۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۷
خبر رئیس کل بانک مرکزی درباره سه بانک زیان‌ده

رئیس کل بانک مرکزی گفت: برای برخی بانک‌های ناتراز برنامه‌ای تدوین و مشخص کردیم مدیریت بانک، سهامدار، بانک مرکزی و قوه قضائیه چه کارهایی انجام دهد تا وضعیت ناترازی آنها مرتفع شود.

فردای اقتصاد: طی سالیان اخیر موج منفی علیه عملکرد بانک‌های کشور ایجاد شد که مخصوصا بعد از موج تورمی سنگین چهار ساله اخیر جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا کرده است. با این حال، یکی از مهم‌ترین دارایی‌های نظام بانکی کشور اعتماد نسبتا زیاد مردم به این موسسات است به نحوی که تقریبا ترسی از ورشکستگی این نهادها وجود ندارد. در این میان یکی از معضلات اصلی برخی بانک‌ها عدم وجود دارایی‌های نقدشونده است که نیاز به مداخله فعال سیاست‌گذار پولی را دو چندان می‌کند. در همین شرایط، علی صالح‌آبادی طی مصاحبه‌ای که با یکی از رسانه‌ها (خبرگزاری فارس) داشته اخبار جالب توجهی از رویکرد بانک مرکزی در مواجهه با این بانک‌ها داده است که مهم‌ترین نکته آن تداوم حضور فعالانه بانک مرکزی در مدیریت بانک‌های مشکل‌دار است. در ادامه متن این مصاحبه را مشاهده می‌کنیم:

بانک مرکزی در چند وقت اخیر کارهای خوبی را شروع کرده مانند کنترل ترازنامه بانک‌ها و کنترل بیش از پیش کنترل ترازنامه بانک‌های بد و این خیلی خوب است و قطعا آثار مثبتی هم خواهد داشت، اما این سیاست برای برخی بانک‌ها که شرایط بدی دارند مثل بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین، کارساز نیست. آخرین صورت مالی حسابرسی نشده بانک آینده نشان می‌دهد که زیان انباشته بانک آینده به 103 هزار میلیارد تومان رسیده است. برای این بانک چه کاری می‌خواهید انجام دهید؟ نمی‌خواهید به سمت گزیر این بانک بروید؟

 بحث گزیر بانک در طرح قانون بانک مرکزی وجود دارد و اگر این طرح در مجلس تصویب و به قانون تبدیل شود، امکان گزیر را به بانک مرکزی می‌دهد.

اما برای کنترل ترازنامه، بانک‌ها را طبقه‌بندی کردیم و دامنه رشد ترازنامه بانک‌ها حدود ۱۰۵ تا ۲. درصد رشد است که براساس شاخص‌های سلامت بانکی، شاخص‌های کملز برای تک تک بانک‌ها محاسبه شده است.

بانک‌هایی که شرایط خاصی دارند، از این قاعده مستثنی هستند و محدودیت‌های خاص خودشان را دارند. مثلا ممکن است در یک بانکی تسهیلات کلان محددو شود. پس این رشد ترازنامه سایر بانک‌هاست و حدود رشد ترازنامه برای بانک‌هایی که وضعیت مساعدی ندارند، متفاوت است.

آیا بانک مرکزی همچنان می‌خواهد برنامه مدارا را برای این بانک‌ها ناسالم اتخاذ کند؟

 ببینید، بعضی بانک‌ها دارایی خوبی دارند، اما نقدینگی لازم را ندارند که باید برنامه تنظیم نقدینگی خودشان را به بانک مرکزی بدهند. درباره بانک‌هایی که ناترازی دارند، یک سری کارها باید مدیریت بانک انجام دهد، برخی اقدامات را باید سهامدار انجام دهد، بعضی اقدامات را هم بانک مرکزی و دستگاه‌ قضایی باید انجام دهند. 

برای برخی بانک‌های ناتراز برنامه‌ای تدوین و مشخص کردیم مدیریت بانک، سهامدار، بانک مرکزی و قوه قضائیه چه کارهایی انجام دهد تا وضعیت ناترازی آنها مرتفع شود.

آثار آن را امسال در ترازنامه بانک‌ها می‌بینیم؟

اجرای برنامه اصلاح ساختار بانک زمان‌بر است و به‌تدریج آثار آن مشخص خواهد شد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار