قیمت گذاری دستوری دوران پساکرونا را برای پاکسان سختتر کرد
شرکت پاکسان که در صنعت شوینده فعالیت میکند و به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این حوزه شناخته میشود، مدتهاست که به دلیل قیمتگذاری دستوری و کنترل حاشیه سود توسط دولت با مشکلات زیادی روبروست و این موضوع در سال جدید به دلیل افزایش هزینهها شرایط سختتری را برای این شرکت رقم زده است. بحث قیمتگذاری دستوری تنها صنعت شوینده را با چالشهای جدی مواجه نکرده و صنایع دیگری همچون خودروسازی، لاستیک و... نیز با همین مشکل دست و پنجه نرم میکنند که زیانهای زیادی را بر شرکتهای فعال در این حوزهها تحمیل کرده است .
علاوه بر قیمتگذاری دستوری، شرکتهای شوینده که در دوران همهگیری ویروس کرونا فروشهای خوبی را ثبت می کردند در ادامه به مشکلات فروش هم برخوردند تا شرکت علاوه بر نرخ فروش مشکل دیگری هم در بازاریابی و فروش محصولات خود داشته باشد. در هزینههای تمام شده شرکت، هزینه سربار تیر آخری بود تا در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ پاکسان را به محدوده زیان وارد کند. در مرداد ماه پاکسان توانست هم بهتر تولید کند و هم بهتر بفروشد؛ به نظر میرسد در صورت ایجاد تحول در هزینههای تمام شده یا افزایش نرخ فروش محصولات، پاکسان بتواند دوباره به محدوده سودآوری بازگردد.
نسبت قیمت به فروش «ذوب» به ۰.۴۸ رسید
شرکت ذوب آهن بزرگترین تولیدکننده تیرآهن و میلگرد ایران در سال ۹۰ اولین جزء اولین شرکتهای فولادی بود که در بازار سهام پذیرش شد. ذوب آهن از ابتدای سال در تمامی ماهها نسبت به مدت مشابه سال گذشته مقدار بیشتری تولید کرد و همچنین مقدار بیشتری را به فروش رسانده است اما با توجه به اینکه در فصلهای گذشته نتوانسته بود حاشیه سود خوبی را ثبت کند، این احتمال وجود دارد که با وجود فروشهای خوب باز هم شرکت نتواند از فروشهای خود حاشیه سود خوبی را بسازد.
نرخهای فروش اوره پتروشیمی شیراز یکسان شد
پتروشیمی شیراز با درآمد ۲هزار و ۴۱ میلیارد تومانی در فصل بهار توانسته سود ۴۶۳تومانی در صورت مالی سه ماهه خود محقق کند. از سوی دیگر درآمد این شرکت در دو ماه نخست تابستان ۲هزار و ۱۵ میلیارد تومان بود. به این ترتیب پتروشیمی شیراز توانست بیش از ۹۹درصد درآمد فصل بهار خود را محقق کند. این درآمد با میانگین نرخ ۱۲ میلیون و۶۰۰هزار تومان اوره غیرحمایتی محقق شده است.
وضعیت فروش محصولات این شرکت نیز به سمت افزایش فروش اوره غیرحمایتی در فصل تابستان پیش رفته است که بیش از ۱۰ درصد اختلاف نرخ بین فروش این دو محصول وجود دارد؛ همچنین نکته قابل توجه فروش اوره شیراز نزدیک شدن نرخهای اوره حمایتی، صنعتی و صادراتی است که نوع حمایتی و صادراتی برای این شرکت از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. آمار فروش اوره صادراتی این شرکت در مردادماه با کاهش ۲۵درصدی مواجه شد و فروش اوره حمایتی این شرکت نیز با افزایش ۳۸ درصدی همراه شد، اما از آنجا که نرخ اوره صادراتی به اوره حمایتی نزدیک شده است، اثر منفی بر درآمد مرداد این شرکت نداشته است. تحلیگران در گزارش اجماع، سود تابستان این شرکت را با ۸ درصد کاهش نسبت به فصل بهار، ۴۲۸ تومان پیشبینی کردهاند.
تبادل نظر