فردای اقتصاد: پتروشیمی تندگویان با قرار گرفتن در لیست شرکتهای آلاینده همه ساله حداقل یک درصد از درآمدهای خود را مطابق بند ۷ماده (۳۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده به سازمان امور مالیاتی تسلیم میکند که با توجه به ملاحظات استانی هر منطقه، این شرکت تا کنون ۲ درصد از درآمدهای فروش خود را تحت عنوان مالیات بر صنایع آلاینده پرداخت میکرد. با بررسی طرحهای زیست محیطی این شرکت به نظر میتوان گامهای نهایی این شرکت را برای خروج از لیست صنایع آلاینده مشاهده کرد. این اقدامات منجر شده است تا کارشناسان پیشبینی کنند، با اجرایی طرحهای توسعه کیفی بخشهای مختلف این شرکت؛ این مدل مالیات در دو فصل ابتدایی ۱۴۰۱ با نرخ ۲درصد، فصل پاییز ۱.۵ و زمستان با نرخ یک درصد لحاظ شود.
به گزارش روابط عمومی پتروشیمی تندگویان، سید رضا قاسمی شهری، مدیرعامل پتروشیمی شهید تندگویان در بازدید مدیرکل دفتر بررسی و مقابله با آلودگیهای دریایی سازمان حفاظت محیطزیست استان خوزستان با اشاره به تمرکز بر بهبود کمی و کیفی تولید و کسب رکوردهای مختلف تولیدی در این مجتمع بر حرکت با سرعت مضاعف بهسوی صنعت سبز تأکید کرد.
در پروژههای مهم زیستمحیطی انجامشده در شرکت پتروشیمی شهید تندگویان بر بهبود کمی و کیفی تولید و کسب رکوردهای مختلف تولیدی تمرکز شده و همچنین تلاش بر آن است تا حرکت بهسوی صنعت سبز سرعت مضاعف بخشیده شود.
این اقدام پتروشیمی تندگویان میتواند گام مهمی در جهت فعال شدن معافیت مالیات سبز این شرکت شود؛ چراکه مدتی است موضوع حذف مالیات بر صنایع آلاینده این پتروشیمی به میان آمده است. مالیات بر صنایع آلاینده هر ساله با نرخ یک درصد وضع میشود.
پتروشیمی تندگویان تا کنون نزدیک به ۳۰ پروژه توسعهای و کیفی را در جهت خروج از لیست صنایع آلاینده پیش برده و میبرد.
انجام تعمیرات اساسی و بهبود کیفی بخشهای گوناگون این شرکت میتواند عملکرد کارخانه بر اساس استانداردها ارتقا بخشد، همچنین با توجه به جریمه ۵۰ میلیارد تومانی سالیانه آلایندگی زیست محیطی به سودآوری شرکت کمک خواهد کرد.
بار هزینهای مالیات بر صنایع آلاینده
قانون مالیات بر صنایع آلاینده در سال مالی گذشته نزدیک به ۳۵۰میلیارد تومان بر هزینههای این شرکت اضافه کرده بود؛ به همین دلیل وضعیت این شرکت در جهت پیشبرد پروژههای خود برای تایید استانداردهای زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. به گفته امین ملکزاده، رئیس مجتمع شرکت پتروشیمی شهید تندگویان از جمله مهمترین طرحهای موثر بر خروج این شرکت از صنایع آلاینده، سه طرح، ساخت و راه اندازی «بیو راکتور» تصفیه خانه مرکزی، لایروبی و بازسازی حوضچهها و دانهگیرهای واحد تصفیهخانه، بازسازی و نوسازی شبکه جمعآوری آبهای سطحی و فاضلاب در مجتمع تندگویان خواهد بود که با تخصیص بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی از سال ۱۳۹۷ آغاز شده اند. بنا بر گزارشهای مدیر این مجتمع پالایشگاهی، این پروژهها تا پایان نیمسال ۱۴۰۱ پیشرفت ۶۷ درصدی را پشت سر گذاشتهاند.
پیشبینی میشود، شرکت پتروشیمی تندگویان با اجرایی شدن ۱۰۰ درصدی این پروژهها به عنوان یکی از واحدهای سبز صنعت پتروشیمی معرفی شود. بنا بر برآوردهایی که مدیران این شرکت در بازههای مختلفی از سال جاری داشتهاند پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۱ بخش از پروژههای زیست محیطی این شرکت و در نهایت تا ۱۴۰۲ شاهد ورود این پتروشیمی به عرصه شرکتهای سبز باشیم.
تبادل نظر