۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۰
توصیه عجیب به مردم درباره خرید پسته

محمد صالحی گفت: تفاوت پسته مرغوب در درشت بودن و ریز بودن آن است و کیفیت آن فرقی با هم ندارد.

گسترش نیوز: این‌طور نیست که پسته ریز نامرغوب باشد. افرادی که می‌خواهند پسته درشت و مرغوب داشته باشند هزینه بیشتری هم پرداخت می‌کنند.

این‌طور نیست که پسته ریز نامرغوب باشد. افرادی که می‌خواهند پسته درشت و مرغوب داشته باشند هزینه بیشتری هم پرداخت می‌کنند.این‌طور نیست که پسته ریز نامرغوب باشد. افرادی که می‌خواهند پسته درشت و مرغوب داشته باشند هزینه بیشتری هم پرداخت می‌کنند.از چند سال گذشته که پسته جهش قیمت را تجربه کرد دیگر بسیاری از افراد به سختی این قلم از آجیل را فراهم می‌کنند و برخی حتی از کاسه آجیل خود آن را حذف کردند. قیمت پسته چند روزی است که خبرساز شده است. پسته‌های ۱ میلیونی در بازار خودنمایی می‌کند و کام مردم را در نزدیکی عید تلخ کرده است. باید محاسبه کرد هر یک عدد پسته با پسته ۱ میلیون تومانی چقدر در می‌آید. قطعا امسال هم با وضعیت اقتصادی که وجود دارد این قلم بازهم از سبد خرید خانواده‌ها حذف می‌شود. پیرامون اخبار جدید و گرانی پسته با محمد صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن پسته به گفت‌وگو پرداخته است. با ما همراه باشید.

قیمت پسته تحت تاثیر از نرخ دلار

محمد صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن پسته پیرامون گران شدن قیمت پسته گفت: درحال‌حاضر ۹۰ درصد پسته ایران صادر می‌شود، قیمت این محصول به دلار وابسته است و به دلیل افزایش قیمت دلار در چند ماه اخیر به طبع قیمت پسته هم تغییر کرد.

وی در پاسخ به خبرنگار گسترش نیوز در خصوص اینکه پسته محصولی داخلی است، چرا باید نرخ آن با دلار محاسبه شود، خاطرنشان کرد: به این دلیل که بیشتر تولید پسته کشور صادراتی است. کشاورز محصول خود را که با مشکلات فراوان تولید می‌کند به کسی که با قیمت بیشتر خریداری می‌کند، می‌فروشد. کشاورزان با قیمت مشخص به تجار و فروشنده داخلی جنس خود را ‌می‌فروشد. بازار تجارت، بازار آزاد است و ما به کشاورز برای کنترل قیمت نمی‌توانیم بگوییم به چه کسی چه جنس خود را بفروشد.

رئیس هیات مدیره انجمن پسته افزود: کشاورز ۴۰ درصد زیر قیمت بازار به خریدار جنس را می‌فروشد و گرانی پسته که اخیرا در اخبار و شبکه‌های مجازی اعلام می‌شود توسط فروشنده‌ها صورت می‌گیرد.

سود خرده فروشان بیشتر از کشاورز است

صالحی اظهارکرد: ۵ درصد محصول کشاورزان به صورت دستچین و یک دست است. محصولات ارزان‌تر هم در بازار وجود دارد که از ارزان‌تر خریداری شده است. قیمت‌های ۱ میلیونی که اعلام می‌شود برای آن ۵ درصد پسته صادراتی و دستچین شده است؛ کشاورز با قیمت ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار تومان به خرده فروشان پسته خود را می‌فروشند که اگر قیمت‌های اعلام شده واقعی باشد یعنی خریداران حداقل ۱۶۰ درصد به روی قیمت خریداری شده سود می‌برند.

پسته‌های ریز برای خرید به صرفه‌تر است

وی در رابطه با پسته‌های قیمت مناسب در بازار ادامه داد: تفاوت پسته مرغوب در درشت بودن و ریز بودن آن است و در کیفیت آن فرقی با هم ندارد. این‌طور نیست که پسته ریز نامرغوب باشد. افرادی که می‌خواهند پسته درشت و مرغوب داشته باشند هزینه بیشتری هم پرداخت می‌کنند. در بازار خشکبار، پسته ۴۰۰ هزار تومانی هم وجود دارد اما سایز آن کمی ریزتر است. حتی خودمان هم بیشتر از پسته‌های ریز استفاده می‌کنیم.

صالحی در ادامه گفت: در بازار پسته قیمت‌ها متفاوت است. افراد با هر بودجه‌ای که دارند، می‌توانند پسته خریداری کنند. همانطور که در ابتدا گفتم تفاوت تنها در اندازه آنها است نه کیفیت! مردم برای خرید حق انتخاب دارند.

قیمت پسته تغییر نمی‌کند

این مقام مسئول ضمن بیان میزان تقاضا در بازار اعلام کرد: توان خرید در میان مردم کاهش یافته است به همین دلیل تقاضا داخلی کاهش یافته است و بازار شب عید مانند سال‌های گذشته نیست. نسبت به ۴، ۵ سال گذشته وضعیت بازار بسیار اسفناک شده است. قیمت‌های موجود در بازار قیمت شب عید است و به نظر نمی‌رسد تغییری داشته باشد.

صالحی در پایان گفت: زمانی پسته ایران رتبه اول در دنیا را داشت اما اکنون در رتبه دوم است که با رتبه سوم هم برابری می‌کند. به همین دلیل تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد تقاضا کاهش یافته است. وضعیت صادرات هم کاهش پیدا کرده است درحال‌حاضر عرضه و تقاضا در صادرات با هم برابری می‌کند.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات کاربران

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 20
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یار IR ۰۵:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    مثل گوشت نمی‌خریم و‌نمیخوریم