۱۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵
تراس؛ سیاستمداری که رنگ عوض می‌کند

تغییرات ۱۸۰ درجه‌ای افکار و عقاید حزب تراس، این سوال را برای ناظران سیاسی مطرح کرده که آیا اعتقادات او صادقانه است یا او صرفا مواضعی اتخاذ می‌کند که به نفع اهداف سیاسی اوست.

فردای اقتصاد: لیز تراس به عنوان رهبر جدید جدید حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر جدید بریتانیا انتخاب و جانشین بوریس جانسون شد. رویدادی که به یک رقابت درون حزبی فشرده تابستانی برای رسیدن به بالاترین حرفه سیاسی در بریتانیا پایان داد. این انتخابات همچنین نمادی از پیمودن سریع پله‌های قدرت از سویی و تغییرات چشمگیر عقاید و نظرات نامزدها از سوی دیگر بود.

حقایق کلیدی

تراس شش رقیب را در یک انتخابات دو مرحله‌ای شکست داد و ریشی سوناک، رئیس سابق خزانه‌داری را در رای گیری در میان ۱۷۲ هزار عضو حزب محافظه‌کار، که کمتر از یک درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، شکست داد.
تراس از زمان ورود به پارلمان در سال ۲۰۱۰ به سرعت پله های سیاسی را طی کرد و در زمان رهبران پیشین حزب محافظه‌کار یعنی دیوید کامرون، ترزا می و بوریس جانسون چندین سمت در کابینه برعهده داشت، از جمله سمت کنونی یعنی پست وزارت‌خارجه بریتانیا.
تراس در کمپین انتخاباتی متعهد شد که در صورت انتخاب شدن، تغییرات اقتصادی گسترده‌ای از جمله کاهش مالیات و کاهش عوارض انرژی ایجاد کند. او اعمال مالیات‌های جدید یا استفاده از یارانه‌ها برای رسیدگی به بحران هزینه زندگی را رد کرده‌است.
سوناک اما تراس را متهم کرده که از بررسی دقیق برنامه‌های مالیاتی خود طفره می رود، که به ادعای او غیرواقعی است و باعث افزایش تورم می شود.
ملکه الیزابت، به عنوان بخشی از وظایف تشریفاتی خود، فردا، سه‌شنبه، نخست وزیر بعدی را در کاخ بالمورال، اقامتگاه خود در اسکاتلند، منصوب خواهد کرد. این اولین بار در دوران سلطنت ۷۰ ساله ملکه الیزابت است که پادشاه در کاخ باکینگهام لندن، نخست وزیری را که در حال خروج یا ورود به دفتر نخست‌وزیری است به حضور نمی‌پذیرد. جانسون و جانشین او قرار است روز سه شنبه جداگانه به بالمورال سفر کنند.
سوناک به بی‌بی‌سی گفت که در صورت شکست مقابل تراس به عنوان نماینده مجلس ادامه خواهد داد و از دولت محافظه‌کار جدید با هر ظرفیتی حمایت خواهد کرد. او احتمال نامزدی مجدد برای رهبری حزب محافظه کار در آینده را رد نکرد.

پس زمینه کلیدی

پیروزی تراس، پایان تابستان سخت و طاقت فرسایی است که سیاستمداران محافظه کار آن را برای جایگزینی جانسون پشت سر گذاشتند. جانسون در اوایل ژوئیه پس از رسوایی‌های متعدد که خشم و کناره‌گیری گسترده مقامات دولتی را برانگیخت، از رهبری حزب محافظه‌کار استعفا داد. سوناک، در کنار ساجد جاوید، وزیر بهداشت، موج استعفاها را آغاز کردند و اقدامات جانسون را در استعفانامه‌های تحقیرآمیز زیر سوال بردند. علیرغم فشارهای شدید سیاسی و عمومی برای استعفا - و همچنین ریاست بر دولتی که به دلیل از دست دادن تعداد زیادی از مقامات فلج شده بود - جانسون در این سمت باقی ماند و بعداً گفت که تا زمانی که جانشین او انتخاب شود، بیش از یک ماه به عنوان نخست وزیر باقی در سمت خود باقی می‌ماند. او به دلیل گرفتن «مرخصی‌های متعدد» و ناتوانی در مهار «بحران هزینه زندگی» در بریتانیا، مورد انتقاد قرار گرفته است.

واقعیت شگفت‌آور

تراس همیشه محافظه‌کار نبود و در گذشته، یکی از اعضای حزب لیبرال دموکرات، یک حزب سیاسی چپ میانه بود. تراس رئیس لیبرال دموکرات های دانشگاه آکسفورد بود که در زمینه سیاست، فلسفه و اقتصاد تحصیل کرده‌است. او در کنفرانس سال ۱۹۹۴ این حزب به نفع لغو سلطنت سخنرانی کرد. دو سال بعد، تراس عقاید خود را تغییر داد و به حزب محافظه کار پیوست. تراس همچنین به برگزیت روی آورد و پس از کمپین اولیه برای ماندن این کشور در اتحادیه اروپا، به حامی سرسخت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تبدیل شد. تغییرات ۱۸۰ درجه‌ای افکار و عقاید حزب تراس، این سوال را برای ناظران سیاسی مطرح کرده که آیا اعتقادات او صادقانه است یا او صرفا مواضعی اتخاذ می‌کند که به نفع اهداف سیاسی اوست.

منبع: فوربس
لیز تراس نخست‌وزیر بریتانیا شد
خیز دو دانش‌آموخته آکسفورد برای نخست‌وزیری بریتانیا

برای جزییات بیشتر کلیک کنید:

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha