۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۲
پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از واردات ۴ تن شمش/ مقررات واردات شمش

فعال بازار طلا و جواهر درباره تاثیر واردات ۴ تن و ۱۰۴ کیلوگرم شمش طلا بر صنعت طلا و جواهر کشور گفت: واردات این شمش های طلا چندان تاثیری بر صنعت طلا و جواهر کشور ندارند دلیلش هم این است که صنعت طلا و جواهر ما نیازش را از بازیافت طلاهایی که استفاده می‌شود، تامین می‌کند.

همشهری آنلاین: بر اساس مصوبه هیات دولت در ۱۹ آذر ۱۴۰۱، ورود فلزات گرانبها اعم از طلا، نقره و پلاتین توسط سرمایه‌گذاران خارجی و مسافر به کشور آزاد اعلام شد و واردات شمش طلا به ایران آغاز شد.

حالا گمرک کشور اعلام کرده است که در ۵ ماهه سال جاری ۴ تن و ۱۰۴ کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۲۶۵ میلیون و ۳۷۶ هزار دلار وارد ایران شده است. در گزارش گمرک ایران آمده است عمده واردات شمش طلا به کشور به میزان ۲ تن و ۲۷۶ کیلوگرم از گمرک فرودگاه امام صورت گرفته و پس از آن، به ترتیب، گمرک باشماق با واردات یک تن و ۱۶۷ کیلوگرم و گمرک تبریز با واردات ۵۶۰ کیلوگرم در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

یک کارشناس بازار طلا و سکه در مورد منافع اقتصادی واردات شمش طلا به کشور به همشهری آنلاین گفت: در سال‌های اخیر به دلیل اعمال تحریم‌ها، در برگشت ارز حاصل از صادرات به کشور مشکلاتی به وجود آمده و افزون بر آن، خیلی از ایرانیانی که در کشورهای دیگر درآمد دارند نمی‌توانند آن را به صورت ارز وارد کشور کنند. اما از سال گذشته ورود شمش طلا به کشور تسهیل شد به این صورت که تعرفه گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و منشأ ارز حذف شد و بدین ترتیب کسانی که در خارج از کشور پول دارند می‌توانند به صورت آزادانه طلا وارد کشور کنند.

محمد کشتی‌آرای ادامه داد: بنابراین این میزان طلایی که در حال حاضر وارد کشور شده است همانند ارز است و خود همین ارز و طلایی که وارد کشور می‌شود باعث تقویت پولی کشور می‌شود چرا که یکی از منابع اصلی پشتوانه پولی کشور است و زمانی که این طلاها وارد کشور می‌شود ارزش پول ملی بالا می‌رود. علاوه بر آن، در معاملات بین‌المللی هم می‌توان از این طلاها استفاده کرد.

این فعال بازار طلا و جواهر در پاسخ به اینکه مبدأ شمش‌های طلای وارداتی به ایران کدام کشورها بودند؟ گفت: چنین اطلاعات و آماری را گمرک دارد، البته زیاد هم مهم نیست که از کجا وارد شده است. مهم  این است که این حجم از طلا وارد کشور شده که اتفاق خوبی برای صادرات کشور است چون صادرکنندگان می‌توانند به راحتی کالاهای خود را صادر و به جای آن طلا وارد کشور کنند.

کشتی‌آرای افزود: نگاهی به آمار ورود طلا به کشور در ۱۰ سال اخیر نشان می‌دهد تا قبل از این ورود شمش طلا به کشور بسیار کم و نزدیک به صفر بود اما در حال حاضر با اقدامات تسهیلی که انجام شده مقدار زیادی طلا وارد شده که این اقدام بسیار ویژه است و نشان از افزایش واردات طلا به کشور دارد.

تاثیر واردات شمش طلا بر قیمت طلا و جواهر

در مورد تاثیر واردات ۴ تن و ۱۰۴ کیلوگرم شمش طلا به کشور بر صنعت طلا و جواهر کشور هم نظر نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران را پرسیدیم. این فعال بازار طلا و جواهر در این باره گفت: واردات این شمش های طلا چندان تاثیری بر صنعت طلا و جواهر کشور ندارند دلیلش هم این است که صنعت طلا و جواهر ما نیازش را از بازیافت طلاهایی که استفاده می‌شود، تامین می‌کند.

کشتی‌آرای در مورد میزان مصرف شمشی که در ایران در صنعت طلا استفاده می‌شود؟ بیان کرد: تقریبا ۸۰ درصد نیاز صنعت طلا و جواهر ما از طریق بازیافت طلاهای مصرفی است و ۲۰ درصد باقیمانده هم از محل منابع داخلی به دست می‌آید چون ما در داخل کشور هم تولید شمش طلا داریم و چند معدن فعال مانند معدن موته، آق‌دره، زرشوران و چند معدن در استان خراسان از معادن خوب استخراج طلا در ایران هستند.

این فعال بازار طلا و جواهر در مورد تاثیر واردات شمش طلا بر قیمت طلا و مصنوعات طلا گفت: واردات شمش طلا بر قیمت طلا و جواهر تاثیری ندارد چون عرضه زیاد طلا برخلاف کالاهای دیگر باعث کاهش قیمت آن نمی‌شود.

کشتی‌آرای ادامه داد: طلا یک قیمت جهانی دارد و یک نوع خودکنترلی هم دارد. درواقع، اگر قرار باشد که واردات طلا قیمت طلا را کاهش بدهد با توجه به اینکه قیمت جهانی دارد ممکن است دوباره قاچاق شود و به خارج از کشور برود. اما با این وجود، واردات شمش طلا باعث خواهد شد که حباب قیمت‌ها از بین برود. حباب هم تفاوت قیمت واقعی و قیمت داد و ستد است که در حال حاضر همانطور که شاهد هستیم قیمت‌ طلا به جز سکه، واقعی است و هیچ‌گونه حبابی ندارد و قیمت آن همپای قیمت ارز و قیمت جهانی تعیین می‌شود.

مقررات واردات طلا چیست؟

نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در مورد مقررات واردات فلزات گرانبها از جمله شمش به کشور گفت: ورود مصنوعات طلا به کشور ممنوع است اما هر شخص حقیقی و حقوقی مجاز است شمش طلا وارد کند. درواقع، واردات شمش طلا به عنوان ماده اولیه به هر میزان توسط هر شخص حقیقی و حقوقی آزاد است و محدودیتی وجود ندارد و همانطور که اشاره شد مقررات در این زمینه تسهیل شده و هر شخص حقیقی و حقوقی برابر مقررات می‌تواند طلا وارد کشور کند و بعد از اینکه آن را در گمرک اظهار کرد برگ سبز دریافت می‌کند که نشان‌دهنده این است که او طلا وارد کشور کرده است. بنابراین، هرچند مقررات خاصی در این زمینه وجود ندارد اما لازم است شرکت‌ها و موسساتی که کالا صادر و در ازای آن شمش وارد می‌کنند ورود محموله طلا را ثبت قانونی کنند چون کسی که کالا صادر می‌کند در ازای صادرات کالا تعهد ارزی دارد و باید ارزش را وارد کشور کند. در اینجا، وقتی ارز را به صورت طلا وارد می‌کند باید جریان آن را ثبت قانونی کند تا کارها شفاف باشد و در این میان، اتفاق غیرقانونی رخ ندهد.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها