کارآفرینان کشورهای عربی از ایران جلو زدند

نشریه فوربس کارآفرینان جوان منطقه منا در ۲۰۲۲ را معرفی کرد
۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۰
کارآفرینان کشورهای عربی از ایران جلو زدند

نشریه فوربس در یکی دیگر از رده‌بندی‌های معمول خود، برای پنجمین بار فهرست ۳۰ کارآفرین جوان زیر ۳۰ سال خود را معرفی کرده است که کسب‌وکاری راه‌اندازی کرده و سرمایه جمع کرده‌اند، به مردم خدمات نوینی ارائه کرده‌اند، سود قابل‌توجهی داشته‌اند و البته در امور عام‌المنفعه نیز دستی داشته‌اند. این فهرست البته شامل ۳۵ جوان کارآفرین نیکوکار است، چون برخی از این کسب‌وکارها ۲ موسس یا بیشتر داشته‌اند.

فردای اقتصاد: نشریه فوربس‌خاورمیانه، با انتشار فهرست دیگری از برترین‌های صاحبان کسب‌وکار در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ۳۰ جوان کارآفرین را که با کمتر از ۳۰ سال سن در حوزه منا در کسب‌وکار پیشگام و خلاق هستند،‌ معرفی کرد.

این نشریه در این‌باره توضیح داده‌است که معیار انتخاب این افراد، تاثیرگذاری آنان بر صنعتی که در آن فعال هستند و همچنین بازار و جامعه هدف بوده‌است و داده‌های قابل سنجش این ۳۰ جوان کارآفرین منتخب ( به عبارت بهتر ۳۵ کارآفرین حقیقی)، در شاخص‌هایی مانند سرمایه‌های جمع‌آوری شده، جوایز کسب شده، درآمدها، ارزش معاملات، میزان اشتغال‌آفرینی آنان و تعداد مشتریان و دنبال‌کنندگان آنها در رسانه‌های اجتماعی، از سوی داوران این نشریه مورد ارزیابی قرار گرفته است.

به نوشته نشریه فوربس در خاورمیانه، برای انتخاب و معرفی ۳۰ کارآفرین جوان زیر ۳۰ سال منطقه منا، در ابتدا بیش از ۴۰۰ درخواست و معرفی‌نامه از کشورهای این حوزه گردآوری شده و گروه تحقیقاتی و تحریریه فوربس در خاورمیانه پس از چندین دور ارزیابی، فهرست ۸۰ نامزد منتخب را در اختیار داوران بین‌المللی این نشریه قرار داده و گروه داوران خارجی نیز سرانجام بر معرفی ۳۰ جوان کارآفرین پیشگام در منطقه منا که کمتر از ۳۰ سال دارند، به نقطه اشتراک رسیدند و فهرست منتخب در نهایت اعلام شد.

در این فهرست، نام و نشان کارآفرینان جوان از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که در حوزه‌های مختلف کسب‌وکارهای نوپا فعال هستند و افرادی که در رسانه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام دنبال‌کننده‌های میلیونی دارند، دیده می‌شود.

نکات فهرست کارآفرینان جوان

چیرنج چاندران (Chirenj Chandran) و انصار لطیف (Anser Latheef) دو جوان کمتر از ۳۰ سال از هند که کسب‌وکارشان با برند مای سیاره (MySyara) را از سال ۲۰۱۹ در امارات و هند راه‌اندازی کردند و موفق شدند تا سپتامبر ۲۰۲۲ در مجموع ۵.۵ میلیون دلار سرمایه جذب کنند، در ابتدای این فهرست جای دارند. کسب‌وکار این دو جوان هندی و اماراتی، در حوزه خدمات خودرو، از شست‌وشو تا عیب‌یابی و تعمیر و تعویض روغن است و آنها مدعی‌اند که توانسته‌اند با MySyara به صرفه‌جویی مصرف آب به میزان ۱۱.۵ میلیون لیتر کمک کنند.

ابراهیم محمد، جوان ۲۹ ساله مصری از چهره‌های دیگر فهرست فوربس خاورمیانه است که با راه‌اندازی پلتفرم Homzmart در سال ۲۰۱۹، بازار آنلاین فروش مبلمان و محصولات خانگی را راه‌اندازی کرد و طی سه سال موفق به جذب بیش از ۴۰ میلیون دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران بین‌المللی شد.

حسن سلیمان، معروف به ابوفلاح، جوان ۲۳ ساله سومالیایی متولد کویت از دیگر چهره‌های این فهرست است. او یک سازنده محتوای در شبکه اینترنتی یوتیوب است و کانال او در این شبکه بیش از ۲۶.۶ میلیون مشترک دارد. به نوشته فوربس خاورمیانه، او که در امارات ساکن است، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱ میلیون دلار برای کمپین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و با همکاری محمد بن راشد آل مکتوم، جمع‌آوری کرد. ابوفلاح همچنین دو رکورد جهانی گینس برای طولانی‌ترین پخش زنده و بیشترین بازدید مستقیم از یک کمپین بشردوستانه در یوتیوب را شکست. از او در عین حال به عنوان کسی که توانست برای انجام بیش از ۱۵۰۰ عمل جراحی آب مروارید در آفریقا پول جمع‌آوری کند و بیش از ۳۰ خودرو به طرفداران خود در یوتیوب هدیه داده‌است، یاد می‌شود.

همچنین در فهرست ۳۰ جوان برتر و کارآفرین پیشگام حوزه منا، نام نادیا مراد از کشور عراق که در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه صلح نوبل شد، دیده می‌شود. او اهل سنجار شهری در شمال عراق است که در سال ۲۰۱۴ گروه تروریستی داعش فجایع بزرگی را در آن منطقه به جا گذاشت. نادیا در سال ۲۰۱۹ به عنوان مدافع اهداف توسعه پایدار سازمان ملل منصوب شد.

همچنین نام مزاح بنت مروان آل مکتوم، دختر ۲۵ ساله و خلبان اماراتی که اولین زن در خانواده سلطنتی امارات بود که در سال ۲۰۱۵ برای هواپیمایی امارات پرواز کرد، در این فهرست دیده می‌شود.

جوانانی که در این رقابت شرکت کرده و مورد ارزیابی قرار گرفته اند متولدین ۱۹۹۲ یا همان ۱۳۷۰ به بعد هستند، کارآفرینانی که تا اول اکتبر ۲۰۲۲ یعنی نهم مهرماه ۱۴۰۱ کمتر از ۳۰ سال سن داشته باشند.

منبع: اتاق تهران

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار