۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵
دهه سبز بورس پس از ۱۶ ماه

معاملات آخرین روز کاری هفته نیز سبز دنبال شد تا بهترین عملکرد ۱۰ روزه این نماگر از تیر ۱۴۰۰ ثبت شود.

فردای اقتصاد: دهمین رشد متوالی شاخص کل بورس تهران با رشد ۰.۴۷ درصدی این نماگر در روز چهارشنبه رقم خورد تا پس از ۱۶ ماه، ۱۰ روز سبز پیاپی در تالار شیشه‌ای پیش‌روی سهامداران قرار گیرد. میانگین روزانه رشد شاخص کل بورس تهران در این بازه ۱۰ روزه، ۱.۳ درصد بود و در مجموع نیز این نماگر ۱۴ درصد از کف اخیر خود فاصله گرفته است. پیش‌تر تیرماه سال گذشته بود که دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای برای ۱۰ روز پیاپی افزایش ارتفاع داده بود و با میانگین نوسان روزانه ۰.۹ درصدی و رشد بی‌وقفه ۹.۵ درصدی همراه شده بود و در ادامه مسیر با وجود افت‌های مقطعی تا هفتم شهریورماه آن سال به روندی افزایشی ادامه داده و موفق به افزایش ارتفاع بیش از ۲۵ درصدی شده بود. این روزها نیز به نظر می‌رسد سهامداران که مدت‌ها بود نظاره‌گر افت قیمت‌ها و رکود دادوستدها بودند، حالا با نگرانی کمتری به آینده بازار نگریسته اما همچنان محتاط عمل می‌کنند. به طوری که در ۱۰ روز کاری گذشته، تنها دو روز شاهد ثبت خالص خرید مثبت از سوی سهامداران حقیقی بودیم. امروز و روز گذشته نیز با وجود رشد نماگرهای بورسی اما حقیقی‌ها در مجموع خالص خرید حدود ۷۰۰ میلیارد تومانی رقم زدند. موضوعی که نشان می‌دهد بورسی‌ها همچنان نسبت به آینده بازار و پایدار ماندن روند اخیر به دیده تردید نگاه می‌کنند. اینکه که آیا این روند در هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت یا مجددا سایه رکود به تالار شیشه‌ای بازمی‌گردد، نظرات متفاوتی وجود دارد. پشوتن مشهوری‌نژاد، کارشناس و مدرس بازار سرمایه در رابطه با روند تکنیکالی شاخص کل به فردای اقتصاد گفت: «میان روند و حرکت در علم تکنیکال تفاوت‌هایی وجود دارد؛ برای نوسانات یک یا چند روزه نمی‌توان تعریف روند را در نظر گرفت اما در حال حاضر شاهد یک روند صعودی در بازار سرمایه هستیم. با افزایش حدود دو برابری ارزش معاملات خرد و بازگشت مجدد شاخص کل به کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی این امیدواری وجود دارد که با عبور شاخص از مقاومت‌های این ابر کانال سطح ۱.۶ میلیون واحدی برای شاخص کل در دسترس باشد. با توجه به نوسانات دو ساله بورس تهران در محدوده ۱.۱ تا ۱.۶ میلیون واحدی از یک سو و رشدهای قابل توجه در بازارهای موازی از سوی دیگر، تمایل سهامداران به فروش کاهش یافته و کفه ترازو به سمت تقاضا سنگینی خواهد کرد و به نظر می‌رسد بازار سرمایه از لحاظ تکنیکالی در ایستگاه پایانی روند نزولی قرار گرفته است؛ البته این موضوع در گرو تدابیر مدیریتی و قانون‌گذاری صحیح است.»

آغاز فروش اوراق بیمه سهام از شنبه

اوایل آبان‌ماه بود که سیاستگذاران بورسی از بسته جدید حمایتی رونمایی کردند. بسته‌ای که یک بند آن، انتشار اوراق تبعی روی سبد سهامداران خرد بود. در این بند ذکر شده بود « بیمه کردن سهام حاضر در پرتفوی اشخاص حقیقی تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر نفر (که حدود ۹۶ درصد از تعداد کدهای حقیقی فعال حاضر در بازار را تشکیل می‌دهند) از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و خرید توسط سرمایه‌گذاران صورت می‌گیرد. سررسید اعمال این اوراق یک ساله بوده و مبلغ تعهد خرید ۲۰ درصد بالاتر از ارزش ترکیب سبد افراد در آخرین روز معاملاتی چهارشنبه، ۴ آبان ۱۴۰۱ است و بر اساس ترتیباتی که سازمان بورس اعلام می‌کند، اعمال و اجرایی خواهد شد.»

امروز شرکت بورس تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد اوراق اختیار فروش تبعی سبد سهام یا همان اوراق طرح بیمه پرتفوی سهام سازمان بورس (کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان) از شنبه ۲۱ آبان در نماد «سهام‌یار» آغاز و تا روز شنبه ۲۸ آبان ماه ادامه خواهد داشت.

نگاهی بورسی‌ها به تصمیمات جدید برای نرخ خوراک

این روزها یکی از مهمترین اخبار و رویدادهایی که از سوی فعالان تالار شیشه‌ی دنبال می‌شود، سرنوشت نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع است. امروز احمد مهدوی ابهری، دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگویی با سنا عنوان کرد: طی جلسه‌ای با وزیر نفت در خصوص مباحث مهمی که سودآوری صنعت پتروشیمی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، به گفت‌وگو خواهیم پرداخت که از جمله آن می‌توان به موضوعاتی همچون اصلاح آیین‌نامه و قوانین مربوط به فرمول نرخ خوراک، واحدهای تامین برق یوتیلیتی‌ها و... اشاره کرد. پیش‌تر نیز محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به «فردای اقتصاد» گفته بود: در حال متقاعدسازی تیم اقتصادی دولت هستیم که ابزارهای تشویقی را برای بازار سرمایه در بحث نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بگنجانند و به نحوی سیاست‌گذاری کنند که خروجی تصمیمات در این حوزه مانند امسال نشود. به گفته پورابراهیمی، بسته جدید تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در جلسه مشترک دولت و مجلس درهفته آتی رونمایی شده و قرار است بسته پیشنهادی مجلس برای تغییر روش محاسبه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به شخص رئیس‌جمهور تحویل شود.

در این خصوص بخوانید: فرمول تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تغییر می‌کند؟

سال گذشته برای هر مترمکعب نرخ گاز خوراک پتروشیمی سقف ۵ هزار تومانی و برای هر مترمکعب نرخ گاز سوخت برخی صنایع انرژی‌بر همانند فولاد، سقف ۲ هزار تومانی در نظر گرفته شد. اما فرمول تعیین این نرخ مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران قرار گرفت. حالا فعالان تالار شیشه‌ای منتظرند تا ببینند آیا فرمول جدید انتظارات آن‌ها را برآورده می‌کند یا خیر.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha