۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۰
چرا جوانان آمریکایی با اسامه بن‌لادن همدلی می‌کنند؟

ده‌ها جوان آمریکایی در تیک تاک ویدئوهایی منتشر کردند که نشان می‌داد با اسامه بن‌لادن، رهبر پیشین القاعده که حملات ۱۱ سپتامبر را ترتیب داد، همدلی می‌کنند.

فردای اقتصاد: اسامه بن‌لادن حدود بیست سال پیش نامه‌ای نوشته بود و در آن از ایالات متحده‌ی آمریکا از جمله دولت و حمایتش از اسرائیل انتقاد کرده بود.

این که برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ منتشر شده بود، تلاش می‌کرد هدف قرار دادن و کشتار غیرنظامیان آمریکایی را توجیه کند. در هفته‌ی جاری این نامه بار دیگر در پلتفرم رسانه‌های اجتماعی مورد حمایت قرار گرفت و ویدئوهای مربوط به آن موضوع تا روز پنجشنبه حداقل ۱۴ میلیون بازدید را به خود اختصاص دادند. بسیاری از این ویدئوها که از برخی اظهارات بن لادن حمایت می‌کردند و از دیگر کاربران می‌خواستند این نامه را بخوانند، در انتقاد از حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ جاری آن علیه حماس به اشتراک گذاشته شده بود.

‌TikTok روز پنجشنبه گفت که ویدیوهایی که این نامه را تبلیغ می‌کنند قوانین آن را در برابر《حمایت از هر شکلی از تروریسم》نقض می‌کنند. هرچند تیک تاک توضیح داده که در اطلاعات منتشر شده درباره‌ی مورد استقبال قرار گرفتن ویدئوهای اسامه بن لادن اغراق شده است ولی در عین حال از ارایه اطلاعاتی که این ادعا را پشتیبانی می‌کند هم خودداری کرده است.

آنگونه که سی ان ان گزارش داده است: طبق نظرسنجی KFF، تیک تاک بین جوانان آمریکایی بسیار محبوب است. همانطور که اکثر آمریکایی‌های زیر ۳۰ سال حداقل هفته‌ای یک بار از این برنامه استفاده می‌کنند.

نکته این است که بسیاری از کاربران تیک تاک پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به دنیا آمدند. حملاتی که آن را ۱۹ نفر به انجام رساندند. آنها هواپیماهای مسافربری را ربوده و ساقط کردند و نزدیک به ۳۰۰۰ نفر را کشتند. این حمله توسط بن لادن، رهبر سابق گروه القاعده طرلحی شده بود. کسی که در حمله نیروهای ویژه آمریکا در سال ۲۰۱۱ کشته شد.

طراحی تیک تاک به نحوی است که سنجش دقیق میزان محبوبیت یا اندازه‌گیری گستره‌ی محبوبیت احساسات افراد در این پلتفرم را دشوار می‌کند، اما بررسی اولیه CNN نشان می‌دهد که چند ده ویدیو در تیک تاک وجود دارند که آشکارا احساسات بیان شده در نامه را با عنوان《نامه‌ای به آمریکا》 تمجید کرده و یا مورد همدردی قرار داده‌اند.

بسیاری از ویدیوها با هشتگ lettertoamerica‌ به اشتراک گذاشته شده است. تا روز پنجشنبه، تعداد بازدید از آن ویدئوها از ۱۴ میلیون فراتر رفت، اما برخی از ویدئوها هم از سوی کاربرانی بودند که نسبت به نامه و نحوه تحسین آن توسط دیگران در پلتفرم ابراز ناامیدی و انزجار می‌کردند.

در یک ویدیو که حالا دیگر در این پلتفرم موجود نیست و بیش از ۱.۶ میلیون بار دیده شده بود، یک اینفلوئنسر سبک زندگی ساکن نیویورک دیگران را تشویق می‌کرد که نامه را بخوانند و گفت: 《اگر آن را خوانده‌اید، به من اطلاع دهید که آیا شما هم دچار یک بحران وجودی هستید؟ زیرا در ۲۰ دقیقه گذشته، کل دیدگاه من نسبت به تمام زندگی‌ای که به آن باور داشته‌ام و زندگی کرده‌ام، تغییر کرده است.»
این ویدیو بعدا حذف شد.

در ویدئوی دیگری که بیش از ۱۰۰ هزار بار بازدید شده است، یکی از کاربران تیک تاک که به طور مرتب انتقاداتی را از دولت آمریکا منتشر می‌کرد، در مورد این نامه گفته است: 《اگر قرار است اسامه بن لادن را تروریست بنامیم، دولت آمریکا نیز چنین است. 》

در این راستا سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای از وضعیت ترند نامه بن لادن در فضای مجازی آشکارا انتقاد کرد و این نامه را توهین به قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر خواند. همچنین اندور بیتس، معاون مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا به سی ان ان گفت: هیچ توجیهی برای اشاعه دروغ‌های نفرت‌انگیز، شیطانی و یهودی‌ستیزانه وجود ندارد. دروغ‌هایی که رهبر القاعده درست پس از ارتکاب بدترین حمله تروریستی در تاریخ آمریکا صادر کرده و آنها را به عنوان انگیزه مستقیم خود برای قتل ۲۹۷۷ آمریکایی بی‌گناه مطرح کرد.

این نامه به خودی خود انتقادی گسترده از سیاست خارجی آمریکاست که مملو از سخنان یهودی‌ستیزانه است و حتی تئوری توطئه را هم تکرار می‌کند. مثلا می‌گوید ایدز یک 《اختراع شیطانی آمریکایی》 است. در این نامه تمرکز ویژه‌ای بر حمایت آمریکا از اسرائیل وجود دارد. در این نامه آمده است: «این که می‌بینیم هنوز از تکرار دروغ‌های ساختگی خود مبنی بر اینکه یهودیان حق تاریخی بر فلسطین دارند، خسته نشده‌اید، خنده و اشک ما را به همراه دارد».

پیتر برگن، تحلیلگر امنیت ملی سی ان ان که اولین مصاحبه تلویزیونی با اسامه بن لادن را در سال ۱۹۹۷ انجام داد، گفت که به نظر او شیوع گسترده این نامه《گیج کننده》 است.

اخیرا روزنامه گاردین که برای اولین بار یک نسخه ترجمه شده از این نامه را در سال ۲۰۰۲ منتشر کرده بود، پس از اینکه کاربران TikTok‌ ویدئوی خود را مستقیماً به سند پیوند داده بودند، آن را از وب سایت خود حذف کرد. این روزنامه در بیانیه‌ای گفت: نامه‌ای که ۲۰ سال پیش در وب‌سایت ما منتشر شد، به‌طور گسترده در رسانه‌های اجتماعی بدون متن کامل به اشتراک گذاشته شده است. بنابراین ما تصمیم گرفتیم آن را حذف کنیم و خوانندگان را به مقاله خبری که در ابتدا آن را زمینه‌سازی کرده بود هدایت کنیم. با این حال، نامه هنوز در منابع دیگری به صورت آنلاین در دسترس است.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار