۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۲
معافیت مالیاتی جبران کننده خسارت‌های فیلترینگ است؟

دولت برای ترغیب کسب و کارهای کوچک داخلی به حضور در پلتفرمهای داخلی طرحی را برای معافیت مالیاتی آنها پیشنهاد داده که نمایندگان مجلس در لایحه بودجه آن را تصویب کرده‌اند. 

فردای اقتصاد - دولت برای ترغیب کسب و کارهای کوچک داخلی به حضور در پلتفرمهای داخلی طرحی را برای معافیت مالیاتی آنها پیشنهاد داده که نمایندگان مجلس در لایحه بودجه آن را تصویب کرده‌اند. 

هدف از این طرح صرفا کسب وکارهای کوچکی هستند که سابقه مالیاتی ندارند و درآمد آنها هم کمتر از ۲ میلیاردتومان در سال است. به این ترتیب این حمایت شامل کسب وکارهای متوسط و بزرگ و یا حتی کسب وکارهای کوچکی که تا پیش از این مالیات پرداخت می‌کرده‌اند، نمی‌شود. 

فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی در طی ماه‌های اخیر باعث ضربه بزرگی به همه کسب وکارهای آنلاین شده است. آمارهای متناقضی درباره تعداد کسب وکارهای فعال روی شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده به خصوص اینستاگرام وجود دارد برخی فعالان اقتصادی در نشستی که در فردای اقتصاد برگزار شد برآورد کردند که روزانه دوهزارمیلیارد تومان خسارت فیلترینگ است.

برخی کارشناسان نیز اعتقاد دارند که حضور کسب و کارها در پلتفرمهای داخلی منوط به حضور کاربران است و در حالی که عمده کاربران خریدهای خود را از طریق پلتفرمهای خارجی انجام می‌داده‌اند حضور کسب و کارها در پلتفرمهای داخلی عملا فایده‌ای ایجاد نمی‌کند. در همین زمینه گفت و گوی فردای اقتصاد با پشوتن پورپزشک را ببینید. 

در طرح جدید که تحت عنوان آیین‌نامه حمایت از سکوها و کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال در آبان ماه رونمایی شد ۳۰ نوع حمایت برای کسب وکارها و پلتفرمهای داخلی در نظر گرفته شده اما این حمایت منوط به حضور این کسب وکارها در پلتفرمهای داخلی شده است. 

در واقع به نظر می‌رسد دولت تلاش کرده حمایت خود از پلتفرمهای بومی و پیام‌رسان‌ها را در محور حمایت از کسب و کارهای کوچکی قرار دهد که در جریان فیلترینگ آسیب دیده‌اند. در واقع دولت امتیاز تخفیف مالیاتی را نه صرفا بر اساس آسیب که بع  حضور این کسب وکارها در پلتفرمهای بومی منوط کرده است. 

اگرچه در ابتدا جزئیاتی از این موضوع اعلام نشد اما مدتی بعد سازمان امور مالیاتی کشور احکام مالیاتی آیین نامه حمایت از توسعه سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال را ابلاغ کرد.

بنابراین این سازمان موظف شد برای همه کسب‌وکارهایی که پیش‌ از این سابقه مالیاتی نداشته‌اند و باید فعالیت خود را به پلتفرم‌های مشمول انتقال دهند، مشوق‌هایی را اعمال کند که می توان به مواردی مانند از تسلیم اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک بابت درآمد حاصله از فروش کالا یا ارائه خدمت در سکوهای مشمول داخلی تا میزان مقرر در ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاحات بعدی آن یعنی۳۰ برابر معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد معاف هستند، برای کسب‌وکارهای مشمول، حداقل نرخ مالیات مقطوع به‌صورت پلکانی با رویکرد کمک به رشد اقتصاد دیجیتال در کشور تعیین شود و همچنین کلیه مشمولین این بند از هرگونه جریمه ناشی از عدم تسلیم اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک مربوط در مهر و موم‌های آتی معاف خواهند شد و کلیه هزینه‌های ایجاد و توسعه پلتفرم‌ها و کسب‌وکارها در سکوهای داخلی جزو هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی تا سقف مقرر محسوب شود، اشاره کرد.

بر اساس گزارش ایسنا طبق این گزارش در لایحه بودجه سال آینده هم بخشی به این موضوع اختصاص یافته و براساس بند «ط» تبصره شش عوارض و مالیات لایحه بودجه در راستای حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور و تشویق کسب و کارهای اینترنتی به استفاده از سکوهای داخلی تا پایان سال ۱۴۰۲ کسب و کارهای حقیقی فعال در سکوهای داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که فاقد پرونده مالیاتی هستند به صورت پلکانی تا سقف مقرر در ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات با نرخ صفر بوده و جرائم سال‌های قبل ناشی از عدم تسلیم اظهارنامه شامل بخشودگی می‌شود؛ اما هرگونه کسب درآمد در بستر سکوها و شبکه‌های اجتماعی خارجی مشمول اخذ مالیات می‌شوند.

در نهایت ششم اسفند نمایندگان مجلس در جلسه علنی، بندهای (ط) تبصره ۶ در بخش درآمدی را تصویب کردند؛ بنابراین با تصویب مجلس درآمد برخی از کسب و کارهای اشخاص حقیقی در پلتفرم های داخلی مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شود.

طبق این مصوبه، درآمد کسب و کارهای اشخاص حقیقی در سکو (پلتفرم)های داخلی مورد تأیید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که تا پایان سال ۱۴۰۱ فاقد پرونده مالیاتی بوده‌اند مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شود. 

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha