تغییر استراتژی «وکغدیر» به سمت توسعه فلزات رنگی

با حضور ابوتراب فاضل مدیرعامل، جاویدان حاجی آقا محسنی مدیرعامل اکتشاف این شرکت و محسن فروغی مدیرعامل گروه مالی غدیر
۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۸
تغییر استراتژی «وکغدیر» به سمت توسعه فلزات رنگی

دومین جلسه معارفه نماد "وکغدیر" شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر برگزار شد.

این جلسه با حضور ابوتراب فاضل، مدیرعامل این شرکت، جاویدان حاجی آقا محسنی مدیرعامل اکتشاف این شرکت و محسن فروغی مدیرعامل گروه مالی غدیر  به سوالات و پرسش‌های سرمایه‌گذاران، خبرنگاران و حضار جلسه که عمدتا در رابطه با طرح‌های پیش‌رو و سرمایه‌گذاری‌های این شرکت بود پاسخ داده شد.

شرکت توسعه معادن غدیر که با نماد "وکغدیر" در بازار سرمایه عرضه خواهد شد، حقوق صاحبان سهام این شرکت ۶۳هزار میلیارد تومان و با  قیمت ارزش‌گذرای شده ۳ هزار و ۲۸۵ تومان در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.

میلاد فروغی مدیر گروه مالی غدیر در این جلسه با اعلام کرد دو هدف عمده عرضه "وکغدیر" در بازار سرمایه تامین مالی و شفافیت بیشتر  فعالیت‌های شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر  خواهد بود.

تغییر استراتژی  "وکغدیر " به توسعه فلزات رنگی

پتانسیل معادن غیرآهنی "وکغدیر"

با توجه به سخنان مدیرعامل و مدیر حفاری هلدینگ توسعه معادن غدیر؛ این شرکت سیاست‌های سرمایه‌گذاری و حفاری خودرا در سالی که فلزات آهنی و فولادی به دلیل سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو، بحران مسکن چین و  سیاست‌های پسا کرونا کشورها با کاهش تقاضا و به تبع کاهش نرخ محصولات این زنجیره همراه بود به سمت اکتشاف و  سرماهیه‌گذاری در حوزه فلزات و کانی های رنگی و نادر گام برداشته است.

معدن مس و طلای جانجا

از مهم‌ترین معادن این شرکت که از آن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های مسی ایران یاد می‌شود  معدن جانجا در سیستان است که جزو معادن طلا و مس جنوب شرقی کشور  قرار دارد و  پیش‌بینی مدیران اکتشاف این شرکت نشان می‌دهد کارخانه کنسانتره با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن مس محتوی و استخراج سالانه ۱۵‌میلیون تن کانسنگ تا سال ۱۴۰۴ شروع به کار خواهد کرد.  این شرکت جز این معدن شرکت زاگرس مس سازان را نیز در اختیار دارد که تنها یک هزار تن ظرفیت اسمی را به خود اختصاص داده است. با توجه به روند فزونی تقاضا برای مس و قیمت این فلز رنگی اهمیت معدن جانجا برای "وکغدیر" در سال‌های آتی مهم خواهد بود.

معدن طلای جَنگسَر و خونیک

معدن طلای واقع در جنگسر یکی از بزرگ‌ترین ذخایر طلای ایران با  ۹ بلوک قابل اکتشاف است که در یکی از آن‌ها اکتشاف صورت‌گرفته است و ذخیره ۴ میلیون تنی  این معدن سبب شده است چشم‌انداز سودآوری مناسبی با توجه به قیمت، حاشیه سود و تقاضای طلا برای "وکغدیر" متصور شد. معدن طلای خونیک در خراسان جنوبی است که از سال ۱۴۰۰ به مدت ۱۴ سال تحت اداره هلدینگ غدیر خواهد بود و بر اساس تخمین‌های مدیران اکتشاف این شرکت این دو معدن سالانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم طلا خروچی خواهد داشت.

سرمایه‌گذاری در فلزات نادر"وکغدیر"

این شرکت با سرمایه‌گذاری های سال جاری خود در چند پهنه معدنی فلزات نادری چون فسفات، لیتیوم و ... توجه خاصی به این بخش فلزات غیرآهنی نیز دارد. بر اساس سخنان مدیران هلدینگ غدیر  معدن مسئولان این شرکت مذاکراتی در خصوص اکتشاف در شورآبه قم که دارای ذخایر لیتیوم، منیزیم و پتاسیم انجام داده‌اند. این موضوع از آن جهت جائز اهمیت است که ذخایر لیتیوم  در ایران هنوز ناشناخته هستند و رشد قیمتی بیش از ۱۵ برابری این ماده به دلیل استفاده در باطری‌خودرو ‌های برقی با افزایش قابل توجه تقاضا همراه شده است.

 علاوه بر این سه فلز نادر، این شرکت سرمایه‌گذاری‌ در معدن فسفات کوه لار  انجام داده است که با توجه به رشد ۷۸ درصدی قیمت این فلز نادر از ابتدای سال میلادی و اهمیت کاربردش در صنعت غذا و کشاورزی جزو سرمایه‌گذاری های مطلوب این شرکت در زمینه فلزات نادر محسوب می‌شود.

با توجه به مقیاس پروژه‌های  شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر و افزایش عمق حفاری این شرکت و اضافه شدن ماشین‌آلات حفاری، به نظر می‌رسد برخی از پروژه‌های این شرکت مانند معدن جانجان در ۱۴۰۴، خونیک و جَنگسَر طی دو سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند. با این تفاسیر به نظر می‌رسد این شرکت در بلندمدت و میان مدت گزینه‌ مناسبی برای سرمایه‌گذاری به عنوان یک شرکت فعال در حوزه‌ فلزات آهنی و غیر آهنی محسوب شود.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار