ایسنا: نادر بذرافشان در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: در هفتهای که گذشت، روند قیمت طلا در بازازهای جهانی همچنان صعودی بود؛ به گونهای که ٢٨ تا ٣١ دلار افزایش را تجربه کرد اما در مجموع شاهد ٣٢ دلار افزایش اونس جهانی طلا در این هفته بودیم؛ این در حالی بود که طی یک ماه اخیر تا این میزان افزایش رخ نداده بود و نهایت بین پنج تا ١٠ دلار بود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: علیرغم روند صعودی طلا در بازارهای جهانی، در بازار داخلی سکه و طلا همچنان در مسیر کاهش قیمت بوده است. این روند کاهشی از ابتدای تیر ماه ادامهدار و بهتدریج تشدید شد، در این هفته هم شاهد قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا بودیم.
وی افزود: همچنان رکود بر بازار حاکم است و با کاهش شدید تقاضا در بازار سکه و طلا روبهرو هستیم. بازار درحالحاضر به ثبات نسبی خوبی رسیده و از هرگونه التهاب به دور است.
این مقام صنفی در رابطه با قیمت سکه و طلا در آخرین معاملات پایانی هفته و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۵٠٠ هزار تومان کاهش ٢٨ میلیون و ١٠٠ هزار تومان و سکه تمام طرح قدیم با ۴٠٠ هزار تومان کاهش ٢۵ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان قیمت داشتهاند. نیم سکه با ٣۵٠ هزار تومان افت بها طی یک هفته اخیر در پایان هفته به ١۵ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید. ربع سکه در آخرین معاملات هفته ١٠ میلیون و ٢۵٠ هزار تومان تعیین قیمت شد که نسبت به ابتدای هفته ۴٠٠ هزار تومان ریزش داشته است. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ١٠٠ هزار تومان کاهش در پایان هفته شش میلیون و ٢٠٠ هزار تومان تعیین قیمت شده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطر نشان کرد: هر گرم طلای ١٨ عیار نیز در این هفته ۶٠٠٠ تومان کاهش بها را تجربه کرده و در پایان هفته دو میلیون و ٣۵۵ هزار تومان در ازای هر گرم، معامله شده است. حباب سکه نیز طی یک هفته اخیر باز هم کوچکتر شده است. درحالحاضر هر قطعه سکه پنج میلیون ١٠٠ هزار تومان دارای حباب است که نسبت به هفته گذشته ۴٠٠ هزار تومان کاهش یافته است.
بذرافشان تاکید کرد: از ابتدای سال رکود و کاهش تقاضا در بازار شکل گرفته است که طبق برآوردها، نسبت به رشد تقاضا، حدودا ٧٠ درصدی رکود و کاهش تقاضا طی سال داشتهایم اما در یک هفته اخیر بیشتر هم شده و این کاهش تقاضا چشمگیر شده است. این کاهش تقاضا، صنعت طلا را در وضعیت نامناسبی به لحاظ تولید قرار داده است.
تبادل نظر