۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
بورسی‌ها نگران کاهش نرخ دلار نباشند؟

فردای اقتصاد: در برنامه زنگ پایان یکشنبه همراه با مصطفی مصری‌پور، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی روند فعلی بورس، مولفه‌های تاثیرگذار و چشم انداز آتی آن پرداختیم. وی در رابطه با معاملات جاری بازار که بورس تهران در روز یکشنبه و در ادامه معاملات پرعرضه‌ای که از نیمه روز گذشته آغاز شد، با فشار فروش نسبتا زیادی کار خود را آغاز کرد و برای دومین روز متوالی به ریزش قیمت دلار در بازار آزاد واکنش منفی نشان داد، عنوان کرد: افزایش فشار فروش در صنایع دلاری طبیعی بود، التبه باید به این نکته نیز توجه کرد که تسویه اعتبارات کاگزاران نیز این فشار را تشدید کرده است اما به نظر می‌رسد در روزهای آتی روند تقاضا تقویت خواهد شد. وی در رابطه با روند منفی سهامک ریالی نیز اعتقاد داشت که رفتار نامناسب حقوقی‌های بانکی در روز گذشته و عرضه صفوف خرید از یک سو و ابهامات گروه خودرو باعث عدم اقبال به صنایع ریالی شده است.

او در رابطه با واکنش بورس به دلار عنوان کرد: برای بازار سرمایه نرخ دلار در سامانه مبادله ارزی و نرخ دلار محصولات بورس کالا معیار است که اعداد حدود ۴۲ هزار تومانی را در هفته گذشته به ثبت رسانده است و کاهش نرخ دلار آزاد تا این محدوده برای بازار سهام تهدیدی محسوب نخواهد شد. البته باید منتظر جزییات خبرهای سیاسی بود تا بتوان در رابطه با آینده نرخ دلار قضاوت کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تکرار تجربه تاریخی بورس تهران در سال ۹۷ که رشد واصلاح دلار را داشتیم و در ادامه اثرات آن در بازار سرمایه منعکس شده که بورس خوب سال ۹۸ را رقم زد در سال ۱۴۰۲ خاطرنشان کرد: احتمال تکرار این سناریو بالا به نظر می‌رسد چراکه برخلاف ماه‌های اخیر که یک افق بسیار مبهم پیش‌روی سرمایه‌گذاران قرار داشت در هفته گذشته و با اخبار سیاسی مثبت و فروکش کردن التهابات اجتماعی روزنه‌های امید و چشم‌اندازهای مثبت برای سهامداران ایجاد شده است و ادامه این فضای آرام اقصادی و اجتماعی می‌تواند سال ۱۴۰۲ را به سال خوبی برای بورس تهران تبدیل کند.

مصری‌پور در ارزیابی ریسک نرخ بهره بدون ریسک برای بورس و افزایش نرخ بهره بین‌بانکی تاکید کرد: نرخ سود بدون ریسک مطابق تجربه‌های قبلی در عدد ۲۷ درصد بوده است که موجب شوک به بازار سهام شده است اما با روی کارآمدن رئیس جدید بانک مرکزی که در ماه‌های اخیر با تزریق‌های متوالی بازار بین‌بانکی را کنترل کرده است، این روند ادامه خواهد داشت و کاهش التهابات ارزی نیز دست سیاست‌گذار را برای کنترل این بازار باز خواهد گذاشت.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha