۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۵
شکاف زودهنگام در ائتلاف راستگرای ایتالیا
سیلیو برلوسکونی (راست) و جورجیا ملونی

سهم‌خواهی برلوسکونی، جورجیا ملونی را خشمگین کرد.

فردای اقتصاد: دولت جدید ایتالیا که با پیروزی راست‌گرایان رو به تشکیل است در تهدید گسست قرار گرفته است. برلوسکونی خواستار پست‌های مهم کابینه برای هم‌حزبی‌های خود شده و ملونی، نخست‌وزیر احتمالی می‌گوید، کسی نمی‌تواند تحت فشارش بگذارد.
به گزارش دویچه‌وله، پیش از تشکیل دولت جدید ایتالیا، اختلافات درونی ائتلاف برنامه‌ریزی‌شده راست‌گرایان تشدید شده است.
به‌ویژه اختلافات میان جورجیا ملونی، برنده انتخابات که احتمالا نخست‌وزیر بعدی خواهد شد و سیلویو برلوسکونی، رهبر حزب محافظه‌کار «فورزا ایتالیا» بالا گرفته است.
ملونی، رهبر حزب راست افراطی «برادران ایتالیا» شامگاه جمعه ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) در پاسخ به درخواست برلوسکونی جهت تصدی پست‌های مهم دولت بعدی برای حزب خود گفت، کسی نمی‌تواند او را تحت فشار بگذارد.
جنجال حاضر در ائتلاف احزاب دست راستی که در هر دو مجلس اکثریت قاطع را دارند با یادداشت دست‌نویس برلوسکونی ۸۶ ساله شروع شد.
او در این یادداشت نوشته بود، با ملونی نمی‌شود کنار آمد و او رفتاری «حق‌به‌جانب، پرمدعا، متکبرانه و توهین‌آمیز» از خود نشان می‌دهد.
روز جمعه رسانه‌ها تصاویر این یادداشت را که پنج‌شنبه در مجلس سنای ایتالیا گرفته شده بود منتشر کردند.
این یادداشت خشم ملونی را در پی داشت: «فکر می‌کنم در فهرست برلوسکونی یک مورد از قلم افتاده است: کسی نمی‌تواند من را تحت فشار بگذارد.»
او اقدام برلوسکونی را تلاشی برای تحت تأثیر قرار دادن نخستین جلسه مجلس ایتالیا خواند تا نمایندگان به ایگنازیو لاروسا، نامزد حزب او برای تصدی ریاست مجلس رأی ندهند.
ملونی ادامه داد، برلوسکونی فکر می‌کرد با این کار آرا به حد نصاب نخواهند رسید، اما به صورتی دور از انتظار حتی سیاستمداران مخالف نیز به لاروسا رأی دادند و او سریعا انتخاب شد.

در حالی که تنها چند روز به ابلاغ دستور رئیس‌جمهور ایتالیا برای تشکیل دولت مانده، روزنامه چپ لیبرال «لا رپوبلیکا» می‌نویسد، ائتلاف راست‌گراها که شامل دست راستی‌های پوپولیست «لیگا» هم می‌شود، به «بشکه باروت» تبدیل شده است.
حزب «فورزا ایتالیا»ی برلوسکونی در انتخابات پارلمانی یکشنبه ۲۵ سپتامبر کم‌تر از یک‌سوم آرای حزب «برادران ایتالیا»ی ملونی را به‌دست آورد.


رئیس جدید مجلس سنا کیست؟

ایگنازیو لاروسا، کهنه‌سرباز راست افراطی ایتالیا با رای نمایندگان مجلس سنا به عنوان رئیس جدید این مجلس انتخاب و معرفی شد.
به گزارش یورونیوز، لاروسا که یکی از علایق او جمع‌کردن یادگاری‌های فاشیستی است از یاران نزدیک جورجا ملونی، رهبر حزب پیروز انتخابات سراسری ایتالیا به شمار می‌رود.
لاروسا که ۷۵ سال دارد، با همراهی جورجا ملونی حزب برادران ایتالیا را تاسیس کرد و حالا پیروزی این حزب دست راستی، نگرانی‌ها در خصوص بازگشت فاشیسم به ایتالیا را افزایش داده است. ملونی از او به عنوان یک «میهن‌پرست و خدمتگزار کشور» یاد کرده و همواره این سیاستمدار کهنه‌کار دست راستی را ستایش کرده است.
لاروسا به عنوان رئیس جدید مجلس اکنون جایگاه مهمی در آینده تحولات سیاسی ایتالیا بر عهده خواهد داشت.
لاروسا از اواخر دهه ۱۹۶۰ بخشی از جریان راست ناسیونالیست ایتالیا بوده‌است، زمانی که موهای بلند، ریش و البته منش سیاسی او باعث شده بود اومبرتو اکو، نویسنده و فیلسوف معروف ایتالیایی او را با «راسپوتین» مقایسه کند.
 لاروسا از خانواده‌ای سیاسی آمده و پدر او آنتونیو لاروسا، یکی از زمین‌داران و مقام‌های محلی در سیسیل بود که برای حزب ملی فاشیسیتی بنیتو موسولینی فعالیت می‌کرد و پس از جنگ جهانی دوم به عنوان نماینده مجلس و سپس سناتور جریان «جنبش اجتماعی ایتالیا» را به همراه گروهی از پیروان موسولینی راه‌اندازی کرد.

سیاستمداری برآمده از MSI

ایگنازیو لاروسا، متولد ۱۸ ژوئیه ۱۹۴۷ در پاترنو، نزدیک کاتانیا در سیسیل، است. او از «جنبش اجتماعی ایتالیا» یا همان MSI دفاع کرده و می‌گوید: «این جریان، حزبی متعلق به کسانی بود که در جنگ شکست خوردند اما با شایستگی هرگز به سمت تروریسم یا شورش علیه انتخابات دموکراتیک حرکت نکردند.»
او اوایل امسال به روزنامه کوریره دلا سرا گفت: «البته آنها دیدگاه متفاوتی نسبت به تاریخ داشتند، اما حزبی را ساختند که که نمی‌توانست از این دموکراتیک‌تر باشد.»
هنگامی که لاروسا ۱۳ ساله بود، خانواده او به میلان نقل مکان کردند و او همچنان در همین شهر شمالی و پایتخت استان لمباردی زندگی می‌کند. او پس از پایان تحصیل در دبیرستان تصمیم گرفت حقوق بخواند و به یک وکیل تبدیل شد. لاروسا یکی از فعالان شاخه جوانان جریان MSI بود و در ۳۸ سالگی به مشاور منطقه‌ای MSI در استان لمباردی تبدیل شد.
لاروسا از اوایل دهه ۹۰ میلادی به عنوان عضو MSI در پارلمان ایتالیا حضور داشت و پس از انحلال این جریان سیاسی به عنوان بخشی از کابینه ائتلافی جناح راست به رهبری سیلویو برلوسکونی پیوست. لاروسا در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ به عنوان وزیر دفاع در کابینه برلوسکونی حضور داشت و او کسی بود که نخست وزیر وقت را متقاعد کرد که در جنگ لیبی علیه رژیم قذافی شرکت کند.

وارثان ایل دوچه

لاروسا مانند ملونی در حالی که ماهیت خودکامه رژیم موسولینی را رد می‌کند، سطحی از ابهام را در مورد ریشه‌های نئوفاشیستی حزبش حفظ کرده‌است. زمانی که برادرش رومانو، رئیس امنیت منطقه لمباردی، در جریان مبارزات انتخاباتی و در مراسم تشییع جنازه یک فعال راست افراطی، سلام نازی داد، لاروسا گفت که این یک «اشتباه جدی» بوده است.
سپس چند روز بعد در تلویزیون اظهارکرد که ما همه وارثان «ایل دوچه» (موسولینی) هستیم، به این معنا که ما وارثان پدران و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود هستیم.
لاروسا همچون دیگر سیاستمداران دست‌راستی با محدودیت‌های اعمال شده برای مقابله با ویروس کرونا مخالف بود و اغلب این تصمیمات را به باد انتقاد می‌گرفت. او البته اغلب از طنز برای بیان دیدگاه‌های خود استفاده می‌کرد تا خود را از انتقادات در امان نگه دارد.
 لاروسا در فوریه ۲۰۲۰ با تمسخر قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه شده برای محافظت در برابر ویروس کرونا، در توییتر خود نوشت: «دیگر با هیچ کس دست ندهید، عفونت مرگبار و کشنده است. به جای آن از سلام رومی، آنتی‌ویروس و آنتی باکتریال استفاده کنید.» او در ادامه و با شدت‌گیری انتقادها البته توییت خود را حذف کرد.
در سال ۲۰۱۸ خبرنگار روزنامه کوریره که به خانه لاروسا رفته بود، از مجموعه آثاری به‌جا مانده از دوران فاشیست از جمله مجسمه‌ها، مدال‌ها و عکس‌های موسولینی فیلمبرداری کرده‌بود. لاروسا می‌گوید یکی از علایقش جمع‌کردن این نشانه‌ها و علائم است. او همچنین یکی از طرفداران تاریخ آمریکا است و نام سه پسرش را از نام‌های قبایل یا جنگجویان بومی آمریکا برگزیده است. سه پسر او به ترتیب آنتونینو جرونیمو، لورنزو کوچیس و لئوناردو آپاچی نام دارند.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha