۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶
وعده جدید زاکانی برای حمل و نقل تهرانی‌ها

شهردار تهران گفت: برای کاهش سفر و تقاضای روزانه سفر بنا داریم که با توسعه خدمات غیرحضوری و هوشمندسازی شهر استفاده فعلی ۳۴ درصدی مردم از حمل‌ونقل عمومی را به ۲ برابر برسانیم.

برنا: علیرضا زاکانی شهردار تهران امروز دوشنبه ۱۳ تیر در نشست خبری اظهارکرد: بنا داریم ۷۰ درصد جابه جایی تهرانی‌ها با حمل‌ونقل عمومی و ۳۰ درصد با وسیله نقلیه شخصی را تغییر دهید و وضعیت استفاده مردم از حمل‌ونقل عمومی را توسعه دهیم؛ به همین جهت به دنبال توسعه حمل‌ونقل شهری و افزایش خدمات هستیم.

وی افزود: برای کاهش سفر و تقاضای روزانه سفر بنا داریم که با توسعه خدمات غیرحضوری و هوشمندسازی شهر استفاده فعلی ۳۴ درصدی مردم از حمل‌ونقل عمومی را به ۲ برابر برسانیم.

شهردار تهران تصریح کرد: برقی‌سازی موضوع حمل‌ونقل عمومی را در دستور کار داریم تا ضمن کاهش آلایندگی‌ها در راستای توسعه خدمات حمل‌ونقل عمومی گام‌های اساسی برداریم.

وی گفت: مناسب‌سازی و هوشمندسازی و برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی از اولویت‌های اصلی ماست.

زاکانی افزود: در امسال ۲۲ کیلومتر مترو افتتاح می‌شود و تمامی ایستگاه‌های خطوط ۶ و ۷ مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد؛ ماه آینده هم ساخت تونل خط ۱۰ مترو را آغاز می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم سطح میزان جابه‌جایی را از طریق مناسب‌سازی و در دسترس قرار دادن خدمات از طریق هوشمندسازی کاهش دهیم، گفت: سعی می‌کنیم خدمات در دسترس شهروندان قرار بگیرد تا تردد کاهش پیدا کند.

زاکانی با بیان اینکه اقدام ما برای کاهش سفر، افزایش خدمت است تا بتوانیم شرایط خود را از ۳۴ درصد سهم حمل‌ونقل عمومی در سفرهای درون شهری به ۷۰ درصد برسانیم، تصریح کرد: بخش سوم سیاست‌های ما برقی‌سازی و رفتن در مسیری است که حمل‌ونقل عمومی برقی داشته باشیم؛ لذا سیاست اول کاهش تقاضای سفر از طریق مناسب سازی، سیاست دوم افزایش ارائه خدمات از ۳۴ به ۷۰ درصد و سیاست سوم برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی است تا بتوانیم از طریق این سه گام ترافیک شهر و آلودگی هوا را کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: برای هر بخشی از حمل‌ونقل یک برنامه مدونی را طراحی کرده‌ایم که این برنامه در بخش مترو، اتوبوس، ون، مینی بوس، تاکسی، موتورسیکلت و دوچرخه بسته‌ای را ایجاد می‌کند تا بتوانیم خاستگاه خود را به بهترین شکل داشته باشیم.

شهردار تهران با پرداختن به سه راهبرد کلی گفت: امیدواریم با این سه راهبرد نظم و ساماندهی شهر را بر مدار حمل‌ونقل عمومی داشته باشیم و بتوانیم گره‌های بزرگ مثل ترافیک و آلودگی هوا را باز کنیم.

وی افزود: در هر بخشی یک برنامه‌ریزی دقیق داریم که نخستین مورد آن توسعه سریع مترو و تکمیل ناوگان مورد نیاز است. ۷ خط مترو را تحویل گرفتیم که در این ۷ خط ۲۵۳ کیلومتر خطوط به اضافه حدود ۱۴۰ ایستگاه تحویل ما شد. اولویت را به ۷ خط موجود دادیم، اما تهران ۱۱ خط طراحی شده دارد که ۷ خط آن که شروع شده هم تکمیل نشده است. مطالعات نشان می‌دهد که اگر ۷ خط تکمیل شود ۶۰ درصد مطلوبیت استفاده از مترو افزایش پیدا می‌کند.

در دوره ششم مدیریت شهری هر ۲ ماه تقریبا یک ایستگاه مترو افتتاح شده است

زاکانی اظهار کرد: ۲۲ ماه و یک روز از خدمتگزاری ما در شهرداری می‌گذرد و توفیق داریم که ۱۴ کیلومتر خطوط مترو و ۱۰ ایستگاه را افزایش دادیم. امسال نیز ۲۲ کیلومتر خط متروی جدید داریم و خطوط ۴ و ۶ و ۷ را کامل می‌کنیم. ۱۳ ایستگاه دیگر نیز امسال افتتاح می‌کنیم که البته یک مورد آن افتتاح شده است.

خط ۷مترو امسال تکمیل می‌شود

شهردار تهران بیان کرد: علاوه‌ بر این امسال خط پرند در حومه نیز به طول ۲۰ کیلومتر افتتاح می‌شود. از ۲۷۰ کیلومتر خط مترو، ۲۲ کیلومتر در داخل و ۲۰ کیلومتر در خارج به آن اضافه می‌شود، به اضافه ۱۳ ایستگاه که یک مورد آن افتتاح شده است و امسال پایان این ۷ خط را اعلام می‌کنیم.

شهردار تهران همچنین تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم ۶.۵ کیلومتر در جنوب خط ۶ و ۱۱ کیلومتر در خط چهار و ادامه خط دو را به سمت ترمینال شرق شروع کنیم و زمان کار را هم زمان حداکثر دو ساله دیده‌ایم.

خط ۹ مترو به صورت ۲ طبقه احداث می‌شود

وی با تأکید بر اینکه امسال هفت خط تکمیل می‌شود، اظهار کرد: خطوط الحاقی نیز ظرف دو سال خاتمه خواهیم داد و در کنار آن چهار خط جدید خواهیم داشت که بخشی از حفاری تونل خط ۱۰ تا یک ماه آینده آغاز می‌شود. در بخشی دیگر تفاهمنامه خط ۹ را هفته آینده منعقد خواهیم کرد که این خط یک خط دو طبقه است و علاوه بر آن خط ۸ و ۱۱ را سال آینده آغاز خواهیم کرد.

اورهال و ارتقای قطار DC برای نخستین بار

زاکانی با بیان اینکه امروز برای نخستین بار واگن DC را اورهال کرده ایم، یادآور شد: غیر از خط پنج که لوکوموتیو دارد و دو طبقه است، در خطوط شهری ۱۲۹ واگن AC و ۴۲ رام قطار AC داریم که در گذشته دو رام از این واگن‌ها بازسازی شده بود اما تا امروز این نحوه از بازسازی که اینگونه ارتقاء پیدا کند، به هیچ عنوان صورت نگرفته بود. افتخار داریم برای نخستین بار یک رام قطار DC پلاس بازسازی شده و ارتقاء یافته را تحویل می‌دهیم. دو رام نیز در مسیر ارتقاء و بازسازی است و شاهد این هستیم که ۶ رام قطاری که وعده بازسازی آن را داده بودیم، وارد مدار قرار می‌گیرد. ۲۳ رام دیگر نیز تا پایان سال وارد جریان خدمت خواهند شد.

هزینه اورهال قطارها حدود یک نهم خرید آنهاست

وی با بیان اینکه خرید هر رام قطار ۳۵۰ میلیارد تومان ارزش دارد اما رقم اورهال ۴۰ میلیارد تومان به میزان تقریبا یک نهم است، خاطرنشان کرد: کنار این مسیر که یک مسیر سه ساله است، مقرر شده کلیه رام‌های نیازمند به بازسازی را ارتقاء دهیم و دو اتفاق دیگر را نیز دنبال کردیم. مصوبه‌ای در سال ۱۳۹۵ داشتیم که بنا بود ۶۳۰ دستگاه واگن برای تهران در نظر گرفته شود که از همان سال مانده بوده و توفیق پیدا کردیم در سال قبل با سازمان مدیریت تفاهمنامه و توافقنامه تنظیم کنیم و امروز تعهدات کاملاً و به شکل صد درصد انجام شده و ۱۵ درصد پیش پرداخت برای کشور خارجی تسهیلات ارائه داده و در یک بازه حداکثر دو ماهه به حساب شرکت خارجی واریز خواهد شد. امیدواریم بتوانیم این ۶۳۰ دستگاه را با ۱۶۰واگن دیگر که در مجموع به ۷۹۰ واگن می‌رسد، داشته باشیم. موضوع دانش فنی و تولید و گسترش فناوری را نیز در داخل کشور دنبال خواهیم کرد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها