۲ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۹
۶ مقصد هیجان‌انگیز برای سفر نوروزی

در ایران مناطق بکر زیادی وجود دارد که هنوز در عکس‌ها چندان حضور ندارند و باید خودت بروی و کشفشان کنی.

برنا: دنیا پر شده از جاهای توریستی و گردشگری که عکس‌های زیادی از آنها وجود دارد و جای سوزن انداختن ندارند؛ اما خیلی‌ها هم مشتری این جاهای توریستی نیستند و می‌خواهند به جاهای بکر و دست نخورده سفر کنند، جاهایی که هنوز رنگ و روی شهری به خود نگرفته‌اند و از سرو صدا و حضور خیل عظیم گردشگران در آنها اثری نیست. اگر میخواهید با اماکن بکر گردشگری ایران آشنا شوید با برنا همراه شوید.

۱-جنگل پاسند بهشهر

در ایران جنگل‌های بکر زیادی هست که در گوشه و کنار ایران پراکنده شده‌اند و جنگل پاسند در بهشهر یکی از آنهاست. راه رسیدن به پاسند رفتن به بهشهر در استان مازندران است، شهری که با ساری ۵۲ کیلومتر فاصله دارد و بر سر راه کردکوی در استان گیلان واقع شده. جنگل پاسند که بیشتر وقت‌ها مه‌ای آن را پوشانده زیاد از بهشهر دور نیست و نرسیده به بهشهر و در کنار روستای پاسند قرار گرفته. اگر به این منطقه رفتید از دیدن آبشار پلکانی اسپه او هم که همان نزدیکی‌ست غافل نشوید.

مسیر دسترسی: چند کیلومتر به بهشهر مانده تابلوی روستای پاسند را می‌بینید. در سمت راست جاده گرگان – ساری در نخستین بریدگی جاده دور زده و بعد از گذر از ورودی روستا از ورودی دوم به جنگل پاسند می‌رسید.

۲- دهکده زراس خوزستان

در تابستان به خاطر گرمای هوا نمی‌شود به خوزستان سفر کرد ولی پاییز که بیاید فصل سفر به جنوب هم از راه می‌رسد. همه جای جنوب گرم و خشک نیست و در دلش مناطق سرسبزی هم وجود دارد؛ مثل دهکده زراس در شمال دریاچه کارون ۳ و در فاصله ۱۴ کیلومتری جنوب شهر دهدز. این دهکده با آب و هوای خشک خوزستان چندان میانه‌ای ندارد، سرسبز است و بین کوه و جنگل‌های بلوط دریاچه‌ای آبی‌رنگ پهن شده که می‌شود در آن قایق‌سواری و ماهیگیری هم کرد.

مسیر دسترسی: دهکده تفریحی زراس واقع در ۱۴ کیلومتری جنوب شهر دهدز و به فاصله ۳۹ کیلومتری از سد کارون سه قرار گرفته.

۳-دریاچه فراخین نوشهر

جاده چالوس برای خیلی از ما جاده خاطره‌انگیزی‌ست که بعد از گذشتن از پیچ و خم‌هایش به جاهای قشنگ زیادی رسیده‌ایم. دریاچه فراخین هم در همین جاده قرار گرفته. از قلب جنگل می‌گذرید و ناگهان دریاچه‌ای جلویتان می‌بینید که حیرت‌انگیز و اسرارآمیز است. دریاچه فراخین که بیشتر شبیه تالابی جنگلی‌ست تا دریاچه، بعد از روستای ویسر در نوشهر واقع شده و به روستای کندلوس هم خیلی نزدیک است.

مسیر دسترسی: از جاده چالوس حرکت کنید. بعد از گذشتن از مرزن آباد، در سمت راست جاده کمربندی چالوس به نوشهر، جاده‌ای فرعی‌ست که تابلوی دیزی‌سرای آذربایجان در کنارش قرار دارد. مسیر را ادامه دهید تا به روستای دلسم و بعد از آن روستای ویسر برسید. این جاده را ادامه بدهید تا به یک جاده خاکی معدنی برسید.

 بعد از گذشتن از رودخانه‌های کم عمق جاده‌ای خاکی که حدود ۴۰ کیلومتر است شما را به دریاچه فراخین می‌رساند. قبل از آن ۵ دوراهی در پیش رو دارید. دو تای اول را به سمت راست (تابلو به سمت کجور)، سومی را به سمت چپ، چهارمی را به سمت راست و دوراهی پنجم مسیر سمت چپ را انتخاب کنید.

۴-رامیان گلستان

بیشتر ما گلستان را با جنگل‌ ملی‌اش یا جنگل ناهارخورانش می‌شناسیم، اما در ۷۶ کیلومتری مرکز استان یعنی گرگان شهرستان رامیان واقع شده، جایی که به جنگل سرسبز گلستان معروف شده. رامیان سرسبز است و اسب‌های وحشی و جنگل‌های مه گرفته تصویری رویایی از آن ساخته. در سفر به رامیان دیدن قلعه موران یا ماران را که در ۱۲ کیلومتری جنوبش قرار گرفته، چشمه گل رامیان در ۵ کیلومتری آن، چشمه سرخ و آبشار اولنگ را هم نباید از دست داد.

مسیر دسترسی: اگر از سمت تهران راهی شده‌اید، باید از جاده هراز یا فیروزکوه مسیر شمال را در پیش گرفته و بعد از ساری و گرگان جاده را به سمت آزاد شهر برانید. ۳۵ کیلومتر بعد از علی آبادکتول و ۱۰ کیلومتر قبل از آزادشهر به پلیس راه رامیان می‌رسید. باید جاده را به سمت راست یا همان خروجی رامیان بپیچید تا بعد از پنج کیلومتر به شهر رامیان برسید.

۵-دره نی گاه لرستان

کمی از شمال ایران فاصله بگیریم و برویم سمت لرستان. دره نی گاه یکی از جاهای دیدنی و بکر ایران است که از حدود ۶ کیلومتری دریاچه گهر شروع و به روستای « تی» می‌رسد. قشنگی دره به شکل صخره‌ها و رودخانه‌ایست که از وسطش می‌گذرد. رودخانه سفیدآب حدود ۵۰۰ متر در این دره جریان دارد و آبشارهای مختلف در گوشه و کنار و دشت وسیعی که پیش چشممان قرار دارد، ما را به کل از زمان و مکان فارغ می‌کند.

مسیر دسترسی: به دورود لرستان که رسیدید از میدان امام رضا که میدان اصلی شهر است به سمت روستای امام زاده پیرعبدالله بروید و از آنجا به سمت روستای تی ادامه مسیر بدهید. روستای تی ابتدای دره نی گاه است.

۶-ییلاق دشت النزه گیلان

بی‌راه نیست اگر بگوییم استان گیلان بیشتر مناطق سرسبز و کمتر شناخته شده ایران را در خودش جای داده. ییلاق النزه در منطقه مرکزی ییلاقات شاندرمن هم یکی از آنهاست که خیلی بکرتر از ماسال است. در کنار این ییلاق آبشاری با بیش از ۱۵ متر ارتفاع به اسم واشیار قرار دارد که خیلی شبیه تنگه واشی‌ نزدیک تهران است.

مهمترین ویژگی ییلاق النزه چشمه‌های فراوان این ییلاق است که به گفته خیلی‌ها بیشترین تعداد چشمه را در کل ییلاقات ماسال و شاندرمن دارد. دشت النزه خیلی بزرگ و سرسبز است و از هر طرف کوه‌ها احاطه‌اش کرده‌اند.

مسیر دسترسی: شروع جاده شاندرمن-النزه از میدان شهدا شهر شاندرمن شروع می‌شود. شاندرمن در ۵۵ کیلومتری رشت و ۵ کیلومتری ماسال قرار گرفته. از سمت چپ میدان ادامه مسیر بدهید. مسیرتان سرسبز است و پوشیده از مزارع و جنگل. ﺑﺮای رﺳﯿﺪن ﺑﻪ دﺷﺖ اﻟﻨﺰه ﺑﺎﯾﺪ از روﺳﺘﺎﻫﺎ ﯾﺎ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺑﯿﺘﻢ، اوﻟﻢ، ﮔﺴﮑﻤﯿﺠﺎن، ﺷﻬﯿﺪ ﺣﺴﺮﺗﯽ ﻣﻌﺎف، ﭼﭙﺮود، اﺳﺘﻪ ﺳﺮ، ﺑﻮﺳﺘﻮن ﮔﺎه، ﺑﺮزف، ﺧﺸﺖ ﺧﻮار، ﭼﺎی ﺧﺎﻟﻪ، ﺳﺒﻞ ﺧﻮار و ﺳﻨﻔﯿﻪ بگذرید. ﺑﻌﺪ از ﺳﻨﻔﯿﻪ ﺑﻪ دﺷﺖ اﻟﻨﺰه ﻣﯽ رﺳﯿد.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha