۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
مسیر تورم و دلار در نیمه ۱۴۰۲

به گفته بهزادی، ناترازی نظام بانکی و سلطه مالی علت اصلی رشد نقدینگی است و در نهایت مداخلات ارزی مقابل فاندامنتال‌های اقتصاد و رشد نقدینگی سرتعظیم فرود خواهد آورد.

فردای اقتصاد: این کارشناس اقتصادی معتقد است، پایه پولی یکی از مسائلی بود که اظهار نظرهای نگران کننده‌ای درباره آن شد و استرسی را به جامعه القا ‌کرد مبنی بر اینکه باید منتظر رشد نقدینگی فزاینده‌ای بود و در کنار آن به سمت تورم پیش رفت.

محسن بهزادی در برنامه امروز بورسان عنوان کرد: بین سال‌های ۸۱ تا ۹۹ بیش از رقم GDP امروز (فراتر از ۲۵۰ میلیارد دلار) شاهد مداخله ارزی بودیم. مداخله ارزی با رویکرد تثبیت نرخ ارز انجام شد. با کنترل لنگر اسمی نرخ ارز یکسری از متغییرهای اسمی حداقل مورد کنترل قرار می‌گرفت.

وی ادامه داد: عملا با مداخلات ارزی، خروج سرمایه و قاچاق تشویق می‌شوند. عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها توام با موارد مطرح شده میراث بدی شد و به زمان حال رسید.

بانک مرکزی از سال ۱۳۹۷ و پس از خروج دولت آمریکا از برجام به این نتیجه رسید که باید نقش بازارساز را ایفا کند.

کارشناس اقتصادی گفت: مداخلات ارزی موضوعی منسوخ شده است.

شرایط کنونی با وضعیت سال ۸۷ که رونق نفتی بود، کاملا متفاوت است. نمود اثر مداخله ارزی از سوی بانک مرکزی قابل مشاهده نیست.

به گفته بهزادی اکنون وارث یک ناترازی هستیم که از سال ۸۷- ۸۸ در بانک‌ها شکل گرفت.

در دی ماه سال ۱۳۹۹ دولت برای تسویه بخشی از بدهی خود به یکسری از بانک‌های دولتی (صادرات، ملت و تجارت) پیشنهادی مطرح کرد مبنی بر این که در ازای تسویه بدهی، سهام  پالایشگاهی را در اختیار بانک‌ها قرار دهد. اما نظام بانکی مخالف بود.

این کارشناس اقتصادی معتقد است، ناترازی ارزی علت اصلی رشد نقدینگی است. از طرفی مداخلات ارزی نهایتا مقابل فاندامنتال‌های اقتصاد و رشد نقدینگی سرتعظیم فرود خواهد آورد.

اکنون مقام پولی به این جمع‌بندی رسیده است که مداخله ارزی سیاست اشتباهی بود و باید بیشتر مسیر بازارسازی را پیش بگیرد.

در برنامه امروز بورسان، محسن بهزادی کارشناس اقتصادی به تشریح مسیر متغییرهای اقتصادی در نیمه ۱۴۰۲ پرداخت. در ادامه هم سلمان یزدانی مدیر ابزارهای مشتقه کارگزاری پیشرو وضعیت معاملات بازار مشتقه را بررسی کرد.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha