که ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه است، بیش از ۴۰۰ هزار نفر، متقاضی این خودرو جدید و به روز هستند.
وی با تاکید بر اینکه استراتژی سایپا طی ۲۱ ماه اخیر، توسعه محصول و عرضه محصولات جدید به بازار است، ادامه داد: بر اساس هدفگذاری صورت گرفته تا پایان سال جاری ۸ محصول جدید روانه بازار خواهد شد، البته تا کنون موفق شدیم، ۵ محصول را عرضه کنیم.
تیموری گفت: یکی دیگر از برنامههای گروه سایپا حرکت به سمت تولید خودروهای هیبرید برقی و تمام برقی است. از همین رو سال آینده دو محصول جدید به بازار عرضه خواهد شد که یکی از آنها آریا است که با سه موتور عرضه خواهد شد.
وی یادآورشد: طی ۲۱ ماه گذشته، وضعیت شرکتهای قطعه ساز گروه بهبود یافته است به گونه ای که سال گذشته، شرکتهای قطعهسازی گروه ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود خالص کسب کردند؛ سال ۱۴۰۰ شرکتهای قطعهساز گروه ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان زیان داشتند.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه سایپا از رسالت اصلی خود که تولید، واردات و مونتاژ بود، حدود ۱۰ سال (در دولت گذشته) فاصله داشته است، افزود: در راستای آرامش بازار خودرو و تنوعبخشی به محصولات بازار، گروه سایپا (بعد از موافقت سران قوا و مجلس شورای اسلامی برای واردات خودرو) اولین وارد کنننده خودرو شد و همچنین واردات خودروهای دست دوم هیبرید تویوتا با کارکرد کم را در دستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری سبب شده که خودرو به کالای سرمایهای تبدیل شود و همچنین مصرف بنزین افزایشی شود، تصریح کرد: ۵ سال پیش مصرف روزانه بنزین ۶۵ میلیون لیتر بود و امسال به ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده است، قاعدتا چنین امری میزان آلایندگی در کشور را ۲.۵ برابر بیشتر کرده است.
ارایه خدمات نوین مالی و بانکی بانک ملی به سایپا
مدیرعامل بانک ملی ایران نیز در مراسم یاد شده، گفت: عزم این بانک برای تزریق منابع مالی و ارایه خدمات نوین مالی و بانکی به گروه خودروسازی سایپا، جزم است.
ابوالفضل نجرزاده با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم افزایش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: بانک ملی ایران و گروه سایپا، اشتراکات و ظرفیتهای بزرگ و بیشماری در جهت توسعه اقتصادی کشور دارند.
وی با بیان این مطلب که تامین و تولید خودروی با کیفیت دغدغه مردم است، تصریح کرد: بانک ملی ایران با حداکثر ظرفیت و امکانات خود در کنار گروه خودروسازی سایپا است تا در زمینه رفع موانع و محدودیت برای تولید خودروهای با کیفیت، نقش آفرین باشد.
مدیرعامل بانک ملی ایران ادامه داد: این بانک برای گسترش تعامل و همکاری با گروه سایپا به دنبال تدوین و طراحی خدمات متنوع مالی متناسب با نیاز سایپا با هدف کمک به جهش تولید و ایجاد فرصتهای شغلی است.
وی تصریح کرد: به عنوان ارایه کننده مجموع خدمات مالی، آمادگی داریم تا در قالب بسته حمایتی، خدمات ارزی، اعتباری و فناوری را به شرکت سایپا در راستای تکمیل زنجیره تامین و توسعه و افزایش کیفیت محصول، ارائه دهیم.
تبادل نظر