۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۴
گرانی ماشین آلات معدنی، مشکل اصلی واردات

مجوزها راحت‌تر شده و قوانین دست و پا گیر حذف شده اما همچنان این پروسه با سختی‌هایی همراه است.

فردای اقتصاد: محسن سید صالحی، کارشناس ماشین آلات معدنی و عمرانی گفت: واردات ماشین آلات معدنی تا حدودی تسهیل شده اما الان مشکل عمده این است که امکان خرید ماشین آلات نو از خارج از کشور بسیار کم است و دلیل آن گرانی این ماشین آلات و همچنین تحریم‌هاست.

وی افزود: در حال حاضر کشورهای غربی و ژاپنی این ماشین آلات را به ایران نمی‌فروشند و واردات این ماشین آلات از چین و روسیه و... هم با واسطه انجام می‌شود و قیمت بیشتری نسبت به کمپانی اصلی دارد و این باعث می‌شود قیمت ماشین آلات نو برای معدنی‌ها به ویژه پیمانکاران قیمت بالایی باشد. در حال حاضر به دلیل قیمت بالا فقط شرکت‌های خصولتی و معدنی بزرگ توان خرید ماشین آلات معدنی را دارند.

کارشناس ماشین آلات معدنی و عمرانی ادامه داد: تعداد زیادی از معدن کاران و پیمانکاران معدنی به دنبال خرید ماشین آلات دست دوم هستند و ماشین آلات دست دوم خوب در کشورهای اطراف به راحتی پیدا نمی‌شود و اگر هم بشود باید سریع امکان خرید و حواله پول مهیا شود و مسائل ثبت سفارش و... هم، زمان بر است و بسیاری از مواقع این موارد با هم مچ نمی‌شود. ثبت سفارش و برقراری ارتباط با بانک مرکزی برای تامین ارز زمان می‌برد و در چنین شرایطی خرید ماشین آلات دست دوم که با سرعت عرضه می‌شود و به فروش می‌رسد عملی نیست.

قوانین دست و پا گیر واردات ماشین آلات حذف شده است

صالحی تصریح کرد: مجوزها راحت‌تر شده و قوانین دست و پا گیر حذف شده اما همچنان این پروسه با سختی‌هایی همراه است.

وی اشاره به تولید داخل خاطرنشان کرد : هپکو به میزان خیلی کم و بیشتر در زمینه ماشین آلات عمرانی فعال است و شرکت‌های دیگری نظیر شرکت دلتا راه ماشین که در شهر صنعتی پرند فعالیت می‌کند، با اینکه از هپکو بسیار کوچکتر است اما به شکل مناسب‌تری ماشین آلات عمرانی را تولید می‌کند.

کارشناس ماشین آلات معدنی و عمرانی افزود: این شرکت‌ها قراردادهایی با شرکت‌هایی نظیر گل گهر، شرکت ملی مس و... هم منعقد کرده‌اند اما به دلیل تحریم‌ها و به این دلیل که امکان تولید کامپوننت‌ها و اجزای اصلی ماشین آلات معدنی در ایران وجود ندارد، اجرایی نشده‌اند.

به گفته وی، تولید کنندگان داخلی بیشتر بخش فلزکاری ماشین آلات را در داخل انجام می‌دهند و اگر نتوانند کامپوننت‌های اصلی را تامین کنند، این قراردادها پیش نمی‌رود.

صالحی افزود: برغم تمام قراردادهای موجود،  در یکی دو سال گذشته تنها یک دامپ تراک ۶۰ تنی با اجزای عمدتا خارجی ساخته شده و در حال حاضر به صورت آزمایشی در حال کار است و حتی اگر هم عملکرد خوبی داشته باشد ارزش زیادی ندارد چرا که نه تجاری سازی شده و نه توان تولید آن به صورت انبوه وجود دارد و حتی اگر تولید انبوه هم شود، بسیار کوچک است و نیاز بسیاری از معادن کوچک را نمی‌تواند برآورده کند.

باید به اجرایی شدن برجام امیدوار باشیم

وی تصریح کرد: شرایط به خاطر تحریم‌ها خوب نیست و تامین ماشین آلات سخت است و باید امیدوار باشیم که برجام اجرایی، تحریم‌ها برداشته و مسیرهای بانکی باز شود تا نیازمندان به این ماشین آلات بتوانند از طریق تسهیلات بانکی و یوزانس و فاینانس ماشین آلات نو خریداری کنند و به صورت زمان دار اقساطش را پرداخت کنند.

کارشناس ماشین آلات معدنی و عمرانی افزود: هم اکنون تسهیلات ایجاد شده اما کمک زیادی به اینکه این ماشین آلات در سطح کشور به صورت اساسی تامین شود نکرده و گاهی مواردی بوده که توانسته اند از این تسهیل شدن مسیر استفاده کنند اما در حقیقیت در سطح کلان تاثیر چندان زیادی ندارند.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار