خط سود / پشت پرده تقاضا محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا

همراه با حسین‌ دور، رئیس اتحادیه صنایع ‌پایین دست
۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۰
خط سود / پشت پرده تقاضا محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا

برنامه کامل خط سود ۱۱ بهمن ۱‍۴۰۱؛ پشت پرده تقاضا محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا

برنامه خط سود سه شنبه با حضور حسین‌ دور، رئیس اتحادیه صنایع ‌پایین دست به بررسی آخرین وضعیت صنایع ‌پایین دست پتروشیمی و نحوه عرضه‌ محصولات پتروشیمی در بورس کالا پرداخته شد.

پلی‎پروپیلن و پی‌وی‌سی که به‌طورمعمول با کمتر از ۱۰ درصد رقابت می‌شدند از ابتدای شهریورماه شاهد رقابت‌های بسیار بالایی بودند؛ به‌طوری‌که خرید محصول با ۱۰۰ درصد رقابت و حتی بالاتر از قیمت‌های جهانی قیمت خورد، این موضوع باعث شد شرکت‌های ‌پایین دست پتروشیمی که تولید کننده محصولات نهایی هستند مجبور به تهیه مواد اولیه با قیمت‌های بالاتری شوند.

افزایش قیمت مواد اولیه برای تولید کنندگان محصولات نهایی به اعتراض شدید آن‌ها در خصوص مدل‌های قیمت گذاری در بورس کالا شد.

اختلاف قیمت دلار آزاد و نیما نیز بی‌تاثیر نبوده است و یکی از علل‌های افزایش رقابت در بورس کالا نیز می‌باشد.

اختلاف قیمت دلار نیما و آزاد در ابتدای شهریور تا ۷ درصد کاهش یافته بود و به‌طور متوسط در ۶ ماهه ابتدای سال جاری حوالی ۲۰ درصد بود ولی با تشدید اختلافات در مذاکرات احیای برجام، این اختلاف افزایشی شده و تا ۴۴ درصد هم رسید. اختلاف ۳۰ درصدی قیمت محصولات در بورس کالا و بازار آزاد درجایی که تولید صرفه اقتصادی ندارد، باعث ایجاد انگیزه فروش امتیاز یا سهمیه خرید می‌شود. این انگیزه زمانی پررنگ‌تر می‌شود که با نگاهی به بازار کشورهای همسایه می‌بینیم که قیمت‎ پلیمرها در خلیج‌فارس، با قیمت‌های ترکیه و عراق تفاوت زیادی داشته‌ و قاچاق پلیمرها به این مقاصد توجیه اقتصادی پیدا می‌کند.

حسین‌دور گفت: قیمت خوراک همچنان در سطوح پایینی قرار دارد و گاز ارزان به دست شرکت‌های پتروشیمی بالادست می‌رسد، بنابراین اگر قیمت محصولات در داخل کشور نیز پایین تر باشد از لحاظ قانونی مشکلی ندارد.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha