پدرام پاک آیین، با اعلام این خبر اظهار داشت: شناسایی این مورد با همکاری بیمار که یک بانوی ۳۴ ساله است و خانواده او از طریق مشاهده ضایعات پوستی بیمار صورت گرفته است؛ بیمار که در اهواز سکونت دارد، بلافاصله قرنطینه شده و با تایید آزمایش های اولیه و نهایی در حال طی کردن دوره بیماری خود در منزل است.
وی با بیان اینکه بنا به اظهار دانشمندان ومتخصصان ، آبله میمونی، کشندگی بالایی نداشته و قابل درمان است، افزود: افرادی که در گذشته دور واکسن آبله را تزریق کردهاند تا حدود قابل توجهی نسبت به این بیماری مصونیت خواهند داشت.
علائم جدید آبله میمون متفاوت است
نوع ویروس آبله میمونی که در شیوع اخیر در آمریکا و کشورهای دیگر از خارج از آفریقا در حال چرخش است به دسته «آفریقای غربی» این ویروس تعلق دارد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است در شیوعهای گذشته این سویه ویروس حدود یک درصد از مبتلایان درگذشتهاند درحالیکه در موارد شیوع سویه دیگر ویروس به نام سویه «حوضه کنگو» میزان مرگ ومیر تا ۱۰ درصد رسیده است.
دانههای پوستی در آبله میمونی میتوانند شبیه به دانههای پوستی در آبله مرغان، تبخال یا سیفلیس باشد. در برخی از موارد این ضایعات پوستی بسیار دردناک است. برخی از بیماران در شیوع اخیر برای تسکین درد این ضایعات پوستی نیاز به تجویز دارو یا حتی بستری شدن در بیمارستان پیدا کردند.
در گروهی از بیماران نیز دانههای پوستی ناراحتی چندانی ایجاد نکردند و کارشناسان معتقدند که ممکن است خصوصیتی در سویه آفریقای غربی ویروس آبله میمونی باعث ایجاد بیماری خفیفتر بهوسیله آن نسبت به سویه «حوضه کنگو» شده باشد.
همچنین این نظریه مطرح شده است که شیوه در معرض قرارگیری افراد به ویروس آبله میمونی در چگونگی ظهور علائم تأثیر داشته باشد.
منبع: وبدا
تبادل نظر