۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۸
هشدار درباره افزایش شدید قیمت مرغ / مرغ هم از سفره حذف می‌شود؟

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور می‌گوید بیش از دو ماه است که هیچ ارزی به کالاهای اساسی و نهاده دام و طیور اختصاص پیدا نکرده که ادامه این روند قطعا بخش تولید مواد پروتئینی و لبنی کشور را دچار مشکل می‌کند. معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز می‌گوید پیگیر تخصیص ارز به نهاده‌های دامی هستیم، ولی بانک مرکزی باید در این مورد تصمیم بگیرد.

ایسنا: محمدعلی ضیغمی با بیان اینکه نهاده‌های دام و طیور مهم‌ترین و پراولویت‌ترین کالاهای اساسی در سبد خانوار بوده و اهمیت آن از این جهت است که تاثیر زیادی در تولید گوشت، مرغ، لبنیات و تخم‌مرغ دارد، گفت: همواره در زمان‌هایی که محدودیت منابع ارزی وجود داشت و حتی در بدترین شرایط هم ارز نهاده‌های دام و طیور تامین می‌شد، زیرا هیچ کالایی تا به این حد استراتژیک نیست.

چرا ارزی به نهاده دام و طیور اختصاص نیافته است؟

وی ادامه داد: در شرایطی که از گشایش‌ها و کفایت منابع ارزی در کشور سخن گفته می‌شود و همچنین رئیس کل بانک مرکزی نیز چندین روز پیش اعلام کرد که بالغ بر ۶.۵ میلیارد دلار ارز تخصیص داده شده، سوال اینجاست که کدام کالاها ارز دریافت‌ کرده‌اند که ارزششان بیش از نهاده‌های دامی است و چرا بیش از دو ماه است که ارزی به کالاهای اساسی و نهاده دام و طیور اختصاص پیدا نکرده است.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور افزود: اگر به آمار اسکله‌های بندر امام خمینی مراجعه کنید متوجه خواهید شد که کشتی‌هایی مدت‌هاست که منتظر تخصیص ارز هستند. البته در کنار آن نیز بسیاری از کالاها تخلیه و بخش قابل توجهی از آنها به فروش رفته‌اند که هنوز ارزی دریافت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه طبق آمار و اطلاعاتی که واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور رسما منتشر کردند بیش از ۱.۶ میلیارد یورو معادل ارزش کالاهایی است که در سامانه بازارگاه تحت نظارت وزارت جهاد عرضه و توزیع شده، گفت: بیش از دو ماه است که به دلیل توقف تخصیص ارز، نهاده‌های دامی ارزی دریافت نکرده‌اند و کالاهای آماده‌ نیز اجازه پهلوگیری از طریق صاحبان کالا ندارند.

بخش خصوصی منتظر دریافت ارز است

این فعال بخش خصوصی در ادامه افزود: درحال‌حاضر ۳۶ کشتی منتظر دریافت ارز، پهلوگیری و تخلیه هستند که ۲۵ کشتی مربوط به بخش خصوصی است و این در حالیست که سال گذشته همین ایام تعداد کشتی‌های منتظر در اسکله حدود ۱۵ فروند بود و علت عدم پهلوگیری نیز پر بودن اسکله‌ها بود.

به گفته وی بخش خصوصی کشور به دلیل شرایط موجود، عدم تخصیص ارز و همچنین شرایط حاکم بر صنعت در حال حذف و کوچک شدن هستند.

ضیغمی در ادامه افزود: چندی پیش بانک مرکزی اعلام کرد که حجم تجارت خارجی و منابع داد و ستد ارزی ما نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است. اگر گزارش ۱۰ ماهه گمرک از واردات را در نظر بگیریم در ۱۰ ماهه ۱۴۰۱ در بخش نهاده‌های دام و طیور مجموعا ۱۷ درصد کاهش واردات داشتیم که این کاهش در کنجاله سویا به ۴۷ درصد نسبت به سال قبل رسیده است.

مسئولان به مسئله تخصیص ارز ورود کنند

وی در پایان گفت: ادامه این روند ممکن است بخش تولید مواد پروتئینی و لبنی کشور را دچار مشکل کند. هر چند که با همت بخش خصوصی کالا به قدر کافی وارد کشور شده است اما اگر این شرایط ادامه یابد، تعداد شرکت‌های بخش خصوصی کاهش می‌یابد و این شرکت‌ها در جوامع بین‌المللی مخدوش می‌شوند. درخواست ما این است که مسئولان مربوط به این مهم ورود کنند که مشکلی برای بخش تولید ایجاد نشود.

در این راستا شاهپور علایی مقدم – معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی – نیز در پاسخ به این سوال که چرا به واردکنندگان نهاده‌های دامی دو ماه است ارزی برای واردات تخصیص داده نشده است؟ گفت: وزارت جهاد کشاورزی اکنون با درخواست هر واردکننده که بخواهد نهاده دامی وارد کند موافقت می‌کند اما ارز مورد نیاز را بانک مرکزی باید اختصاص داده و از آنجا باید پیگیری شود.

وی افزود: سیاست‌گذاری و صلاح کشور برای اختصاص ارز را بانک مرکزی تعیین می‌کند، البته وزارت جهادکشاورزی نیز برای تخصیص ارز مطالبه گری کرده و پیگیر است.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 2
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    مگر مسئولی هم هست به این موضوع مهم رسیدگی کند شما پول ارز به کشتی های روس ندارید چند ماه در بنادر پهلو گرفتن دوما شما همیشه ادعا کردید منابع ارزی ۳۰ درصد نسبت به پار سال افزایش داشته بس چرا توی باتلاق دست پا می زنید .دستوری دیگه مانند آقای رئیسی بدن کارها شده دستوری ارز ۶۰ هزار بابا دستور ندید بهتره
  • امین IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    یه زمانی خریدیم نگندد !! امروز نمی خریم تا بگندد
    • محمود IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
      آقای محترم، به علت تامین نشدن نهاده، تولید کم میشه، و احتمال گران شدن هست، چرا میخاید تولید کننده رو مجازات کنید؟
  • ورشکسته IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    چرا دولت به فکر تولید کننده نیست تولید کنندگان دارن ورشکست میشن چرا هیچ فکری نمیکنید
    • علی IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
      مگر فکری وجود داره
  • IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    باباملت ازاین تقصیر بگردن همدیگر انداختن بتنگ امدن تورا خدا ول کنید مردم خودشون اموربدست بگیرند باهم میسازیم نرخ گزاری شماباعث گرونی میشه باانشاالله وده وعید کادرست نمیشه مردم بجای شما از این هروز افزایش294 قیمت خجالت میکشندبخدا
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    کسی مقصر نیست مردم مقصرند!!!!
  • حمید کلباسی IR ۱۳:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    ای مرغ چه شد بال و پر تو؟ صد جوجه فدای همسر تو
  • زینب IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    از دست این دولت
  • مجتبی IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳
    خدا وکیلی این چه مدیریتی ه ک دولت انجام میده؟چرا نفراتی ک اینجور بی کفایت هستند حداقل بجرم سستی در امور محوله دادگاهی نمیشوند؟
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    صادرات بی حد باعث گرانی در کشور است مردم کوفت بخورن
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    خدابیامرزه مرغ رو ک یک زمان میگرفتن این خبرجدیدی نیست والااا خیلی وقته ازسفره مردم حذف شده
  • ناشناس IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    بفرست بره سوریه اونا واجبترند نه ایرانی
  • باغستانی IR ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    تولید کنندگان محترم توجه داشته باشید مردم مرغهای شما را خریدند و در خانه ها انبار کردند و حلو ورشکستگی شما را گرفتند حالا نوبت شماست که ملت را کمک کنید. داستان گهی زین به پشت و..... زود تکرار می شود. یاعلی
  • ع IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۴
    چرا باید مردم می خریدن که مرغ دار ضرر نکنه این وظیفه دولت بود که نکنه نهاده رو به مرغ دار بدبخت بده تا این مشکلات به وجود نیاد