به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری امید، محمدعلی شیرازی با اشاره به اینکه در یک سال و نیم گذشته مجموعه امید به میزان ۲۱ هزار میلیارد تومان در افزایش سرمایه شرکت های تابعه شرکت کرده است افزود: با بهره برداری از پروژه های مربوطه، سود سال های آینده مجموعه امید تضمین خواهد شد.
وی اضافه کرد: مجموعه امید در ۶ ماهه منتهی به ۳۱ تیرماه امسال معادل ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سود عملیاتی داشته است. همچنین حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان سود خالص ثبت کرده که نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد رشدی را نشان می دهد که معادل کل سال ۱۴۰۰، بوده است.
شیرازی با تأکید بر کیفیت سود مجموعه گفت: در سال ۱۳۹۹، ۱۴ درصد سود مجموعه امید، حاصل از خرید و فروش سهام و ۷۹ درصد مربوط به سود تقسیمی شرکت های تابعه بوده است. این رقم در ۶ ماهه سال ۱۴۰۰، به ۹۷ درصد رسید و امروز ۹۹ درصد سود مجموعه امید مربوط به (DPS) سود تقسیم شده شرکت های سرمایه پذیر است.
وی در ادامه با برآورد سود مالی سال ۱۴۰۱ به رشد عملکرد ۶۳ درصدی نسبت به سال مالی قبل اشاره کرد و افزود: سود سال مالی ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که نسبت به سال گذشته حدود ۶۳ درصد و نسبت به دو سال گذشته، تقریبا ۳ برابر، محقق خواهد شد.
شیرازی با اشاره به عرضه اولیه شرکت های زیر مجموعه گفت : در ۱۸ ماه گذشته عرضه اولیه ۴ شرکت فولاد سیرجان، حمل و نقل گهر ترابر، آهن و فولاد غدیر ایرانیان و فولاد شاهرود انجام شده است. شرکت آسیاناما هم در فرابورس درج و بقیه شرکت ها را هم آماده ورود به بازار سرمایه هستند.
در ادامه مدیرعامل سرمایه گذاری امید با اشاره به الزام شرکت ها برای بهره گیری از ظرفیت های بورس کالا افزود: در چند سال اخیر بهره گیری از ظرفیت های بورس کالا توسط شرکت های بزرگ سرمایه پذیر به نحوی پایه گذاری شده که معاملات در بورس کالا انجام شود. در سال ۱۳۹۹ کل معاملات سه شرکت بزرگ فلزی مبلغ ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۰ این رقم به هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده و از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون حجم معاملات مجموعه های بزرگ معدنی در داخل بورس بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان بوده است.
شیرازی با اشاره به پروژه های بزرگ در دست اقدام در ۱۸ ماه گذشته گفت: در شرکت سنگ آهن گهرزمین پروژه ۲ میلیون تنی گندله شرکت به بهره برداری رسیده که حدود ۲۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و ۵۰۰ نفر غیرمستقیم دارد، لازم به ذکر است که در این پروژه ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده است. وی ادامه داد:کارخانه بریکت سرد آهن شرکت کاوند نهان زمین نیز با حدود ۲۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم در حال بهره برداری است. وی اضافه کرد: این پروژه با ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ۷۰ هزار تن تولید خواهد داشت.
وی افزود: شرکت تولید مس کاتد در قزاقستان نیز با ۶۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در اواخر آبان افتتاح خواهد شد؛ این شرکت تنها پروژه معدنی هست که در خارج کشور با موفقیت به بهره برداری رسیده است.
شیرازی در ادامه افزود: در مجموع در حال حاضر سه شرکت اصلی معدنی حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان (حدود ۴ میلیارد دلار) سرمایه گذاری در دست دارند که حدود ۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفته است. وی ادامه داد: پروژه جاسک که تقریباً متوقف بود، از اسفند ماه سال گذشته فعال و ظرف ۶ ماه پیشرفت آن از ۴۰ درصد به ۶۵ درصد رسید تحویل وزارت نفت خواهد شد. شرکت مدیریت انرژی امید تابان هور نیز یک نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی در دست دارد که آغاز آن از اسفند ماه سال گذشته کلید خورد و حدود ۷ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد. نیروگاه جاسک نیز ۸۳ درصد پیشرفت دارد و انشالله بهمن ۱۴۰۱ بهره برداری خواهد شد. وی تصریح کرد: به همت شرکت کویرتایر پروژه ۱۴ هزار تنی تولید تایرهای رادیال به زودی در اواخر آبان ماه ۱۴۰۱ به بهره برداری خواهد رسید و همزمان آغاز اجرایی پروژه تایرهای OTR و TBR به ظرفیت ۵۰ هزار تن کلید خواهد خورد که این پروژه برای کشور بسیار ضروری است.
تبادل نظر