۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۵

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان و مدیرعامل سیمان دشتستان با حضور در برنامه خط سود سه‌شنبه، به تشریح مشکلات این صنعت پرداختند.

فردای اقتصاد: فصل سرما برای صنایع داخل ایران به خصوص صنایع انرژی محور یادآور کمبود گاز است؛ این کمبود برای صنعت سیمان هم مستثنی نیست. کمبود انرژی در این فصل سرد برای شرکت‌های سیمانی مشکل کمبود گاز و استفاده از سوخت جایگزین را به دلیل شرایط حاکم بر کشور امری اجتناب‌ناپذیر می‌کند. اما مسیری که وزارت نفت برای استفاده از مازوت، برای صنایع سیمانی طراحی کرده برای برخی شرکت‌های بورسی این صنعت مشکلات زیادی را به وجود آورده است. به همین بهانه دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان و مدیرعامل سیمان دشتستان با حضور در برنامه خط سود سه‌شنبه، به تشریح مشکلات این صنعت پرداختند.

به گفته علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان، بزرگ‌ترین مشکلی که برای شرکت‌های سیمان در فصل سرد سال به وجود می‌آید، قوانینی است که وزارت نفت در این باره وضع کرده است. وی در این خصوص می‌گوید: «هیئت مدیره شرکت‌ها تعهدنامه‌ای امضا کنند که هیچ حق اعتراضی در قیمت و جرایم ندارند و از جایی که وزارت اعلام می‌کند باید اقدام به خرید مازوت کنند».

 در ادامه الوندیان از مشکل تامین مازوت مورد نیاز سیمانی‌ها بدون توجه به فاصله جغرافیایی و هزینه حمل بالای این سوخت گفت: «در فرایند تامین سوخت جایگزین بسیار مسیر سختی دیده می‌شود. مثلا یک شرکت در شرق کشور باید از انبار شهرری مازوت خریداری کند که هزینه حمل آن حتی از قیمت خرید مازوت نیز بیشتر است.»

وی افزود: «هر چند پول مازوت را قبل از دریافت، پرداخت می‌کنیم اما هر زمان قیمت مازوت افزایش پیدا می‌کند به شرکت‌های سیمانی گفته می‌شود که باید مابه‌التفاوت آن را پرداخت کنند؛ این بدان معناست که اگر شرکتی مدتی پیش مازوت را ۴۰۰ تومان خریداری کرده باشد و قیمت مازوت در حال حاضر به ۵۰۰ تومان رسیده باشد، شرکت خریدار باید ۱۰۰ تومان مابه‌التفاوت پرداخت کند.»

الوندیان ادامه داد: «در صنعت سیمان با وجود مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد، برای سال‌های آینده  سرمایه‌گذاری بعید به نظر می‌آید مگر آنکه قرار باشد قیمت‌ها آزاد شده و دستکاری در عرضه متوقف شود تا بورس کالا محل شفافی برای کشف قیمت باشد».

در قسمت دوم برنامه، ایرج موسوی مدیرعامل سیمان دشتستان گفت: «متاسفانه به ما اعلام شده که طی هفته‌های آتی دوباره شاهد قطعی‌های برق خواهیم بود؛ با این وضعیت ممکن است ما بسیاری از بازارهای صادراتی و داخلی خود را از دست بدهیم».

وی ادامه داد: «معمولا به واسطه مسافت کم‌تر، مازوت ما از پالایشگاه بندرعباس تامین می‌شد اما در سال جاری مجبور به خرید مازوت از شیراز شدیم که هزینه حمل بسیار سنگین ۷۰۰ تومانی را برای آن پرداخت می‌کنیم درحالی که قیمت گاز ۵۰۰ تومان است».

برچسب‌ها