در ادامه بررسی چهرههای برجسته اقتصادی اینبار سراغ میلتون فریدمن رفتهایم، مردی که نظریاتش درباره بازار آزاد منشاء تحولات بسیاری شد.
میلتون فریدمن که در سال 1912 در شهر نیویورک متولد شد، از نظر بسیاری به عنوان مدافع اصلی بازار آزاد شناخته میشود، به ویژه با توجه به این واقعیت که او زمانی کینزینیسم را به چالش کشید که در فضای آکادمیک تقریباً تنها ایده مسلط بود. آثار او در زمینههای مختلفی بوده است:
یک: کتابهایی مانند «سرمایهداری و آزادی» و «آزادی انتخاب» که اقتصاد را به زبان ساده برای عامه بیان میکرد؛ دومی پرفروشترین کتاب غیرداستانی سال 1980 بود. او همچنین با یک سریال تلویزیونی شبکه PBS همکاری داشت.
دو: مشارکتهای دانشگاهی، که حتی جایزه نوبل را در سال 1976 به خاطر دستاوردهایش در تحلیل مصرف، تاریخ پولی، تئوری پولی، و نمایش پیچیدگی سیاستهای تثبیت به همراه داشت.
سه: مشارکت در سیاست به صورت مشاوره به رئیس جمهورْ ریچارد نیکسون و همچنین رونالد ریگان و تجویزهای معروف سیاستی که به آمریکا کمک کرد از رکود تورمی فرار کند. لیست کارهای او میتواند همینطور ادامه پیدا کند.
با این حال، او شاید بیشتر به عنوان پدر پولگرایی شناخته شود، مکتبی که نظریه مقداری پول را دوباره در کانون توجه قرار داد؛ به عبارت دیگر، اثرات عرضه پول بر هر چیزی از سطح قیمت تا رشد اقتصادی.
بُعد پولی در بررسی فریدمن مهم است، چرا که او حتی استدلال می کند اگر فدرال رزرو سیاستهای پولی بهتری را انتخاب می کرد، رکود بزرگ به این اندازه شدید نبود. میلتون فریدمن معتقد بود کنترل اقتصاد از طریق سیاستهای بودجهای و به طور کلی مداخله در بازار آزاد غیربهینه است. به جایش برای رسیدن به هدفهای سیاستی، راهکارهای پولی را توصیه میکند.