این هلدینگ به عنوان یکی از بازوهای اقتصادی شرکت سرمایه گذاری غدیر در حوزه صنایع و معادن است که سهام آن به زودی در بورس با نماد "وکغدیر" عرضه خواهد شد.
ابوتراب فاضل مدیرعامل هلدینگ وکغدیر در جریان مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت تصریح کرد: مبنای این مجموعه در سال ۱۴۰۱ توسعه اکتشاف و معادن است و این شرکت توانسته رکورد حفاری ها را جا به جا کند.
وی با بیان اینکه وقتی شرکت را تحویل گرفته است هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کرده اند گفت: در فولاد آلیاژی دو کار اساسی کردیم، یکی از بهترین فولادهای ایران فولاد آلیاژی است. البته در آلیاژی به بالا دست نمی رویم. الان ۴۰۰ هزار تن کلاف را شروع کردیم که قرار است ۱۴ ماهه به ما تحویل دهند.
او با تاکید بر اینکه وکغدیر در سال جاری مبنای خود را بر اکتشاف و معدن گذاشته است عنوان کرد: راهبرد وکغدیر و سهام داران این بود که سراغ معدن برویم. قرار است در اردیبهشت ماه کلنگ احداث کارخانه طلا در جنگسر را بزنیم و در طلای خونیک که در بیرجند است رکورد حفاری را جابه جا کردیم. ما در ۵ سال آینده طلای اول ایران هستیم.
مدیرعامل شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن وکغدیر با تشریح عملکرد هلدینگ وکغدیر و شرکت های وابسته اعلام کرد که فغدیر تا قبل از پایان سال به بازار می آید و روند آن شتابان خواهد بود.
ابوتراب فاضل، در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن وکغدیر اظهار کرد: بسیار دوست داشتم که امسال مجمع مان با حضور سهام داران خرد برگزار شود و نمادمان در تابلو اصلی سازمان بورس عرضه شده است. ما تمام پروتکل هایی که برای ورود به بورس لازم بود را انجام دادیم. از حدود ۶ ماه پیش تا حالا فروژ و سیمان اردستان به عنوان عرضه اولیه آمدند و برای همین بورس ظرفیت بیشتری برای پذیرش نداشت.
او با بیان اینکه در هلدینگ وکغدیر ۷۰ هزار میلیارد تومان قیمت گذاری شده و تا پایان سال این نماد عرضه می شود. مطمئنا سال آینده مجمع مان با حضور سهام داران خرد برگزار می شود.
فاضل به تاریخچه شکل گیری هلدینگ وکغدیر اشاره کرد و گفت: شرکت هلدینگ صنایع و معادن وکغدیر در سال ۹۰ تاسیس شد و ۱۰۰ درصد سهام داران آن شرکت وکغدیر است. از سال ۹۹ که من به هلدینگ آمدم دومین این دومین مجمعی است که با این ترکیب مدیران برگزار می شود. شرکت در سال ۹۹ حدود ۳۳۰ میلیارد تومان سود تقسیم می کرد و سال ۱۴۰۰ این رقم به ۲۳۰۰ میلیارد تومان رسید و امسال هم با ۱۲۲ درصد به ۵۱۶۰ میلیارد تومان رسید. تمام نشست های مالی مان هم قابل دفاع است.
او ادامه داد: یک بخشی از این سود روند بازار بوده است اما این سود کاغذی نبوده است و شرکت مان کاملا پروژه محور است. Nav شرکت حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان بوده است با وجود اینکه نمادهای غیر بورسی مان کارشناسی درست نشده بود.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با مقایسه وکغدیر با نمادهای دیگر گفت: ما خودمان را با تاصیکو، و امید، و معادن و میدکو مقایسه می کنیم. از نظر سرمایه ما کمترین سرمایه را داریم ولی تا یک ماه آینده سرمایه مان به ۴ هزار میلیارد تومان می رسد. از نظر سود خالص رتبه سوم را داریم ولی در بازده دارایی های و بازده حقوق صاحبان سهام اول هستیم. در مجموع اقداماتی که کردیم برای ارتقا سودآوری بوده است. ما توانستیم از ظرفیت زنجیره فولاد در هلدینگ مان استفاده کنیم.
مدیر عامل هلدینگ وکغدیر تصریح کرد: تا قبل از پایان سال فغدیر به بازار سرمایه می آید، اگرچه بازار خراب بود ولی روندش را شتابان می بینیم و ۸ بهمن مجمع افزایش سرمایه فغدیر را خواهیم داشت. از سوی دیگر یک میلیون و ۵۰ هزار تن اسفنجی تولید می کنیم و ۴ میلیون تن پروژه گندله سازی داریم. در کنستانتره هم خیلی جلو هستیم و اصلا با ۵ ماه پیش قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به روند صعودی سودآوری این مجموعه گفت: هلدینگ غدیر در سال ۹۹ حدود ۳۳۰ میلیارد تومان سود تقسیم کرد و این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲۳۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و امسال نیز به رشد۱۲۲ درصدی دست پیدا کردیم و روند سودآوری شرکت صعودی است.
به گفته فاضل، ان ای وی (NAV) این هلدینگ امروز ۷۳ هزار میلیارد تومان است و در مقایسه با هلدینگ های مشابه (میدکو، تاصیکو، ومعادن، وامید و…) کمترین سرمایه و بیشترین سود را بدست آوردیم. همچنین در حوزه بازده دارایی رتبه اول را دارا هستیم.
وی اظهار داشـت: اهم اقداماتی که در راستای سودآوری انجام دادیم عبارتاند از فروش مناسب داخلی، تدوام صادرات و سودآوری، اجرای پروژههای گندلهسازی و کنسانترهسازی، افزایش نرخ فروش محصولات از ۸ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان به ۸/۹ درصد، پیشبرد پروژه طلا و مس جنگسر، پیشبرد پروژه طلای خونیک، تحول در پروژههای اکتشافی، برنده شدن در مزایده سنگآهن گزستان، اصلاح ساختار مالی شرکت و تقویت سرمایه انسانی.
مدیرعامل هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر افزود: در شرکت موتوژن امسال تقسیم سود کردیم و افزایش سرمایه نیز خواهیم داشت.
وی توضیح داد: موتوژن ظرفیت بسیار بالایی دارد و منتظر خبرهای بهتری از این شرکت هستیم.
مدیرعامل مجمع عمومی هلدینگ توسعه صنایع و معادن غدیر اظهار داشت: شرکت زاگرس مسسازان تنها جایی است که ما در آن به حوزه مس ورود پیدا کردیم و حفاریهایی را در آن منطقه انجام دادهایم که به ذخایر مسی قابل توجهی دست پیدا کردیم.
فاضل خاطرنشان کرد: به غیر از فولاد ما سراغ پروژههای غیر آهنی هم رفتیم و حتما در ۵ سال اینده حرف اول طلای ایران را میزنیم.
تبادل نظر