فردای اقتصاد - این رویداد با هدف ایجاد الگویی مناسب جهت بکار گیری فناوری های روز در کاهش هزینه های تولید بخش معدن و صنایع معدنی در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ شکل گرفت و موجب شد تا بستری مناسب برای حضور محققان کشور در زمینه پژوهش های صنعت سنگ آهن مهیا شود.
در این بین ۱۵۲ ایده طرح شد که به ۱۰ ایده برتر جایزه تعلق گرفت. به گفته ایمان عتیقی مدیرعامل معدنی و صنعتی گل گهر به دلیل سهم بالای شرکت گل گهر در زنجیره فولاد کشور و تنوع فناوری و قطعات خطوط تولید این شرکت در برنامه ریزی استراتژیک ۱۰ ساله خود جایگاه ویژه ای را به توسعه فناوری ها اختصاص داده است. وی دراین باره معتقد است که با حمایت شرکت ای دانش بنیان و ایجاد شرکت های جدید مبتنی بر فناوری های روز، می توان کاهش قابل توجهی در هزینه های تولید را تجربه کرد. وی از فراهم کردن بستری مناسب برای انجام تحقیقات در حوزه سنگ آهن در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر خبر داد و گفت : این حمایت ها سبب حضور چشمگیر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و استارت آپ های معدنی از سراسر کشور برای حل چالش های این صنعت شده است.
عتیقی خاطرنشان کرد:در سال جاری بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی به مبلغ ۴۵ میلیارد تومان در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در حال انجام است و ۲۵۰ نفر از نخبگان، اساتید دانشگاه ها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی در حال اجرای پژوهش های کاربردی با گل گهر هستند.
حضور پورابراهیمی در رویداد ایده های فناورانه گل گهر
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این به عقب ماندگی اکتشافات معدنی در ایران اشاره کرد و گفت :در حالی که در کانادا تاکنون ۵ بار پهنه های اکتشافی در این کشور مورد عملیات اکتشاف قرار گرفته؛ در ایران تنها در ۵ درصد از پهنه ها اکتشاف صورت گرفته است. وی پشنهاد کرد که اگر گل گهر در این حوزه نقش شتاب دهنده را داشته باشد می تواند به سودآوری خود و کاهش هزینه ها کمک کند.
توسعه زنجیره معدن با دانش بنیان ها
در همین راستا وجیه ا... جعفری، رئیس هیات عامل ایمیدرو، در مراسم اختتامیه رویداد توسعه ایده های فناورانه گل گهر ضمن بیان این مطلب گفت: امروز ذخایر مختلف معدنی در پهنه های کشور وجود دارد که نیازمند شناسایی دقیق با استفاده از دانش فنی و فناوری های جدید است.
وی افزود: همچنین، برای بهره وری مطلوب از ذخایر اکتشاف شده، باید به صورت بهینه و با کمترین قیمت تمام شده و درنتیجه بهره وری بالا، استخراج و فرآوری کنیم. به گفته جعفری، در این حوزه نیز نیازمند فناوری های جدید هستیم تا به جای مطرح شدن موضوع باطله، با استحصال مناسب، آن را به یک عنصر جدید و قابل استفاده در صنایع تبدیل کنیم.
این مراسم با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرعامل شرکت گل گهر و شماری از مدیران ارشد بخش صنعت و معدن و پژوهشگران شرکت های دانش بنیان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و... برگزار شد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهوری، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، وجیهالله جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو و حمیدرضا فولادگر رییس هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سخنرانان اصلی این آیین بودند.
در بخش جنبی این آیین نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان شرکت گل گهر و شرکتهای وابسته در حوزه ایدههای فناورانه با حضور مسوولان و میهمانان حاضر در مراسم افتتاح شد.
تبادل نظر