مدیرعامل صندوق بازنشستگی از تدوین سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری منطبق بر برنامههای توسعه کشوری خبر داد.
نعمت الله ترکی در نشستی خبری با اشاره به چالشهای صندوق بازنشستگی کشوری یکی از ناترازیهای امروز صندوق بازنشستگی کشوری را افزایش سن و سابقه قابل قبول برای احراز بازنشستگی دانست.
وی با تاکید بر این که حداقل سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است افزود: میانگین سن بازنشستگی در ایران حدود۴۸ سال است و نیاز به اصلاحات دارد؛ بر همین اساس یکی از برنامههایی که در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد داده ایم اصلاحات سنجهای این امر است.
او ادامه داد:پیشنهاد داده ایم که تا پایان برنامه هفتم سن بازنشستگی به ۵۵ و ۵۷ سال برسد تا فاصله آن با نرخ امید به زندگی کشور که ۷۶ است کمتر شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به تدوین سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری گفت: برای اولین بار این سند راهبردی را منطبق با برنامههای توسعهای تدوین کردیم. وی گفت :ماموریت صندوق را که مشارکت در تامین حقوق و آتیه مشترکین آن از طریق ارائه خدمات بیمهای بازنشستگی بین نسلی استشفاف اعلام کرده ایم.
وی چشم انداز چشم انداز و ماموریت صندوق بازنشستگی کشوری در سند مزبور را شفافیت سازمانی، پایداری مالی ترمیم شده و بازدهی اقتصادی بهبودیافته ذکر کرد.
ترکی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری حدود ۵ هلدینگ و ۱۸۵ شرکت دارد، به ضرورت بازنگری در هلدینگها و شرکتهای خود طبق چشم انداز سند راهبردی ۴ ساله صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد. وی با تاکید بر برنامه عملیاتی تدوین شده برای این شرکت ها گفت:در این برنامه عملیاتی تا پایان سند راهبردی ۴ ساله حداقل باید تکلیف ۱۲۰ شرکت روشن شود.
ترکی واگذاری شرکت های زیان ده را از اولویت های صندوق دانست و گفت: اواخر همین هفته جلسه برای تعیین تکلیف این شرکتها برگزار می شود تا برخی منحل و برخی واگذار شوند که در این راستا با معاونت تعاون وزارت رفاه تفاهمنامهای نوشته ایم.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه به بحث ادغام برخی شرکتها اشاره کرد و افزود: برخی شرکتها موازی کاری زیادی دارند؛ به طورمثال در حوزه گردشگری همه شرکتها مستقل هستند در حالیکه همه یک کار را انجام میدهند.
وی در حالیکه سهامداری در شرکت ها را روش مناسب تری اعلام کرد گفت: رویکرد اصلی سند برنامه راهبردی این است که صندوق بازنشستگی کشوری از حوزه بنگاهداری به سمت سهام داری برود.
ترکی درباره فعالیتهای اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: در صنعت پتروشیمی حدود دو میلیارد دلار طرح و پروژه تعریف کردهایم. همچنین در صنایع فولاد به دنبال ایجاد یک زنجیره کامل هستیم که بر همین اساس قرار شد معدن آهن را به صورت مشارکتی در مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری سرمایه گذاری کنیم تا تامین خوراک و مواد اولیه صنعت فولاد باشد.
وی به سرمایه گذاری های صندوق در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: اگر سهام تمام مراکز ایرانگردی و گردشگری در ۵۶ نقطه کشور که متعلق به شستا و صندوق بازنشستگی کشوری است پالایش شود نقش کلیدی در این حوزه خواهد داشت.
وی درباره فعالیتهای این صندوق در حوزه اجتماعی نیز یادآور شد: در حوزه اجتماعی اولین گام ما حفظ عزت و کرامت و منزلت بازنشستگان است. در تامین معیشت حتما باید دغدغه داشته باشیم. سعی کردیم حقوق بازنشستگان این صندوق را در هفت ماه اخیر منظم پرداخت کنیم و تاریخ آن بیست و هشتم هر ماه باشد. کسوراتی را نیز باید همزمان بابت وامهایی که با تضامین ما گرفته بودند کم میکردیم. سعی کردیم فاصله کسر کسورات بیشتر از یک ماه نباشد و الان میتوان گفت تقریبا به روز هستیم و حقوق و کسورات به روز پرداخت و کسر میشود.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، با بیان اهمیت بحث نظام بهداشت، سلامت و درمان بازنشستگان گفت: امسال نظام بیمه و بیمه تکمیلی بازنشستگان این صندوق را در قانون بودجه بهبود داده ایم. با بیمه آتیه حافظ قراداد منعقد شده است اما در خصوص این بیمه سعی کردیم به نارضایتیهایی که نسبت به سال ۱۴۰۱ وجود داشت را کم کنیم تا به مشکل بر نخوریم.
تبادل نظر