۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۴
مدیریت بازار سیب‌زمینی در دست کیست؟

تولید و صادرات سیب‌زمینی در حالی این روزها درگیر مشکلات متعددی است که قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو از تغییر متولی زنجیره بازار سیب‌زمینی خبر داده است.

فردای اقتصاد: قائم‌مقام دبیر شورای گفت‌وگو از واگذاری کل زنجیره بازار سیب‌زمینی کشور به بخش خصوصی خبر داد. صدوشانزدهمین نشست شورای گفت‌وگو که آخرین نشست این شورا در سال ۱۴۰۱ بود به مسائل حوزه کشاورزی اختصاص داشت. حسین سلاح‌ورزی، قائم مقام دبیر شورای گفت‌وگو و نایب‌رئیس اتاق ایران در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» مشکلات ناشی از تغییر عوارض صادراتی سیب‌زمینی از ۱۲ به ۷۰درصد را یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست عنوان کرد و گفت: در این باره به مجموعه اقدامات صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای گفت‌وگو اشاره و پیشنهادهایی مطرح شد. در چارچوب همین پیشنهادها، سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهادکشاورزی از واگذاری مدیریت بازار سیب‌زمینی به انجمن ملی خبر داد.

بر اساس اظهارات او، با این واگذاری، مدیریت کل بازار از تولید، تامین و حتی در صورت نیاز، واردات این محصول باید با برنامه‌ریزی و مدیریت انجمن ملی سیب‌زمینی صورت گیرد، البته چنانچه در این فرآیند اختلال یا مشکلی پیش بیاید، وزارت جهادکشاورزی ورود کرده و تنها با تعیین عوارض، بازار را کنترل می‌کند.

مشکلات ناشی از دریافت نیم درصد عوارض صادرات آب مجازی از محصولات کشاورزی و صنایع غذایی و پیگیری اصلاح این بند در لایحه بودجه ۱۴۰۲ موضوع دیگری بود که بر اساس اظهارات سلاح‌ورزی در این نشست مطرح شد. او درباره نتیجه بررسی و تصمیم اعضای شورا در این رابطه به تشکیل کمیته‌ای تخصصی با حضور نماینده اتاق ایران خبر داد و گفت: در بودجه ۱۴۰۲ میزان عوارض را بین نیم تا سه درصد تعیین کردند؛ اما مقرر شده وزارت جهادکشاورزی درباره فهرست محصولات آب‌بر، متولی و شاخص‌های آب‌بر بودن محصولات نیز تصمیم‌گیری کند که با تصویب اعضای شورای گفت‌وگو و استقبال وزیر جهادکشاورزی مقرر شد این تصمیم‌گیری در قالب یک کمیته تخصصی صورت گیرد و در آن به الگوی کشت نیز توجه ویژه‌ای شود.

افزایش قیمت گندم صنف و صنعت، چالش دیگری بود که سلاح‌ورزی به آن اشاره و تصریح کرد: این موضوع در صدویازدهمین نشست شورا نیز مطرح شد و اعضا به چند مصوبه درباره آن رسیدند که یکی از این موارد بررسی امکان یکسان‌سازی نرخ نان سنتی و صنعتی بود که طبق آنچه در این جلسه شورا عنوان شد، موضوع یکسان‌سازی در دستورکار دولت نیست.

نایب‌رئیس اتاق ایران مسائل ناشی از قیمت‌گذاری و امتیازات خاص در بخش کشاورزی را موضوع دیگر این نشست عنوان کرد که بر اساس آنچه گفته شد، بررسی ویژه این موضوع با هدف جلوگیری از عمیق‌تر شدن مشکلات یا تسری چالش امروز در تامین برخی نهاده‌های دامی مانند کنجاله سویا به دیگر کالاهای اساسی، در دستور کار شورای گفت‌وگو قرار گرفت.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربیننده‌ترین‌ها

پربیننده‌ترین‌ها از دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار دیگر رسانه‌ها

آخرین اخبار