۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۹
پیش بینی بورس فردا ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

بورس امروز بار دیگر با کاهش نماگرهای خود مواجه شد و شاخص تالار شیشه‌ای نزدیک به یک درصد از ارتفاع خود را از دست داد. بورس فردا چگونه خواهد بود؟

فردای اقتصاد: برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم چه اتفاقاتی در بورس دیروز رخ داد و چه اتفاقاتی در بورس فردا تاثیرگذار خواهد بود و سپس با توجه به مجموع این اتفاقات ببینیم چه چیزی در انتظار بورس فردا است.

بورس تهران امروز در دومین روز از آخرین هفته خرداد ماه بار دیگر شرایط سختی را سپری کرد و بخش عمده‌ای از سهام کار خود را در محدوده منفی به پایان رساندند و بسیاری از اهالی بازار سرمایه مقصر اصلی این اتفاق را حواشی صنعت خودرو می‌دانند. با این حال اما به نظر می‌رسد که همچنان ابهامات موجود نیز بر روند بورس تهران تاثیرگذار بوده و سهامداران تمایل بیشتری برای احتیاط و صبر برای خرید سهام دارند. شاخص کل بورس طی روز جاری با کاهش ۰.۹۱ درصدی به کار خود پایان داد و در محدوده ۲.۱۶۲ میلیون واحدی قرار گرفت تا فاصله چندانی با سقف سال ۹۹ و نقطه امید بورسی‌ها به برگشت نداشته باشد. از سمت دیگر شاخص هم‌وزن اما امروز عملکرد ضعیف‌تری از شاخص کل داشت و افت ۱.۴۸ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام نیز همچنان در محدوده‌های ضعیفی نوسان می‌کند و امروز نیز با ثبت عدد ۷۶۸۳ میلیارد تومانی در کنار خروج پول ۶۵۴ میلیارد تومانی، سیگنال مناسبی از وضعیت معاملات مخابره نکرد.

خبر انتشار گزارش‌های سالانه و صورت‌های مالی ۱۲ ماهه دو خودروساز مطرح کشور یعنی ایران‌خودرو و سایپا و شایعه زیان سنگینی که این دو شرکت برای سال ۱۴۰۱ گزارش خواهند کرد، یکی از پرتکرارترین دلایل ریرش بورس امروز بود و انتقادهای زیادی را به همراه داشت اما فارغ از این موضوع نیز روند معاملات در روزهای گذشته همچنان نشان می‌دهد که فعالان بورس تهران تمایل چندانی برای خرید سهام ندارند و احتیاط را به عجله ترجیح می‌دهند. در ادامه با نگاهی به نکات ذکر شده و همچنین روند تکنیکالی شاخص کل بورس، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.

انتظار بورس برای گزارش خودرویی‌ها؟

همانطور که در بالاتر اشاره شد، پیچیده شدن خبر انتشار صورت‌های مالی ایران‌خودرو و سایپا برای سال ۱۴۰۱ و پیش‌ بینی‌ها از زیان سنگینی که احتمالا این دو خودروساز برای سال گذشته منتشر خواهند کرد، یکی از اثرگذارترین اتفاقات بر روی بورس امروز بود و بار دیگر روند معاملات کلیت بازار را به خود گره زد. صحبت‌ها در حاشیه بورس از احتمالا شناسایی زیان بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای ایران خودرو حکایت دارد و همین موضوع باعث شد که نه تنها صنعت خودرو که با فشار فروش بسیار زیادی همراه شده بود، دیگر صنایع نیز با عرضه‌های سنگین مواجه شوند. اگرچه همچنان انتقاد به این موضوع بسیار زیاد است و اکثریت بورس تهران اعتقاد دارند که بازار سهام نباید به صورت لیدرمحور به معاملات نگاه کند و دلیل موجهی برای رنگ سرخ دیگر گروه‌ها به دلیل گزارش نامناسب احتمالی خودروسازان وجود ندارد، اما روند روز جاری چیز دیگری را نشان می‌دهد.

از منظر دیگر اما اتفاقات رخ داده برای صنعت خودروسازی کشور طی سالیان گذشته و آن هم در شرایطی که واردات خودروی خارجی به کشور ممنون بوده و این دو شرکت به صورت انحصاری و بدون رقیب به فعالیت خود ادامه داده‌اند، این سیگنال را مخابره می‌کند که دخالت‌های دولتی و پافشاری بر قیمتگذاری دستوری به بهانه حمایت از مصرف‌کننده یا تولید داخلی، تنها به وخیم‌تر شدن وضعیت دامن زده و هیچگونه عایدی مثبتی برای هیچ گروهی نداشته است. از این رو سهامداران دیگر گروه‌ها نیز همواره این ترس را پس ذهن خود دارند که شاید سیاستگذار در دیگر صنایع نیز دست به اقداماتی مشابه بزند و شرکت‌ها را از اوج خود به دره زیان‌دهی بکشاند. بنابراین ترس ایجاد شده در بازار به این واسطه را می‌توان تا حدی منطقی قلمداد کرد.

ابهامات در صنایع پابرجاست

از سمت دیگر بسیاری از صنایع همچنان ابهامات مختص به خود را دارند. در گروه‌های بزرگی همچون فولادی، پتروشیمی، پالایشی و بسیاری از دیگر گروه‌ها، نگرانی بابت بازارهای جهانی پایان نیافته است، هنوز نرخ خوراک این صنایع از سمت دولت به صورت قطعی مشخص نشده و پس از ۳ ماه معلوم نیست که هزینه گاز این شرکت‌ها با چه نرخی محاسبه خواهد شد، اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در بورس کالا برای کنترل و کاهش قیمت ادامه دارد و از سمت دیگر وضعیت توافق هسته‌ای و تایید و تکذیب‌های فراوانی که صورت می‌گیرد پیش بینی از آینده نرخ دلار را با چالش زیادی همراه کرده است. بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که بورسی‌ها بی‌گدار به آب بزنند و بدون توجه به این مسائل به خرید سهام بپردازند. اگرچه در این بین همچنان صنایعی هستند که هیچکدام از این چالش‌ها و ابهامات را ندارند اما سهامشان به پای دیگر صنایع می‌سوزند.

نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص بورس

همانطور که در گزارش‌های پیشین نیز اشاره شده بود، از اواسط هفته گذشته و با برخورد کندل‌های قیمتی به کف بولینگرباند، شاخص کل بورس توانست دو روز مثبت را ثبت کند اما اکنون این اندیکاتور در حال گشاد شدن بوده و می‌تواند بازار را با خود به سمت پایین‌تر ببرد. به هرحال وضعیت مسیر شاخص بورس و همچنین نسبت‌های ایچی‌موکو نشان می‌دهد که احتمالا محدوده ۲.۰۸ تا ۲.۱ میلیون واحد منطقی‌ترین هدف شاخص بورس است و می‌تواند نقطه برگشت باشد.

پیش بینی بورس فردا ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس

پیش بینی بورس فردا

با توجه به تمامی نکات ذکر شده، انتشار صورت‌های مالی ایران خودرو و سایپا در ادامه رو یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی است که می‌تواند بر بورس فردا اثر بگذارد و برای چشم‌انداز بهتر بایستی تا انتشار آن‌ها صبر کرد اما با شرایط فعلی پیش بینی می‌شود که بورس فردا نیز در ابتدا منفی باشد و به مرور شاهد برگشت تقاضا به سهام باشیم البته مسیر متعادل و کم‌نوسان فعلا محتمل‌ترین روند است.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 15
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
    ماروببین اختیار پولمون رو دست کی دادیم،
  • جواد IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
    بورس نگویید باید اسمش را گذاشت کوره ی پول سوزی مردم بی پناه. آقای عشقی و رییس‌جمهور متشکریم
  • جواد IR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
    اگر خدا بخواهد فردا بورس با حمایت آقای عشقی به قله ی مرتفع 195000 واحد می رسد
  • اهورا مزدا DE ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
    یادتون باشه حقوقی سودشو میبره کف شدو رو میخره قله رو هم مبفروشه چون مارکت سایکل دست خودشه کد حقوقی وخقیقی داره دستش همه جوره بازه فقط باید پول بیارین خرید کنید پله به پله با صبر