فردای اقتصاد: بورس تهران در سیطره ابهامات ناشی از نامشخص ماندن سرنوشت برجام، یک هفته کمرمق دیگر را سپری کرد و در حالی که نماگر اصلی بازار سهام به افت ۰.۲ درصدی بسنده کرد، که شاخص هم وزن حدود ۰.۹ درصد افزایش ارتفاع داد. در این میان طی دو روز پایانی هفته، ارزش معاملات سهام به کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان نزول کرد تا میانگین روزانه این متغیر در هفته منتهی به ۹ شهریورماه، ۳۱۹۰ تومان برآورد شود. حقیقیها نیز برای هجدهمین هفته متوالی به فروش ادامه دادند و اینبار مالکیت سهامی به ارزش ۷۷۴ میلیارد تومان را به معاملهگران نهادی بورس تهران واگذار کردند.
معامله سهام با چاشنی احتیاط
ثبات متغیرهای کلان اثرگذار بر سودآوری شرکتها همچون وضعیت دلار نیمایی در کنار افت قیمتهای جهانی و چشمانداز کاهشی بازارها (در این خصوص بخوانید: خداحافظی تلخ بازارهای جهانی با تابستان) سبب شد تا در هفته منتهی به ۹شهریورماه، بورسیها دست به عصا حرکت کنند. در این میان نامشخص ماندن سرنوشت احیای برجام با وجود خوشبینی نسبی طرفیت و شنیده شدن خبرهای مثبت از فضای مذاکرات، احتیاط معاملاتی را شدت بخشید تا شاهد افت محسوس ارزش معاملات خرد سهام در دو روز پایانی هفته و دست کشیدن خریداران باشیم.
هجده هفته خروج مداوم پول حقیقی
همانطور که اشاره شد در هفته منتهی به ۹ شهریورماه، سهامداران خرد برای هجدهمین هفته متوالی به فروش ادامه دادند و اینبار مالکیت سهامی به ارزش ۷۷۴ میلیارد تومان را به معاملهگران نهادی بورس تهران واگذار کردند. آنگونه که بررسیها نشان میدهد در این هفته در مقابل ورود پول حقیقی به ۱۴ صنعت، ۲۵ گروه شاهد خروج سرمایههای خرد از جریان دادوستد سهام زیرمجموعه خود بودند. در این میان خودروسازان با بیشترین خالص فروش حقیقی به میزان ۱۴۰ میلیارد تومان مواجه شدند و پس از آن نوبت به بانکیها رسید تا شاهد جابهجایی سهامی به ارزش ۱۰۱ میلیارد تومانی در مسیر حقیقی به حقوقی باشند. در آنسوی بازار سرمایهگذاریها در صدر صنایع مورد توجه حقیقیها جای گرفتند و خالص خرید ۷.۵ میلیارد تومانی را تجربه کردند.
نگاهی به عملکرد هفتگی صنایع بورسی
در هفته کاری گذشته بازار سهام، ۲۴ صنعت با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعههای خود همراه شدند که در صدر آنها گروه انتشار و چاپ با رشد ۷.۲ درصدی خودنمایی میکرد و در ادامه نیز نوبت به صنعت منسوجات با رشد شاخص ۳.۴ درصدی رسید. در میان گروههای کامودیتیمحور نیز پتروشیمیها شاهد افزایش میانگین قیمت ۱.۲ درصد زیرمجموعههای خود بودند. پالایشیها هم هرچند کممقدار اما ۰.۱ درصد رشد کردند. در آنسوی بازار خودروییها شاهد افت ۴.۱ درصدی شاخص صنعت خود بودند و رتبه بعدی بیشترین افت هفتگی نیز از آن گروه بانک با کاهش ارتفاع ۳.۲ درصدی شد.
تبادل نظر