۵ آذر ۱۴۰۱ - ۰۷:۳۰
یک مدرسه آمریکایی در قلب تهران

اینجا «مدرسه ایران زمین» است. بعضی‌ها می‌گویند به مدرسه آمریکایی‌ها هم معروف است.

رکنا: اینجا در پایتخت ایران و منطقه ۲، شهرک غرب. مدرسه‌ای که حدودا ۵۰ سال پیش ساخته شد و شامل کلاس‌های درس، زمین‌های ورزش و فضاهای فرهنگی و هنری بود که الان به چند بخش تقسیم شده.

این مدرسه درندشت دیروز که روزگاری دانش آموزانش از وسعت زیاد، در آن گم می‌شدند، حالا به یک مدرسه جمع و جور تبدیل شده است. مدرسه‌ای که ادغامی از فضاهای آموزشی و پرورشی بود، الان تقریبا خالی از بخش پرورشی است.

مدرسه‌ای که می‌توانست در روزهای گرم تابستان، کلاس‌هایش را به مکانی برای آموزش انواع مهارت‌ها از جمله نقاشی، موسیقی، ورزش، سفالگری، و… تبدیل کند و امکاناتش را با قیمت ارزان در اختیار دانش آموزان قرار بدهد اکنون گرد فراموشی بر آن پاشیده شده است. حال در اینجا دو سوال در اینجا مطرح است، نخست اینکه چرا معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۷۵ اجازه حذف این فضاها از مدرسه را داده است؟

دوم، آیا تغییر کاربری فضای آموزش و پرورش نباید جزء خط قرمزهای آموزش و پرورش باشد؟ در این مدرسه چه کسانی درس خوانده اند؟ چرا به اینجا می‌گویند مدرسه آمریکایی ها؟ چون بچه‌های سفیران آمریکایی و آمریکایی‌های ساکن ایران در زمان قبل از انقلاب این جا درست خوانده اند. اما در این مدرسه چه کسانی درس خوانده اند. دختران و پسرانی که اگر اکنون در ایران بودند و مجال حضور در عرصه‌های شغلی مهم را داشتند می‌توانستند زنان و مردانی باشند که برای کشور بسیار موثر باشند و چرخه پیشرفت را با سرعت بیشتری به حرکت در آورند.

درست است که مهاجرت کرده اند؛ اما با آن‌ها که صحبت می‌کنی دل در گرو ایران دارند و می‌خواهند به وطنشان باز گردند؛ اما نه فضای کار می‌بینند و نه تصوری از این دارند که اگر برگردند اجازه فعالیت به آن‌ها داده شد. سرمایه‌های بزرگ این کشور که مهاجرت کرده اند، بخش کوچکی از این مدرسه بودند.

دانش آموزان این مدرسه الان کجا هستند؟

یکی از دانش آموزانی که در دهه ۵۰ در این مدرسه درس خوانده است، به رکنا می‌گوید که تا جایی که خاطرش هست، پدر همکلاسی‌هایش پزشک، مهندس، بازرگان و نویسنده بودند. او می‌گوید: از جمعیت کلاسی که در آن درس می‌خواند، ۳ نفر در ایران لیسانس گرفتند و مابقی در دوارن راهنمایی و دبیرستان کشور را ترک کردند. این دانش آموز که با تعدادی از سایر همکلاسی‌هایش در ارتباط است می‌گوید که اکنون یکی از آن‌ها رادیولوژیست و رییس بخش رادیولوژی یکی از معروف‌ترین بیمارستان‌های آمریکا است. همچنین می‌افزاید که از مدیران ارشد اجرایی یک شرکت چند ملیتی داروسازی در آمریکا، پزشک متخصص اورژانس در فرانسه، مجری مطرح شبکه سی ان ان، صاحب یک شرکت سرمایه گزاری در آمریکا، پزشک متخصص پوست در کانادا، پزشک متخصص داخلی و دانشیار یکی از دانشگاه‌های نیویورک، مدیر ارشد انفورماتیک فرودگاهی فرانسه، مدیر ارشد شرکت مهندسی و صنعتی در کانادا، استرانژیست ارشد شبکه برق یکی از بازارهای مناطق هفتگانه شبکه برق آمریکا همگی همکلاسی‌هایش بوده‌اند که با آن‌ها در ارتباط است.


یک مدرسه آمریکایی در قلب تهرانیک مدرسه آمریکایی در قلب تهران

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها