۱۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۳
همدستی روسیه و آذربایجان برای گرفتن بازار گاز ایران

بر اساس خبری که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است، پرویز شاخبازوف وزیر انرژی آذربایجان در روز جمعه اعلام کرد: که این کشور قصد دارد میزان عرضه گاز به ترکیه را برای سال جاری با ۱۹ درصد افزایش به ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال افزایش دهد. صادرات گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه در سال قبل ۸.۴ میلیارد متر مکعب بوده است.

فرارو: بررسی اخبار عرضه و تقاضای نفت و گاز در مشتری های ایران، فرصت ها و تهدید ها را در این زمینه روشن میکند و چشم انداز پیش رو را برای اقدامات و سیاست گذاری مناسب در جهت حفظ جریان درآمدی فراهم میکند. ایران دارنده دومین منابع گازی جهان است و سهم درآمدهای ناشی از صارات نفت و گاز برای کشوری با این سطح منابع قابل چشم پوشی نیست، به همین دلیل بررسی اخبار عرضه و تقاضای نفت و گاز در مشتری های ایران، فرصت ها و تهدید ها را در این زمینه روشن میکند و چشم انداز پیش رو را برای اقدامات و سیاست گذاری مناسب در جهت حفظ جریان درآمدی فراهم میکند.

نوسانات مصرف گاز در کشور، مانند آنچه که به خاطر کاهش ناگهانی دما چندی پیش به وجود آمد و واردات گاز از ترکمنستان را هم برای ایران دچار اختلال کرد، صادرات گاز ایران به ترکیه را گاهی اوقات دچار نوسان می کند. ایران، آذربایجان و روسیه تامین کنندگان اصلی گاز ترکیه هستند که بررسی چشم انداز عملکرد آنها در بازار رقیب برای حفظ و ارتقای جایگاه ایران در بازار صادراتی اهمیت دارد.

بر اساس خبری که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است، پرویز شاخبازوف وزیر انرژی آذربایجان در روز جمعه اعلام کرد: که این کشور قصد دارد میزان عرضه گاز به ترکیه را برای سال جاری با ۱۹ درصد افزایش به ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال افزایش دهد. صادرات گاز جمهوری آذربایجان به ترکیه در سال قبل ۸.۴ میلیارد متر مکعب بوده است.

ترکیه تقریبا به گاز وارداتی از ایران، روسیه و آذربایجان وابسته است که عرضه گاز ایران مکررا به دلیل نقص فنی قطع میشود.

صادرات گاز از آذربایجان به ترکیه از طریق خط لوله ترانس آناتولی انجام می شود که دو طرف قصد دارند طی چهار سال با سرمایه گذاری مشترک ظرفیت این مسیر را به ۳۲ میلیارد متر مکعب افزایش دهند.

در ماه دسامبر الهام علی اف رییس جمهور کشور آذربایجان اعلام کرد که تخمین زده می شود صادرات گاز به اروپا حداقل به ۱۱.۶ میلیارد متر مکعب دز سال ۲۰۲۳ افزایش پیدا کند که بیشتر از سطح ۱۱.۳ میلیارد متر مکعبی سال ۲۰۲۲ می باشد.

با توجه به گزارش رویترز میزان واردت گاز ترکیه در طی چهار سال بعد ۳.۸ برابر می شود که این سطح از افزایش در طی چهار سال مممکن است صادرات گاز ایران به ترکیه را تهدید کند و بازار ایران را به کشور اذربایحان واگذار کند.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 23
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • محمد IR ۰۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    تهدیدی در کار نیست ، وقتی نمیتونی به مشتری گاز بدی ، یکی دیگه میاد میده ،،،به همین راحتی
  • IR ۰۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    از سال آینده ترکیه بیشترین گاز مصرفی خود را از طریق گاز دریای سیاه که متعلق به خود ترکیه است تامین خواهد کرد.
  • ببو IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    همینه دیگه رقیبان راهبردی در صادرات گاز ونفت آیا شریک راهبردی میشن ۴۴ سال غارت شدیم باروس هنوز نگاهمون به شرقه
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    بازاررقابت است گرفتن یادادن نیست بایدطوری برنامه ریزی کنی که ارزان تمام بشه وبتانی رقابت کنی واصلااسترس نداشته باشی که میخان ازدستت خارج کنن اگربتانی ارزان بدست بیاری وباقیمت کمترازرقیب بفروشی خریدارتازمانیکه خودش به تولیدان محصول نرفته درصف خریدمیمانه پس این نگرانی شماکه این وان میخان بازارگازراازد
  • مهر IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    با این اوضاع و احوالی که تحریم های بی اثر!! برای زیرساخت های ما درست کرده، اگه بتونیم چراغ خونه خودمون رو روشن نگه داریم شاهکار کرده ایم! صادرات پیش کش!!!
  • ح IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    ما ایرانیا هرچه ضربه میخوریم ازهمین روسیه هست
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    مگر در این شرایط که اخطار میدین لباس ضخیم بپوشید گاز هم صادر میکنید
  • ایران IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    این کارو زود کرده روسیه مخصوصا ما رو داریم چسبیدیم دم روسیه حالا باکو وترکیه هم امده روش بفرمایددولتمردان فقط بلدید مردم خودتان را بیچاره کنید از نظر اقتصادی
  • بهزاد IR ۱۳:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    به چه زبانی باید گفت روسیه قابل اعتماد نیست
  • سجاد IR ۱۴:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
    کشور خودمون در فصل زمستان با کمبود گاز مواجه هست،همون بهتر که ایران از صادرات عقب بیفته

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها