فردای اقتصاد: به نظر میرسد برزیل با روزهای ناآرامی مواجه باشد.
ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری که در این انتخابات شکست خورده، همچنان سکوت کرده و ظاهرا حاضر به قبول شکست نیست.
به گزارش منابع خبری در حالیکه بولسونارو سکوت اختیار کرده، هوادرانش در اعتراض به نتیجه انتخابات به خیابانها ریخته و در ۲۰۰ نقطه برزیل سنگرهای خیابانی احداث کردهاند. شماری از هواداران بولسونارو حتی خواهان آن شدهاند که او دست به کودتای نظامی بزند.
روزنامه برزیلی "فولیا د سائوپائولو" شامگاه دوشنبه به وقت محلی به نقل از مقامات پلیس گزارش داده که شماری از رانندگان کامیون در برزیل نیز در احداث این سنگرهای خیابانی مشارکت داشتهاند.
بنا بر این گزارش، این سنگرهای خیابانی سبب شده که مهمترین محورهای راه و ترابری از جمله اتوبانهای شهری در سائوپائولو و همچنین جاده ارتباطی میان این کلانشهر اقتصادی و ریو دو ژانیرو قابل تردد نباشد. حاصل این اقدامات اعتراضی پدید آمدن ترافیکهای چندین کیلومتری است.
روزنامه فولیا همچنین گزارش داده که برخی از معترضان پرچم برزیل را به کامیونهای خود آویزان کرده و برخی دیگر نیز لولا دا سیلوا، رئیسجمهور تازهمنتخب را به باد فحش و ناسزا گرفتهاند.
البته تا کنون درگیریهایی خشونتآمیز که بیم بروز آن میرفت، روی نداده است. رئیس دیوان عالی انتخابات به پلیس دستور داده، سدهای خیابانی معترضان را برچینند.
لولا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ رئیس جمهور برزیل بود، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری این کشور موفق شد در رقابتی تنگاتنگ 50.9 درصد آراء را به خود اختصاص دهد. رقیب او ژائیر بولسونارو تنها 49.1 درصد از آراء را کسب کرد.
پیش از انتخابات نگرانیهایی در این مورد مطرح شده بود که بولسونارو ممکن است از قبول شکست خود و پذیرفتن نتیجه انتخابات سر باز زند؛ همان رفتاری که دونالد ترامپ در آخرین دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از خود نشان داده بود.
داسیلوا در نخستین سخنرانی خود پس از اعلام نتیجه نهایی و پیروزیاش در انتخابات از «آشتی ملی» سخن گفت و تاکید کرد: «دو کشور برزیل وجود ندارد، ما یک ملت هستیم، یک ملت بزرگ. وقت بر زمین گذاشتن اسلحه و متحد کردن کشور فرا رسیده است.»
برای جزییات بیشتر کلیک کنید:
چرخش بزرگ برزیل به چپ
برزیل بر سر دوراهی سرنوشتساز
پیروزی با طعم شکست
انتخابات برزیل به دور دوم رفت
تبادل نظر