۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳

مدیر عامل فولاد مبارکه گفت: تمرکز بر تولیدات کیفی با ارزش افزوده بالا یکی از ۱۲ پروژه استراتژیک در دست اقدام این شرکت است.

به گزارش فردای اقتصاد، سعید زرندی در آیین رونمایی از محصول استراتژیک و راهبردی ورق ترش API x۶۰ در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: در فولاد مبارکه ۱۲ پروژه استراتژیک تعریف کرده‌ایم که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، تمرکز بر تولید محصولات خاص و با ارزش افزوده بالا برای پاسخ‌گویی به نیازهای راهبردی کشور است. این جهت‌گیری، بخشی از برنامه‌ریزی این شرکت برای ارتقای جایگاه شرکت در زنجیره ارزش و ایفای نقش مؤثرتر در اقتصاد صنعتی ایران است.

وی با بیان اینکه امیدواریم سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی برای آغاز تولید انبوه این محصول باشد، افزود: هدف‌گذاری ما این است که بتوانیم کل نیاز صنعت داخلی نفت و گاز را تامین کنیم و کشور را از واردات این محصولات بی‌نیاز سازیم.

مدیر عامل فولاد مبارکه تصریح کرد: همچنین تمرکز فولاد مبارکه بر تامین نیاز صنعت نفت و گاز و حفظ رقابت‌پذیری در سطح منطقه و جهانی است.

به گفته وی، در صنعت فولاد جهان، شرکت‌ها یا بر اساس تناژ تولید سنجیده می‌شوند یا بر اساس ارزشی که خلق می‌کنند. به عنوان مثال شرکت تیسن‌کروپ آلمان، با وجود اینکه در رده ۴۱ تولیدکنندگان فولاد به لحاظ تناژ قرار دارد، اما به‌دلیل تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، جزو ۱۰ فولادساز برتر دنیاست. ما هم در فولاد مبارکه این مسیر را به‌صورت جدی دنبال می‌کنیم.

زرندی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در نورد سرد از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای فولاد مبارکه است،  ادامه داد: این شرکت همچنین تولید ورق‌های سیلیکونی جهت‌دار با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، ورق‌های سیلیکونی غیر جهت‌دار با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن و توسعه ورق‌های استنلس‌استیل را در دستور کار خود دارد.

وی تاکید کرد: تا امروز حدود ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری برای تولید محصولات خاص از جمله ورق‌های الکتریکی سیلیکونی جهت‌دار و غیرجهت‌دار انجام شده است. بخشی از این مسیر بر عهده شرکت فولاد سبا است که به‌طور مستقل ماموریت تولید این گریدها را بر عهده دارد.

مدیر عامل خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه با ثبت شرکت جدید ورق‌های آلیاژی، درصدد افزایش تولید کیفی است و با نگاهی نوین، اولویت توسعه محصولات کیفی را جایگزین توسعه فولادهای کمی و ساختمانی است.

وی ادامه داد: این شرکت محصولات خود را به بیش از ۵۰ کشور دنیا صادر می‌کند و با توسعه واحدهای نورد گرم و سرد خود، از صادرات محصولات میانی جلوگیری به عمل خواهد آورد.

زرندی در مورد میزان مصرف آب، گفت: فولاد مبارکه کمتر از یک و نیم درصد از حوزه آبریز زاینده‌رود استفاده می‌کند و هم اکنون استفاده از بازچرخانی پساب ۱۲ شهر اطراف را در دستور کار خود دارد. پیش‌بینی می‌کنیم تا تیرماه امسال انتقال آب دریا به فولاد مبارکه تکمیل و از آب رودخانه بی‌نیاز خواهد شد.

مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: فولاد مبارکه با راه‌اندازی صندوق vc به عنوان بزرگترین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر کشور، با بیش از هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بیش از ۳۹ شرکت دانش‌بنیان را محقق ساخته است.