فردای اقتصاد: «وزارت صمت برای جبران و نوسازی ماشینآلات معدنی، واردات در این بخش را تسهیل کرده است.» این را سخنگوی وزارت صمت میگوید.
امید قالیباف در رابطه با اقداماتی که در حوزه معدن در یک سال گذشته در وزارت صمت انجام شده است، به خبرگزاری «فارس»، گفت: اولین اقدام در این بخش، پروژه هوشمندسازی معدن در حوزه اکتشاف، استخراج، اخذ پروانه بهره برداری و پرداخت حقوق دولتی است که از مهمترین و بزرگترین اقدامات وزارت صمت در این حوزه است؛ به طوریکه عملا دست اشخاص، امضاهای طلایی و رانت در این حوزه قطع میشود.
سخنگوی وزارت صمت اظهار کرد: اقدام دومی که در بخش معدن طی یک سال گذشته توسط وزارت صمت انجام شده است این است که معادن و پهنههای اکتشافی راکد را تجمیع و کل کشور در حوزه معادن را به ۴ بخش تقسیم کردیم که هر بخش شامل ۸ استان شده است. بنابراین ۵هزار و ۳۴۹ پهنه معدنی راکد و اکتشافی را در قالب مزایده در زمانبندی مشخص برای فعالسازی و احیا واگذار میکنیم.
وی افزود: در اقدام سوم در حوزه معدن که یکی از اقدامات بسیار مهم وزارت صمت در این حوزه به شمار میرود، وزارت صمت اقدام به تسهیلگری فرآیندها کرده است.
قالیباف اظهار کرد: یکی از گلوگاههای ما در حوزه معدن، واردات ماشینآلات بود؛ بطوریکه اگرچه در سال ۹۹ نیازمند واردات بیش از ۱۰هزار ماشینآلات معدنی بودیم، اما فقط ۱۲۵دستگاه ماشینآلات معدنی وارد کشور شد.
وی با بیان اینکه نیاز کشور به ماشینآلات معدنی ۱۵هزار دستگاه است، گفت: وزارت صمت برای رفع مشکل واردات ماشینآلات معدنی اقداماتی را آغاز کرده است و بر این اساس در حال حاضر مجوز واردات ۱۵۰۰ دستگاه ماشینآلات معدنی صادر شده است.
وی افزود: یکی از موانع واردات ماشینآلات معدنی تکیه بر ساخت داخل بود و این در حالی است که فعلا توان تولید بخشی از ماشینآلات معدنی در کشور وجود دارد؛ به عنوان مثال اگرچه در حال حاضر میتوانیم دامپ تراک ۳۰تنی را تولید کنیم، اما توان تولید دامپ تراک ۱۰۰تنی یا بیشتر وجود ندارد؛ بنابراین برای اینکه به علت نبود این قبیل ماشینآلات، لطمهای به استخراج در بخش معدن وارد نشود، مجوز واردات این گونه ماشین آلات صادر شده است تا از طریق داخلی نیاز داخلی رفع شود.
قالیباف اظهار کرد: سیاست وزارت صمت این است که علاوه بر اینکه تمام ظرفیت داخلی را فعال کند و حداکثر استفاده را از ظرفیت تولید داخلی ببرد، اما کار استخراج معدن را معطل ماشینآلات مورد نیاز نکند و لذا بر اساس این منطق فرآیند واردات ماشینآلات مورد نیاز بخش معدن تسهیل شد.
وی با بیان اینکه ماشینآلات معدنی معمولا با کارکرد ۱۸سال به بالا فرسوده به شمار میروند، گفت: در حال حاضر حدود ۱۵هزار دستگاه ماشینآلات معدنی ۲۰سال به بالا در کشور وجود دارد که باید این فرسودگی جبران شود.
تبادل نظر