۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۷
شرایط سخت سهم «هرمز» تا کی ادامه دارد؟

شرکت فولاد هرمزگان چندماهی است به دلیل کاهش تولید و نرخ فروش با مشکلاتی مواجه شده است اما تغییر برخی شرایط می‌تواند وضعیت عملیاتی و مالی شرکت را بهبود بخشد.

فردای اقتصاد: شرکت فولاد هرمزگان با ارزش بازاری ۲۸هزارمیلیارد تومان (در تاریخ ۱۲ مرداد)، چهارمین تولیدکننده فولاد خام (پس از فولاد مبارکه-فولاد خوزستان-ذوب آهن اصفهان) در ایران است؛ که محصولات فولادی اعم از اسلب، آهن اسفنجی و بریکت سرد را تولید و در بازار های داخلی و خارجی عرضه می‌کند.

این بنگاه تولیدی با ظرفیت اسمی ۱.۵میلیون تن اسلب در سال ۱۴۰۰ موفق شد ۱میلیون و ۴۴۰هزار تن یعنی بیش از ۹۶درصد ظرفیت اسمی خود را تولید کند. دیگر محصول اصلی این شرکت آهن اسفنجی است که با ظرفیت تولید ۱میلیون و ۶۰۰ هزار تن، عمدتا در فرایند تولید اسلب استفاده می‌شود و بخش کمی از آن در بازارهای داخلی به فروش می‌رسد.

اسلب در بازار های جهانی

اسلب به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد در تولید ورق فولادی و کلاف‌های سرد و گرم پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین به مانند دیگر کامودیتی‌ها با رشد قابل توجهی مواجه شد و سقف تاریخی ۸۵۰ دلار در هر تن را در هفته دوم فروردین ماه (۲۹ March)‌ برای خود رقم زد. قیمت اسلب در ادامه با ایجاد رکود در بازار مسکن این کشور تقاضا برای کامودیتی‌هایی از جمله محصولات فولادی و مواد اولیه آن‌ها چون سنگ آهن کاهش یافت و امروز به ۵۱۰ دلار در هر تن رسید.

شرایط سخت هرمز تا کی ادامه دارد؟

قیمت این محصول فولادی به قیمت مواد اولیه (سنگ آهن/زغال سنگ) و میزان تقاضای آن در بازارهای محتلف مانند مسکن، صنعت (لوازم خانگی و ...) بستگی دارد که از سوی تقاضا بیشتر به علت سهم عمده ساخت و ساز در چین و سیاست‌های این کشور در این زمینه نقش زیادی در تعیین قیمت محصولات فولادی به خصوص اسلب داشته باشد.

وضعیت تولید و فروش فولاد هرمزگان

اسلب فولاد هرمزگان با سهم نزدیک به ۹۰ درصدی از کل تولید تیر ماه  به عنوان محصول اصلی این شرکت شناخته می‌شود. تولید این محصول در تیر ماه همزمان با کاهش نرخ اسلب نسبت به اردیبهشت با ۴۲ درصد و خرداد با ۱۱ درصد کاهش مواجه شد.

اما میزان فروش این محصول که در تیر ماه عمدتا از سوی موجودی این کالا صورت گرفت با افزایش ۵۷ درصدی نسبت به اردیبهشت و ۳۲درصدی نسبت به خرداد ماه با نرخ های بالاتر نیز بود، سبب شد تا حاشیه سود این شرکت افزایش یابد. از جمله دلایل دیگر افزایش فروش این شرکت، صادرات اسلب در تیر ماه بود که در گزارشات ماهانه ۴ماه گذشته «هرمز» دیده نمی‌شد. حال نکته مهم اینجاست که روند فروش خوب هرمز از محل موجودی‌ها تا چه زمانی می‌تواند ادامه داشته باشد و باید در نظر داشت که در صورت پایان این روند، وضعیت فروش و سودآوری شرکت رو به افول خواهد رفت.

شرایط سخت هرمز تا کی ادامه دارد؟

همانطور که در نمودار های بالا مشاهده می‌شود به سبب فروش با نرخ های بالاتر تیر ماه از سوی «هرمز» نسبت به ماه‌های گذشته که بخشی از آن از محل موجودی کالا صورت گرفته بود، درآمدهای عملیاتی (فروش مربوط به اسلب) تا سطح ۲۴۰۰ میلیارد تومان پیش رفت که نسبت به خرداد ۳۷ درصد و در مقایسه با اردیبهشت ماه، ۷۰ درصد رشد را به ثبت رساند.

شرایط سخت هرمز تا کی ادامه دارد؟

با توجه به آغاز فصل ساخت و ساز در تابستان که فصل پرتقاضای محصولات فولادی شناخته می‌شود در صورت حمایت چین از طریق کاهش نرخ بهره وام‌های مسکن می‌توانیم انتظار افزایش قیمت اسلب را در ماه‌های آینده شاهد باشیم. اما در صورت ادامه رکود در بازار مسکن چین بازار محصولات فولادی و مواد اولیه مربوط به آن می‌تواند روند نزولی ماه‌های گذشته را ادامه دهد. این نکته نیز حائز اهمیت است که با توجه به استفاده بخشی از موجودی انبار اسلب در صورت قطعی‌های احتمالی برق در ادامه فصل گرم سال، احتمال دارد تولید و فروش این شرکت نسبت به تیر با کاهش مواجه شود.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha