۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۹

به گفته محسن ممقانی،دولت از محل کاهش درآمد ( ناشی از سیاست ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) رقمی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را تا پایان سال ۱۴۰۲ دست می‌دهد

فردای اقتصاد: کارشناس موسسه پژوهش و مشاوره انرژی سلوشن عنوان کرد: در گذشته ایده‌ای مطرح شد مبنی بر این که نرخ پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تسعیر شود.  

محسن ممقانی در برنامه روز دوشنبه بورسان گفت: محوریت ایده بدین ترتیب بود؛ زمانی که مواد اولیه با چنین قیمتی تسعیر می‌شود در نتیجه محصول نهایی با قیمت پایین‌تری نسبت به ارز بازار آزاد به مصرف‌کننده خواهد رسید.

وی تاکید کرد: در عمل دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برای نرخ پایه تثبیت شد و یک بازاری در کنار آن تحت عنوان بازار حواله با نرخ (۳۷ تا ۳۸ هزار تومان)، ارز حاصل از صادرات را دریافت ‌کرد. دقیقا همین جا گپ دو نرخی برای شرکت‌های پتروشیمی ایجاد شد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه در چنین شرایطی برخی از پتروشیمی‌ها با چشم‌انداز ۲ تا ۳ ماهه اقدام به انبار کالا می‌کردند.

در بورس کالا و بورس انرژی رقابت روی محصولات پیش از اجرای سیاست فوق در محدوده ۵ تا ۶ درصد صورت می‌گرفت اما در ادامه پس از اجرای نرخ‌گذاری دستوری این رقابت به ۳۰ تا ۳۵  درصد رسید.

ممقانی ادامه داد: دولت از محل کاهش درآمد ( ناشی از سیاست ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی) رقمی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را تا پایان سال ۱۴۰۲ دست می‌دهد.

کسری‌های متعددی در سناریوهای خاص برای بودجه دولت وجود دارد که عمدتا ارقامی در محدوده ۲۰۰ تا ۳۰۰ همت را نشان می‌دهد.

امروز در برنامه بورسان؛ شاهرخ شریعتی کارشناس بازار سرمایه وضعیت تکنیکال شاخص‌ها و صنایع بورسی را تشریح کرد. محسن ممقانی کارشناس موسسه پژوهش و مشاوره انرژی سلوشن هم در ادامه به بررسی خروجی سیاست‌گذاری‌هایی که با هدف کنترل تورم انجام شد، پرداخت.