آمار نمونهگیری دوپینگ از ابتدای سال ۲۰۲۲ میلادی تا دهم مرداد سال جاری از رشتههای مختلف ورزشی نشان میدهد که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) در مجموع از ۲۸ رشته ورزشی طی مدت مذکور ۵۵۷ نمونه دوپینگ اخذ که ۵۰۵ نمونه ادرار و ۵۲ نمونه خون بوده و از این تعداد، ۲۳ مورد مثبت اعلام شده است.
آمار جدید دوپینگ در بین رشتههای ورزشی
ههای ورزشی را به خود اختصاص داده است. پس از وزنهبرداری در رشته پاورلیفتینگ ۳ نمونه مثبت، در رشته کوراش ۳ نمونه مثبت، در رشته بسکتبال ۲ نمونه مثبت، در رشته ناشنوایان ۲ نمونه مثبت، در رشته بوکس یک نمونه مثبت و یک نمونه نیز امتناع کرده است که به منزله تست مثبت تلقی میشود، در رشته قایقرانی یک نمونه مثبت، در رشته والیبال یک نمونه مثبت، در رشته دوچرخه سواری یک نمونه مثبت (پارا)، در رشته شنا یک نمونه مثبت و در رشته شنا نیز یک نمونه مثبت شده است.
نکته قابل توجه اینکه در رشته فوتبال و کشتی هیچ نمونه دوپینگی مثبت نشده است.
دوپینگ چیست؟
دوپینگ (به انگلیسی: Doping)، دوپاژ (به فرانسوی: Dopage) یا زورافزایی، به معنای استفاده ورزشکار از مواد یا روشهایی است که به قصد افزایش کارایی در ورزش انجام میشود. موضوع علمی دوپینگ در ورزشکاران به عنوان یکی از شاخههای اصلی رشته پزشکی ورزشی است.
واژه دوپینگ از زبان آفریقای جنوبی مشتق شدهاست و در اصل اشاره به یک نوشیدنی الکلی باستانی دارد که به عنوان محرک در مراسم رقص استفاده میگردید. به تدریج این واژه استفاده گستردهتری کرد و در ورزش امروز به معضلی تبدیل شدهاست. در پارسی واژهٔ «زورافزایی» توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی برابر واژهٔ دوپینگ تصویب شدهاست.
منبع: ایسنا
تبادل نظر