فردای اقتصاد - تنها چند ماه از افزایش قابل توجه تعرفه اینترنت ثابت و سیار و حذف بستههای اینترنت بهصرفه اپراتورها میگذرد. با اینحال به تازگی رئیس سازمان تنظیم مقررات مجددا از لزوم افزایش تعرفه ارتباطات سیار سخن گفته و تاکید کرده است که چنانچه وضعیت تعرفه شبکه موبایل به همین روال ادامه پیدا کند در آینده نزدیک شاهد افت شدید ارتباطات در کشور خواهیم بود. به نظر میرسد یکی از اهداف انجام این تغییر، انتقال تقاضای موجود بر شبکه موبایل به شبکه ارتباطات ثابت است. این درحالی است که عمدتا به دلیل کیفیت پایین اینترنت ثابت، کاربران ناچار به انجام کارها از طریق شبکه موبایل میشوند.
صادق عباسی شاهکوه ، رییس رگولاتوری در آیین افتتاح پروژههای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در یکسال اخیر مصرف دیتا در شبکه همراه حدود ۹ درصد افزایش یافته و سرعت دسترسی به طور متوسط از ۹ مگابیت به بالای ۱۰ مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است. مصرف اینترنت ثابت نصف دیتا شبکه موبایل است. این روند در دنیا دقیقا برعکس ایران است و در شبکه اینترنت ثابت وضعیت مناسبی نداریم. اگر وضعیت تعرفه شبکه موبایل به همین روال ادامه پیدا کند در آینده نزدیک شاهد افت شدید ارتباطات در کشور خواهیم بود.
وی افزود: در یک سال گذشته روی شبکه موبایل ۷۰۰ سایت روشن روی فرکانس ۲۳۰۰ داشتیم و امیدواریم تا پایان سال جاری به ۳۰۰۰ برسد و همین حالا ۱۰۰ سایت ۵G فعال در کشور داریم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات دلیل اصلی افت کیفیت اینترنت را عدم سرمایهگذاری در زیرساختهای مخابراتی دانست و گفت: باید این شبکه به سرعت بازسازی شود. طبق پیگیریهای انجام شده در دولت سیزدهم برای ارتقای سرعت و کیفیت شبکههای ثابت و سیار راهاندازی کامل پروژه فیبر نوری نقاط است. طبق مصوبه دولت اپراتورها باید ۸ درصد از درآمد خود را برای توسعه شبکه فیبر نوری نقاط اختصاص یافته است. این اظهارات درحالی مطرح شده است که بسیاری از کاربران و مدیران سابق بخش ارتباطی کشور این ادعا را رد میکنند و معتقدند که بخش اصلی مشکلی که این روزها کاربران در شبکه مشاهده میکنند، ناشی از اختلال عمدی است. رییس سازمان فناوری اطلاعات دوره گذشته، تاکید کرد که با همین زیرساختها، شبکه توانست پاسخگوی نیاز قابل ملاحظه برگزاری کلاسهای درس در دوران کرونا باشد. چطور حالا که مصرف آن بخش حذف شده، زیرسختها پاسخگوی کاربران نیستند؟
در مجموع مدتی است که وزیر ارتباطات در صحبتهای خود تاکید میکند که چنانچه پروژه فیبرکشی تکمیل شود، وضعیت شبکه ارتباطی کشور بهبود قابلتوجهی مییابد. در همین راستا، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رویداد بیان کرد: هشت اپراتور فعالیت خود برای راهاندازی پروژه فیبر نوری در ۱۶ شهر را آغاز کردهاند. قصد داریم تا پیش از آغاز جامجهانی فوتبال جزیره کیش را به طور کامل به شبکه ۵G و فیبر نوری مجهز کنیم.
عباسی شاهکوه عنوان کرد: البته بخش عمده پروژههای کلان ارتباطات ترغیب مردم به استفاده از شبکه فیبر نوری است و با سوبسیتهایی که در نظر گرفتهایم امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ بیش از بیست میلیون فیبر نوری در اختیار خانوادههای ایرانی قرار گیرد.
منبع: خبرگزاری مهر
تبادل نظر