به گفته علیجانی، نبود تقاضا، عدم امکان صادرات و قیمتهای بالایی که برای برخی محصولات وجود دارد از دلایل رکود در بورس کالا به شمار میرود.
فردای اقتصاد: این تحلیلگر بازار سرمایه معتقد است، در هفته گذشته بجز معاملات شمش فولاد (به دلیل تقاضای سرمایهای) مابقی بازارها در رکود بسر بردند.
مهدیه علیجانی در برنامه روز شنبه بورسان عنوان کرد: شاخص دلار در بعد جهانی با رشد همراه بود و به رقمی بیش از ۱۰۲ واحد رسید. تورم کل و هسته در آمریکا با افزایش ۰.۲ درصدی همراه شدند، تورم سالانه نیز به ۳.۲ درصد (کمتر از انتظارات) رسید.
وی با اشاره به بازار معاملات فولادی خاطرنشان کرد: معاملات شمش در هفته گذشته با رونق همراه بود به طوری که برای ۱۶۱ هزار تن شمشی که عرضه شد، ۳۰۰ هزار تن تقاضا ثبت شد. در واقع تقاضای سرمایهای در این بخش موجب رشد شاخص حجمی زنجیره فولاد به رقم ۲۴۸ واحد شد.
علیجانی با اشاره به روی دیگری معاملات فلزات تصریح کرد: در مقاطع فولادی به خصوص میلگردها شاهد رکود در معاملات بودیم. برای ۱۷۰ هزار تن میلگردی که عرضه شده بود فقط ۷۵ هزار تن تقاضا ثبت شد. در این میان فقط ۳۲ هزار تن معامله به وقوع پیوست.
در واقع نبود تقاضا و عدم امکان صادرات و از سویی رقابت و قیمت بالایی که برای شمش وجود دارد باعث شد تا ادامه تولید برای واحدهای نوردساز با مشکل همراه شود.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: سهم فولاد خوزستان از عرضه و تقاضا به ترتیب ۴۰ هزار تن و ۵۶ هزار تن بود. به طور میانگین ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بورس کالا معاملات انجام شد.
وی افزود: عرضه ۴ هزار تن کاتد مس از سوی فملی انجام شد. تقاضا در این بخش ۶ هزار ۱۴۰ تن برآورد میشود.
در برنامه امروز بورسان، ابراهیم ساجد کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت جاری و چشمانداز آتی بازار سهام پرداخت. مهدیه علیجانی تحلیلگر بازار سرمایه هم در ادامه وضعیت معاملات در بورس کالای ایران را مورد بررسی قرار داد.