۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۵
راهکارهای تامین مالی در صنعت فولاد

نشست تخصصی تامین مالی در صنعت فولاد در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی با حضور مدیرعامل گروه مالی صبا تامین و مدیرعامل شرکت‌ سنگ آهن مرکزی ایران به عنوان سخنرانان اصلی برگزار شد.

به گزارش فردای اقتصاد :در ابتدای این نشست ابتدا سیدمحمد جواد میرطاهرمدیرعامل گروه مالی صبا تامین مروری بر طرح توسعه صنعت فولاد، چشم انداز ۱۴۱۰و تامین سرمایه موردنیاز آن داشت. وی عنوان کرد: بیشترین تامین مالی صنعت فولاد از طریق بازار سرمایه ۱۳.۴ همت بوده است و ایجاد امکان پذیره‌نویسی اوراق برای صبا تامین به عنوان سهامدار عمده سنگ آهن مرکزی و تاصیکو ضروری به نظر می‌رسد و از این جهت تامین مالی بخش زنجیره فولاد برای صبا تامین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
وی در ادامه به بررسی آمار تولید و سود صنعت فولاد پرداخت و گفت: این صنعت ۱۵۲۱۵ میلیارد دلار درآمد داشته است و حاشیه سود ۳۱ درصدی برای این صنعت وجود دارد همچنین۱.۷ میلیارد دلار سود، انباشته در صنعت فولادی کشور وجود دارد. از طرف دیگر افزایش سرمایه برای احداث ۵۵ میلیون تن فولاد در افق  ۱۴۰۴ حدود ۱۰ میلیارد دلار است. تولید فولاد در کشور همواره زیر ظرفیت اسمی بوده است و عمده دلیل این موضوع به حوزه تامین مالی برمی‌گردد.
میرطاهر خاطرنشان کرد: اصلاح زیر ساخت‌های صنعت فولادبرای رسیدن به تولید ۶۶میلیون تن در افق ۱۴۱۰ حدود ۲۴.۵ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد که با توجه به منابع موجود حدود ۱۴ میلیارد دلار کسری خواهیم داشت. صنعت فولاد همواره جز صنایع پربازده بوده است که ارزآوری قابل توجهی داشته اما به دلیل عدم سرمایه‌گذاری مناسب توسعه‌ای سهم تامین مالی از طریق بازار پول سرمایه بسیار پایین بوده است و منابع بانکی ۵ درصد منابع بازار سرمایه ۶ درصد از این تامین مالی را تشکیل داده اند.
او راه حل‌های مناسب برای رسیدن به اهداف افق ۱۴۱۰ را به ترتیب جذب و آموزش نیروی متخصص تامین مالی، ایجاد بستر در تامین در شرکت‌ها، فرهنگ‌سازی و آموزش تامین مالی به مدیران صنعت فولاد و استفاده از ظرفیت موجود شرکت‌های دارای تخصص تامین مالی در صنعت فولاد دانسته که صبا تامین به عنوان بازوی تخصصی می‌تواند به شرکت‌های فولادی در تحقق این موارد کمک کند
در صورت اجرای مناسب این موارد می‌توان به اهداف سند توسعه فولاد دست‌یافت و از سمت دیگر به افزایش تولید ناخالص داخلی و اشتغال نیز کمک خواهد شد و با ارزآوری مناسب در این صنعت امکان توسعه زیرساخت‌های ملی نیز ایجاد خواهد داشت.
در ادامه این نشست حمیدیان مدیرعامل شرکت‌ سنگ آهن مرکزی ایران عنوان کرد: با کسری در حوزه  تامین مالی در صنعت معدن و فولاد مواجه هستیم که در حدود ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و متناسب با فرصت زمانی ورود این پول به صنعت این رقم متفاوت است. در صورتی که پتانسیل‌های این حوزه به درستی توسط بازارهای مالی شناسایی شود هردو بخش منتفع خواهند شد. سهم معدنی ‌ها از تامین مالی از طریق اوراق ۲ درصد و صنعت فولاد ۷ درصد است در حالی که در ۴ سال اخیر با وجود تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری‌های کلیدی در این صنعت حدود ۱۳ درصد از صادرات کشور را این بخش تشکیل می‌دهد و باید به متناسب‌سازی این ارقام توجه شود.
وی در ادامه به این سوال پاسخ داد که چرا افزایش سهم بخش معدن و فولاد از بازار مالی و ارتقا جایگاه این صنعت در اقتصاد اتفاق نمی‌افتد؟ و گفت: به عنوان مثال تا این لحظه شرکت سنگ آهن مرکزی در بورس به دلایل مختلف عرضه نشده است و بازارگردان و صنعت مالی نسبت به این موضوع پیگیر نبوده‌اند و همچنین از سوی فعالین این صنعت نگاه سنتی در حوزه ابزارهای تامین مالی وجود دارد و نیازمند مطالعه جمعی در این حوزه هستیم. نکته دیگر شناخت بازیگران اصلی حوزه معدن و فولاد است
و هیج شناختی از پتانسیل‌های سودآوری و اهمیت  این حوزه وجود ندارد و باید به این مورد توجه ویژه‌ای شود.
وی تاکید کرد: روند کند تامین مالی از طریق بازار پول حاکی از لزوم توجه به بازارهای مالی در این صنعت  برای سرعت بخشیدن به فعالسازی ظرفیت های معدنی است.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha