به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، در هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران، پنل رویکرد صادراتی شرکت با توجه به طرحهای توسعه با حضور علیرضا منصوری مدیر صادرات شرکت فولاد مبارکه، مهدی شکریزاده مدیر فروش و بازاریابی شرکت فولاد هرمزگان و علیاکبر حدادیان رییس صادرات شرکت فولاد هرمزگان برگزار شد.
گسترش کمی و کیفیت محصولات با توجه به مزیتهای صادراتی
در این پنل، مدیر فروش و بازاریابی شرکت فولاد هرمزگان با بیان اینکه شرکت فولاد هرمزگان جنوب ایران در سواحل خلیج فارس قرار دارد، عنوان کرد: این شرکت از پتانسیل و فرصت بسیار خوبی برای صادرات برخوردار است. این شرکت در نقطه استراتژیک واقع شده است که دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی و بنادر صادراتی دارد که این موقعیت میتواند فرصتی را برای عرضه محصولات این شرکت به بازارهای بینالمللی فراهم کند.
مهدی شکریزاده افزود: هم اکنون فولاد هرمزگان ظرفیت تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن تختال فولادی دارد. استراتژی این شرکت در راستای استراتژیهای گروه فولاد مبارکه این است که ظرفیت تولید خود را به سه میلیون ۲۰۰ هزار تن تختال افزایش دهد و در کنار آن ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات ویژه نورد گرم را ایجاد کند.
وی تصریح کرد: تمرکز بر تمایز و تولید محصولات ویژه و تنوع در تولید محصول از عوامل مهم در توسعه صادرات است و با اتخاذ همین استراتژی، توسعه بازار و صادرات را دنبال خواهیم کرد.
رقابت شدید تولیدکنندگان تختال در بازار
رییس صادرات شرکت فولاد هرمزگان نیز دراین پنل با اشاره به مزیتهای قرارگیری این شرکت در کنار دریا بیان کرد: شرکت فولاد هرمزگان در موقعیت ویژهای قرار دارد و ارتباط در برنامههای فولادی و توسعه کشور دارای نقشی بسیار برجسته است. با این حال، این شرکت به دلیل اینکه تکمحصولی است، برای فروش محصول خود چالش بزرگی دارد. زیرا به دلیل اینکه تختال فولادی بازار محدود و تقاضای کمی میان مشتریان دارد، رقابت در این بازار بسیار شدید است. استراتژی بلند مدت فولاد هرمزگان مطابق با استراتژی فولاد مبارکه بر این است که از تکمحصولی بودن خارج شویم و به دنبال تولید محصولات تخت باشیم.
علیاکبر حدادیان افزود: برنامه ما این است سبد محصولات صادراتی خود را گسترش دهیم و به تولید محصولات جدید برای کاربردهای ویژه در حوزههایی همچون لولههای انتقال سیالات، خودروسازی و…. وارد شویم.
رییس صادرات شرکت فولاد هرمزگان ادامه داد: با توجه به بازار محدود تقاضا برای تختال فولادی، این شرکت ناچار به ورود به زنجیره بعدی تولید یعنی محصولات تخت و نورد گرم است. این محصول برخلاف تختال فولادی، بازار و متقاضیان صادراتی گستردهتری دارد. نکته قابل توجه این است که بازار جهانی فولاد بسیار سریع عمل میکند و یافتن بازار در میان مصرفکنندگان نهایی جدید دشوار است. از این رو ناچار هستیم هیچ یک از مشتریان خود را در بازار از دست ندهیم.
وی با اشاره به رویکرد فولاد هرمزگان برای افزایش رقابتپذیری در بازارهای جهانی، خاطرنشان کرد: گسترش سبد محصولات و نیز ورود به تولید محصولات جدید میتواند به باقی ماندن ما در بازارهای جهانی کمک کند. بر این اساس، رویکرد ما نیز همین است. زیرا که بازاریابی و نگه داشتن مشتری در صنعت فولاد دشوار است. از این رو فولاد هرمزگان تلاش میکند موقعیت کنونی بازار و نیازهای آتی بازار را شناسایی کند. در وهله نخست باید بازارهای محلی را تامین کنیم، سپس به دنبال بازارهای جهانی باشیم. از این رو بررسی مشتریان یک نکته کلیدی برای ما است. همچنین در برنامهها و استراتژیهای توسعهای و مطابق با برنامه گروه فولاد مبارکه قرار گرفته است.
حدادیان در مورد چالشهای صادراتی این شرکت تصریح کرد: محدود بودن تولیدکنندگان تختال در ایران و دنیا به عنوان یک محصول نیمه نهایی، یک چالش عمده است و مشتریان این محصول ممکن است به سادگی تولیدکنندگان را رها کنند. از این رو با توجه به بازار بسیار رقابتی در حوزه تختال و محدود بودن تقاضا، ناچار به تامین نیازهای مشتریان به هر شکل ممکن هستیم.
وی گفت: کشور ایران پتانسیل بالایی از منظر توسعه و سرمایهگذاری در صنعت فولاد دارد و از سرمایهگذاران تقاضا میکنم برای سرمایهگذاری به ایران و به ویژه شرکت فولاد هرمزگان بیایند و قابلیتهای ما را برای تولید انواع محصولات فولادی ببیند.