۲۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷
محرک موج بعدی صعود بورس چیست؟

در برنامه زنگ پایان یکشنبه همراه با نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی روند جاری بازار سهام، مولفه‌های تاثیرگذار و چشم‌انداز آتی آن با توجه به شرایط موجود پرداختیم.

فردای اقتصاد: در برنامه زنگ پایان یکشنبه همراه با نوید قدوسی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی روند جاری بازار سهام، مولفه‌های تاثیرگذار و چشم‌انداز آتی آن با توجه به شرایط موجود پرداختیم. وی در ابتدا به ارزیابی شرایط روز بازار سرمایه پرداخت و اعتقاد داشت: در  بورس امروز شاهد اقبال بیشتر به سهام کوچک بودیم و به نظر می‌رسد نقدینگی در حال حرکت به سمت گروه‌های کوچکتر بازار است. از جنبه ارزندگی نیز بازار سهام مانند گذشته ارزان نیست و یک استراحت زمانی در کنار اخبار مثبت بنیادی در صنایع مختلف برای موج بعدی صعود بورس نیاز است.

او در ادامه به ارزیابی اثر کاهش احتمالی نرخ ارز بر بورس تهران پرداخت و گفت: کاهش احتمالی نرخ ارز در حدود ۱۰ درصد نمی‌تواند تاثیر منفی قابل توجهی بر بازار سهام داشته باشد؛ با نگاهی به روند هیجانی افزایش نرخ دلار در زمستان به دلیل تنش‌های سیاسی و اجتماعی و عدم واکنش بورس به این موضوع می‌توان دید که رفته رفته و با کاهش ریسک‌های سیستماتیک که به تثبیت نرخ دلار منجر شد ن تنها بازار واکنش منفی به این موضوع نشان داد بلکه مقدمه‌ای برای آغاز یک دور صعودی پرقدرت برای بورس تهران شد. در کنار این موضوع باید توجه داشت که نرخ دلار برای شرکت‌های مختلف پایینتر از نرخ دلار آزاد است و قیمت در بازارهای مالی صرفا براساس نرخ دلار و سودسازی ارزیابی نمی‌شود بلکه متغیرهایی تعیین‌کننده p/e نیز تاثیر به سزایی بر قیمت سهام دارد.

قدوسی در ادامه دلایل اقبال سهامداران به نماد کوچک را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: می‌توان دلیل این موضوع را در سه مورد بررسی کرد، در ابتدا اینکه احتمال قیمت‌گذاری دستوری دولت در صنایع بزرگی که نهاده‌های خود را از داخل تامین کرده و فروش محصولات آن‌ها براساس نرخ دلار آزاد بوده، افزایش یافته است. پس از آن می‌توان به این نکته اشاره کرد که سهام بزرگ در رشد اخیر بورس، افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند و همین موضوع تعداد فروشنده‌ها را در این نمادها افزایش داده است و سرمایه‌ها را به سمت شرکت‌های کوچکتر که دخالت‌های دولتی کمتری داشته و از رشد اخیر بورس جامانده‌اند، جذب کرده است. به عنوان دلیل آخر نیز می‌توان به احتمال زیاد دریافت افزایش نرخ در شروع سال ۱۴۰۲ برای شرکت‌های کوچک به ویژه در صنعت غذا و قندوشکر اشاره کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که چرا بازار سرمایه باید اصلاح زمانی داشته باشد؟ عنوان کرد: در حال حاضر شاهد ورود نقدینگی و تقاضا به بازار هستیم و همین موضوع با وجود تعداد زیاد عرضه‌کننده اجازه کاهش قابل توجه بورس را از لحاظ قیمتی به بازار نمی‌دهد چراکه بازار سهام در حال حاضر وضعیت نگران‌کننده‌ای ندارد و احتمال ریزش در آن کم است. اما در سمت مقابل امکان رشد بیشتر بازار نیز در دسترس نیست و رشد بعدی بورس نیازمند محرک خبرهای بنیادی درست برای شرکت‌هاست.

برچسب‌ها

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha