۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۱
زعفران کمیاب شد/ قیمت هر کیلو چقدر است؟

علی حسینی عضو شورای ملی ملی زعفران گفت: با توجه به ورود دلالان و جمع آوری زعفران از سطح بازار، با کمبود عرضه زعفران در بازار روبه‌رو هستیم که این موضوع بر نوسان قیمت در بازار دامن زده است.

باشگاه خبرنگاران جوان: به گفته او، دلالان با جمع آوری زعفران از دست کشاورزان و دپو در انبارها بدنبال فروش محصول ۲ تا ۳ برابر نرخ واقعی در بازار هستند.

حسینی قیمت هرکیلو زعفران دسته و پوشال را ۶۵ تا ۷۰ میلیون تومان و سرگل و نگین ۷۵ تا ۸۵ میلیون تومان اعلام کرد.

عضو شورای ملی زعفران درباره آینده بازار زعفران گفت: با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی‌توان پیش‌بینی راجع به بازار داشت.

به گفته او، در شرایط کنونی دلالان و سوداگران با جمع آوری محصول از دست کشاورزان و توزیع قطره چکانی، بازار را در دست گرفتند که در نهایت با افزایش قیمت و کاهش تقاضا از سوی تجار خارجی، با چالش مشتریان در آینده روبه‌رو می‌شویم.

حسینی با بیان اینکه بخش عمده زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می‌شود، افزود: برآوردها حاکی از آن است که ماهانه ۱۰ تن زعفران قاچاق می‌شود.

عضو شورای ملی زعفران ادامه داد: بیشتر زعفران‌های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می‌دهیم.

او افزود: دلالان با قاچاق زعفران‌های سنواتی به آن سوی مرزها و توزیع در بازارهای هدف به اعتبار و بزند زعفران ایرانی لطمه می‌زنند چراکه کیفیت بی‌نظیر زعفران ایران از جمله بزرگترین امتیازات ما در بازارهای هدف است.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها در صادرات زعفران اثر می‌گذارد، گفت: با افزایش کاذب قیمت‌ها توسط دلالان و ایجاد شوک به بازار، تجار بازارهای هدف تا زمان متعادل شدن قیمت‌ها دست نگه می‌دارند.

او با بیان اینکه ۷۰ درصد زعفران تولیدی صادر می‌شود، افزود: علی رغم آنکه بخش اعظم زعفران تولیدی صادراتی است، اما با جهش یکباره قیمت ها، تجار خارجی از خرید زعفران اجتناب می‌کنند که این امر به نفع تولید ملی کشورما نیست.

به گفته حسینی، با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

عضو شورای ملی زعفران از کاهش سرانه مصرف زعفران در بازار داخل خبر داد و گفت: در بازار تمامی محصولات با افزایش یکباره قیمت ها، تقاضا برای خرید کاهش می‌یابد که این امر در خصوص زعفران هم صدق می‌کند به طوریکه سرانه مصرف به کمتر از یک درصد رسیده است.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha