۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹
فولاد سنگان، محور توسعه متوازن در شمال شرق کشور

با سرمایه گذاری فولاد سنگان و به منظور توسعه پایدار منطقه شمال شرق کشور، کلنگ شروع عملیات اجرایی احداث، بهره برداری و نگهداری تاسیسات فاضلاب شهر تایباد به زمین زده شد.

به گزارش فردای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی فولاد سنگان، علی امرایی، مدیر عامل شرکت در مراسم کلنگ زنی  شروع عملیات اجرایی احداث، بهره برداری و نگهداری تاسیسات فاضلاب شهر تایباد، گفت: شرکت فولاد سنگان بزرگترین کارخانه صنعتی در شرق کشور است که وظیفه تامین مواد اولیه بزرگترین فولاد ساز خاورمیانه (فولاد مبارکه) را بر عهده دارد که به تنهایی حدود ۵۰ درصد تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به توسعه شمال شرق کشور و اهمیت این موضوع افزود :یکی از دلایل و اهداف احداث این کارخانه، توسعه شمال شرق کشور بوده است که با احداث این کارخانه هم اکنون شاهد اشتغال زایی بیش از ۲۲۰۰ نفر بصورت مستقیم و۶۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم هستیم و با بهره برداری از طرح های توسعه ای در این منطقه طی سه سال آینده، شاهد افزایش ظرفیت اشتغالزایی دو هزار نفری دیگر خواهیم بود.

امرایی با اشاره به اهمیت توسعه متوازن در منطقه تصریح کرد: کمربند توسعه متوازنی را در استان خراسان رضوی در نظر گرفته ایم که به شرط وجود پتانسیل در نقاط مختلف، این توسعه پایدار و متوازن با اجرای طرحهای توسعه ای فولاد سنگان برقرار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون حوزه های مسکن، نیروگاه بادی، کارخانه کنسانتره سازی وگندله سازی و … پروژه هایی را در دست احداث و توسعه داریم تا با راه اندازی این قبیل پروژه ها، شاهد توسعه همه جانبه در استان خراسان رضوی باشیم.

مدیرعامل فولاد سنگان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه عمل به مسوولیت های اجتماعی گفت : بطور قطع اقدامات صورت گرفته توسط شرکت فولاد سنگان، این نکته را نشان می دهد که مسوولیت اجتماعی یک باور نهادینه شده در فولاد سنگان است و به جرات می توان گفت یکی از سرآمدان حوزه مسوولیت های اجتماعی در استان خراسان رضوی و کشور هستیم.

وی در مورد میزان مصرف اب در کارخانجات فولاد سنگان و اهمیت بازچرخانی و صرفه جویی آن افزود : فولاد سنگان، در خصوص انتقال آب دریای عمان به استان خراسان رضوی سرمایه گذاری بزرگی کرده است و شرکت فولاد مبارکه در راستای حمایت از زیر مجموعه خود و تعهدات اجتماعی بخشی از سهام این پروژه را داراست.

امرایی ادامه داد : میزان مصرف آب در کارخانه های فولاد سنگان به دلیل بازگردانی ۸۵ درصدی آب به چرخه تولید از استانداردهای موجود پایین تر است.

وی گفت: حتی میزان آب مورد نیاز کارخانه با اجرای طرح های توسعه ای این شرکت، نصف میزان آبی است که از دریای عمان به منطقه منتقل می شود.   امرایی با اشاره استراتژیک بودن این پروژه افزود این مگاپروژه، به سرعت در حال پیشرفت است و تا سه سال آینده، آب دریای عمان به سرزمین خراسان خواهد رسید.

مدیرعامل فولاد سنگان در ادامه این رویداد با اشاره به ارزآوری صنعت فولاد در سال گذشته، تصریح کرد: میزان ارزآوری صنعت فولاد کشور در حوزه صادرات حدود ۶ و نیم میلیارد دلار بود و در مقابل، میزان مصرف آب در زنجیره تولید فولاد کمتر از نیم درصد از کل مصرف را تشکیل می دهد. در حالی که بخش کشاورزی بیش از ۷۵ درصد آب کشور را مصرف می کند و به نسبت آب مصرفی، در مقایسه با صنعت فولاد در میزان ارزآوری در مراتب پایینی قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد : فولاد سنگان، بیشترین مشارکت را در خروج خراسان رضوی از بن بست و چالش کم آبی داشته است و این را مسوولیت خود در قبال مردم می دانیم.

امرایی با اشاره به تاثیر زیست محیطی پروژه تصفیه پسآب شهر تایباد افزود؛ این پروژه از نظر زیست محیطی برای فولاد سنگان از اهمیت بالایی برخوردار است و می تواند به رشد، توسعه و آبادانی این منطقه کمک کند.

در ادامه این مراسم، جلیل رحیمی جهان آبادی، نماینده مردم تایباد، تربت جام، باخرز و صالح اباد در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره مشارکت شرکت فولاد سنگان در پروژه فوق گفت : توسعه پایدار از موضوعات بسیار با اهمیت در پیشرفت جوامع است و رکن اصلی این موضوع زیست شرافتمندانه مردم است و به میزان توسعه در صنایع و دیگر حوزه های کاری، وظیفه داریم پیشرفت و توسعه را با زیست انسانی توامان کنیم.

وی در مورد نحوه اجرای  پروژه  فوق افزود : با برگزاری جلسات مختلف و اظهار نظر کارشناسان این حوزه، عملیات اجرایی تصفیه خانه و فاضلاب شرکت فولاد سنگان در شهر تایباد یکی از بهترین پروژه ای فولادی کشور است و با اجرایی شدن این پروژه، شاهد پیشرفت در منطقه سنگان خواف و البته توسعه اشتغال زایی و ارتقای طرح زیست محیطی و فاضلاب در شهر تایباد خواهیم بود.

عملیات احداث، بهره برداری و نگهداری از تاسیسات فاضلاب شهر تایباد به روش بیع متقابل با مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در حالی از ۱۱ خرداد ماه شروع به کار کرد که ایجاد تصفیه خانه فاضلاب به ظرفیت ۱۴ هزار مترمکعب در شبانه روز، احداث خط انتقال و شبکه جمع آوری به طول ۹۸ کیلومتر، نصب انشعاب فاضلاب به میزان ۱۵ هزار فقره است که سرمایه گذار این طرح عظیم زیست محیطی در منطقه شمال شرق کشور، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان است و شرکت آب و فاضلاب استان خراسان رضوی به عنوان سرمایه پذیر این پروژه است.

مراسم یاد شده با حضور ائمه جمعه تشیع و تسنن، نماینده مردم تایباد، تربت جام، باخرز و صالح اباد در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل فولاد سنگان، فرماندار و جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی شهر تایباد، نماینده آب و فاضلاب استان خراسان رضوی و مردم خون گرم شهر تایباد در سالن مفاخر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر برگزار شد.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha