-
عواقب سیاستگذاری اشتباه در بورس ۹۹
مهدی طحانی در اولین برنامه دورهمی بورسی به نتایج دعوت نسجیده مردم به بورس ۹۹ و بازتاب سیاستگذاریهای آن دوره در بورس این روزها اشاره کرد.
-
تورم در سایه شوکهای پولی و ارزی چگونه است؟
دکتر جلالی نائینی، استاد تمام موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی، در برنامه حکمرانی خوب به تشریح مجموعه عوامل موثر بر تورم در بلندمدت و شرایط تحریمی اخیر پرداخت.
-
سواد اقتصادی/ آیا نجاتِ بازنده درست است؟
بحران مالی ۲۰۰۸ بسیاری از کسبوکارها را ورکشسته کرد اما تعدادی دیگر آنقدر بزرگ بودند که سقوط آنها برای کل اقتصاد سنگین تمام میشد به همین دلیل هم دولت به کمک آنها آمد اما این کار درست بود؟
-
چرا قاچاق لوازم خانگی رواج گرفت؟
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی معتقد است ممنوعیت واردات لوازم خانگی بدون برنامهریزی اعمال شده است؛ در این میان وقتی سلیقه مردم را نمیتوانیم تامین کنیم، چه کار باید کرد؟
-
سواد اقتصادی/ جنگهای تجاری یا انزواگرایی
ممکن است فکر کنید هرچه ارزش پول یک کشور بیشتر باشد بهتر است اما این ماجرا تهدیدی برای صادرات کشورهای محسوب میشود و تلاش دولتها برای کاهش ارزش پولشان در نهایت نه تنها به نوعی جنگ ارزی منتهی میشود بلکه تجارت آزاد را هم تهدید میکند.
-
دورهمی بورسی/ چرا بورس جان نمیگیرد؟
اولین «دورهمی بورسی» فردای اقتصاد با میزبانی مهدی طحانی و حضور علی سعدوندی، سعید مشکانی، مهشید داداشزاده، بهنام صمدی، بهزاد بهمننژاد و فاطمه اسماعیلی برگزار شد.
-
رقابت نابرابر تولیدکنندگان لوازم خانگی با کالای قاچاق
محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در اولین نشست بررسی فرصتها و چالشهای صنعت لوازم خانگی در «فردای اقتصاد» از رقابت نابرابر تولیدکنندگان با کالای قاچاق گلایه کرد.
-
سواد اقتصادی/ پارادوکس صرفهجویی
آیا پسانداز هرچه بیشتر برای جامعه مفید است؟ اگر همه مردم شروع کنند به پسانداز کردن حداکثری، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
-
سواد اقتصادی/ علم اقتصاد در میدان زندگی
در موارد بسیاری آنچه در عمل یعنی در زندگی واقعی اتفاق میافتد متفاوت با چیزی است که علم اقتصاد انتظار دارد. دلیل این تفاوت کجاست و راه آن چیست؟
-
زندگی «پیروز» از کودکی سخت تا قلهنوردی کارآفرینی
اگرچه اکثر کارآفرینان طعم شیرین موفقیت را پس از سختیهای طاقتفرسا چشیدهاند، اما این سختیها برای «روزبه پیروز» از همان ابتدای زندگی، شکل مضاعفی داشت.
-
سواد اقتصادی/ معمای زندانی، مثالی از نظریه بازیها
معمای زندانی چیست؟ قبلا درباره اینکه نظریه بازیها چه میگوید توضیح داده بودیم اما حالا میخواهیم با یک مثال خیلی متداول به این نظریه بپردازیم و نشان بدهیم که افراد در نقش بازیگران چطور تصمیم میگیرند.
-
سواد اقتصادی/ سازمان تجارت جهانی چیست؟
سازمانی که هدفش تسهیل تجارت آزاد در سطح جهانی است. چه ایده خوبی اما در عمل همه چیز به همین خوبی نیست و مشکلات انتقادهای زیادی در مورد عملکرد آن وجود دارد که برای بسیاری از آنها راهحل قطعی وجود ندارد.
-
خطابه تاریخی اقتصاددان طناز علیه حمایت رانتی
فردریک باستیا اقتصاددان نامدار در فرانسه مرکانتیلیستی نامه طنزآمیزی به مجلس فرانسه فرستاد که ادعا میکرد توسط اتحادیه شمعسازان نوشته شده است. داستان را ببینید.
-
سواد اقتصادی/ مشتقات مالی چه هستند؟
افراد یک جامعه میتوانند به شکلهای مختلف برای روابط اقتصادیشان قرارداد تنظیم کنند و این قراردادها کاربردها و شکلهای مختلفی دارند و مشتقات مالی محسوب میشوند.
-
بریکس میتواند انحصار دلار را بشکند؟
اقتصاددانان در گفتوگویی بدون روتوش با شورای سردبیری «فردای اقتصاد» به بررسی طرح پول بریکس از سوی برخی کشورها برای انحصارزدایی از دلار پرداختند.
-
سواد اقتصادی/ خلاصه انقلاب صنعتی اول و دوم
دو انقلاب صنعتی سرنوشتساز اروپا چطور اتفاق افتادند؟ جدا از عواملی که آنها را رقم زد مهمترین تبعات وقوع آنها چه بود؟
-
سواد اقتصادی/ نظریه قوی سیاه چه میگوید؟
برای شما هم پیش آمده که بعد از بروز یک اتفاق یا بحران از خودتان تعجب کنید که چطور متوجه نشانههای واضحی که از همه جا خودنمایی میکردند نشدید؟
-
سواد اقتصادی/ نرخ بهره در نظام بانکی آمریکا
هشت بار در سال، کمیته بازار باز فدرال یا FOMC در آمریکا تشکیل جلسه میدهد و نرخ سود وجوه فدرال را تعیین میکند اما کارکرد این کار چیست و چه جزئیاتی دارد؟
-
اقتصاد ایران از چه رنج میبرد؟
سیدمحمدرضا مرتضوی، رئیس هیات مدیره کانون انجمن صنایع غذایی ایران در گفتوگو با «فردایاقتصاد» چالشهایی که اقتصاد ایران از آنها رنج میبرد را تشریح کرد.
-
سواد اقتصادی/ روش تعیین ارزش خالص داراییها
مجموع دارایی شما چقدر است؟ ارزش تمام داراییهای هرکس چطور محاسبه میشود؟ شاید جواب ساده به نظر برسد اما در واقع پیچیدگیهایی هم دارد.
-
بزرگداشت دکتر عباس هشی در دانشگاه شهید بهشتی
دوشنبه ۱۲ تیرماه مراسم یادبودمرحوم دکتر عباس هشی با حضور جمعی از دوستان و همکاران وی و اصحاب رسانه در دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
-
سواد اقتصادی/ رشد جمعیت تهدید یا فرصت؟
«فرزند کمتر زندگی بهتر» این شعار نه چندان قدیمی را به یاد میآورید؟ جملهای که حالا کاملا عکس آن تبلیغ میشود اما علم اقتصاد به افزایش جمعیت چه نگاهی دارد؟
-
سواد اقتصادی/ اتحادیههای کارگری؛ مزایا و معایب
اینکه کارگران با هم متحد شوند و ساز و کاری را برای قدرت چانهزنی بیشتر در مقابل کارفرماها درست کنند خوب است یا بد؟ جواب شما به این سوال تا اندازه زیادی به جایگاه شغلیتان بستگی دارد اما اقتصاد در این مورد چه میگوید؟
-
برنامه کامل بورسان ۱۱ تیر؛ آشتی حقیقیها با بورس تهران؟
شاخص های سهامی سبز شدند، پول از صندوق های سرمایه گذاری خارج شد.
-
سواد اقتصادی/ آیا سرگرمی پول هدر دادن است؟
شما هم وقتی مشغول تفریح یا پرداختن به کارهای مورد علاقهتان هستید با خودتان فکر میکنید میتوانستید همین زمان را برای پول درآوردن صرف کنید؟ علم اقتصاد به شما میگوید که چرا اشتباه میکنید.