۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۵
مهم‌ترین ریسک بورس در سال آینده

در برنامه شمارش معکوس چهارشنبه همراه با آرمین عبدی، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی عملکرد بورس در سال ۱۴۰۱ و چشم‌انداز آن در ۱۴۰۲ پرداختیم.

فردای اقتصاد: در برنامه شمارش معکوس چهارشنبه همراه با آرمین عبدی، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی عملکرد بورس در سال ۱۴۰۱ و چشم‌انداز آن در ۱۴۰۲ پرداختیم. عبدی در ابتدای صحبت‌های خود عنوان کرد که عملکرد بورس تهران در سال جاری، برخلاف چیزی بود که انتظار می‌رفت و تحلیلگران، بازدهی به مراتب بهتری را برای آن پیش‌بینی کرده بودند. او افزود که دلیل اصلی این موضوع، عدم اعتماد سرمایه‌گذاران به سیاستگذار اقتصادی است.

وی عنوان کرد که دلیل عدم توانایی بورس تهران در کسب بازدهی مناسب و همچنین جاماندن از بازارهای موازی، نبود توجه درست سیاستگذار به بحث تولید و صنایع است زیرا این موضوع باعث شد که در سال جاری، شرکت‌ها نتوانند در حد انتظارات سودآوری داشته باشند. عبدی اعتقاد داشت که هدف اصلی سیاستگذار برای بی‌توجهی به تولید و بازار سرمایه، تمرکز بر کنترل تورم، کسری بودجه و نرخ ارز است که متاسفانه در رسیدن به این اهداف نیز ناکام بود که عمده دلیل آن نبود ریل سیاستگذاری درست و منطقی است و بخشی را نیز می‌توان به تحریم‌ها و مشکلات سیاسی نسبت داد.

او در ادامه به بررسی روند بورس تهران و متغیرهای اثرگذار بر آن پرداخت و عنوان کرد که پارامترهای بسیار زیادی در روند بورس سال آینده تاثیر خواهند داشت و اگر ما در آینده شاهد تغییر نگاه در سیاستگذاری اقتصادی، رفع قیمت‌گذاری دستوری، عدم دخالت در سودآوری شرکت‌ها، پایداری انتظارات تورمی و نرخ‌های کنونی دلار، بهبود بازارهای جهانی و... باشیم، بورس تهران می‌تواند عملکرد خوبی از خود به جا بگذارد. از نظر او، مهم‌ترین متغیرهایی که بورسی‌ها در سال ۱۴۰۲ باید به آن توجه کنند عبارت است از: نرخ دلار، تورم انتظاری، نرخ خوراک صنایع و قیمتگذاری دستوری.

عبدی در این برنامه به پیش‌بینی روند این متغیرها پرداخت و اعتقاد دارد که میانگین نرخ دلار در سال آینده برای بازار آزاد حوالی ۶۰ هزار تومان و حواله مرکز مبادله ۴۵ هزار تومان خواهد بود، تورم کشور در محدوده ۴۰ تا ۴۵ درصد قرار می‌گیرد، نرخ سود بانکی در بازه ۲۲ تا ۲۴ درصد باقی می‌ماند و بورس تهران در صورت تحقق نکات ذکر شده، می‌تواند بازده مناسبی را به سرمایه‌گذاران ارائه دهد.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین مهم‌ترین ریسک و فرصت بورس ۱۴۰۲ را در رفتار سیاستگذار با نرخ دلار می‌دانست و اعتقاد داشت که اگر سیاستگذار به سمت آزادسازی نرخ دلار حرکت کند می‌تواند مهم‌ترین محرک صعودی بورس شود و در سمت مقابل اگر در کنترل آن پافشاری کند، می‌تواند بازار سهام را نیز با چالش مواجه کند.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۴
    آقای عبدی بفرمایید که اگه بورس وابسته به دلار باشه ،چرا در سال ۹۹ که دلار بوده حدود ۳۰ هزار تومان و شاخص کل بورس بوده حدود ۲میلیون و ۲۰۰ هزار واحد، بعد از گذشت ۲سال و چندین ماه،دلار رسید به ۶۰ هزار تومان ولی شاخص کل بورس که باید بالای ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد باشه، از یک میلیون و ۷۰۰هزار فراترنرفت؟!