فردای اقتصاد: با توجه به انتشار برنامههای حمایتی چین از اقتصاد و بخش مسکن این کشور و محدودیتهای انرژی برق در فصل تابستان شمش روی رشد قیمتی را در بازار جهانی و به طور مشخص بازار داخلی چین تجربه کرده است.
در بازار سرمایه ایران نیز ۱۲ شرکت وجود دارند که نوسانات قیمت بر عملکرد مالی آنها تاثیر مستقیم میگذارد. از جمله ذینفعان رشد نرخ شمش روی، در بازار سرمایه میتوان به نمادهای «فاسمین»، «فسرب»، «فروی»، «فزرین»، «کیمیا»، «فگستر»، «زنگان»، «کبافق» و «کاما» اشاره کرد. در طرف مقابل اما «فنوال» را داریم که مصرف کننده شمش روی است و رشد قیمت این فلز موجب افزایش بهای تمام شده آن میشود.
با این حال در وضعیت فعلی و با توجه به محدودیتهای شرکتها و دلایلی که در ادامه به آن میپردازیم نمیتوان انتظار خاصی از این شرکتها برای ثبت بازدهی مناسب و متاثر از این خبر در روزهای پیش رو داشت.
شکی نیست که شرکتهای تولید کننده شمش روی در بورس تهران از افزایش نرخهای جهانی شمش روی بهره میبرند اما باید این نکته را لحاظ کرد که نرخ جهانی روی از محدوده ۴۵۰۰ دلار در ابتدای ۱۴۰۱ به کمتر از ۲۵۰۰ دلار سقوط کرده است و افزایش قیمتهای اخیر تاثیر محدودی بر افزایش حاشیه سود این شرکتها خواهد داشت.
از طرفی با توجه به انرژیبر بودن فرآیند تولید شمش روی نسبت به دیگر فلزات انتظار میرود شرکتهای تولیدکننده آن در این ماه با توجه به محدودیتهای برق کاهش تولید جدی داشته باشد.
تبادل نظر